Zakra - Opinie

Zakra.pl Pożyczki społecznościowe - Forum i Opinie

Czwartek 24 październik 2013 13:26
Ekspert PozyczkiOpinie
prześwietlił/a:
Ekspert PozyczkiOpinie
Wrocław

Zakra.pl – mikro pożyczki społecznościowe w makro skali

Zakra.pl to portal, na, którym udzielane są pożyczki społecznościowe, innymi słowy to nie banki czy inne instytucje, ale ludzie udzielają sobie pożyczek. Dlatego na przyznanie pożyczki czekamy do momentu, aż znajdzie się inwestor.

Konto dla osoby prywatnej lub firmowe

Jeżeli chcemy skorzystać z pożyczki na Zakra.pl należy zarejestrować się na stronie, wypełnić formularz on-line. Do wyboru mamy konto dla osoby prywatnej bądź konto firmowe. Otrzymamy maila aktywacyjnego. Jedynym dokumentem, którego będziemy potrzebować będzie dowód osobisty. Kilka godzin po zarejestrowaniu możemy przesłać wniosek o pożyczkę. Zakra.pl to portal zarówno dla pożyczających jak i dla inwestujących użytkowników. Inwestowanie polega tutaj na pożyczaniu innej osobie pieniędzy, oczywiście naliczane jest oprocentowanie i w ten sposób zarabiamy. Istotne jest tutaj budowanie korzystnej historii transakcji. Kolejne pożyczki będziemy mogli otrzymać na warunkach preferencyjnych.

BIK sprawdzany, ale niekoniecznie brany pod uwagę

Z portalu może skorzystać każda pełnoletnia, osoba fizyczna. Tutaj też dobra wiadomość dla osób, które miały problemy z terminową spłatą wcześniejszych należności, zła historia w Biurze Informacji Kredytowej (BIK) nie przekreśla jednoznacznie naszej możliwości otrzymania pożyczki. Nie oznacza to, że osoba udzielająca nam pożyczki nie będzie miała świadomości tego, że w BIKu widniejemy. Weryfikacja InfoMonitor wskaże, jeśli nasze dane figurują w Biurze Informacji Kredytowej, Biurze Informacji Gospodarczej (BIG), czy w bazie Związku Banków Polskich. Od opinii inwestora zależne będzie czy zechce pożyczyć pieniądze czy też nie.

Bez zaświadczenia o dochodach

Rejestrując się na Zakra.pl nie musimy podawać źródła naszych dochodów. Nie będzie potrzebne żadne zaświadczenie o zatrudnieniu i wysokości zarobków. Możliwe, że przy przyznawaniu decyzji poproszeni zostaniemy o wykazanie się w takim wypadku jakimś dochodem, może nam wtedy posłużyć np. wyciąg z konta osobistego.

Możliwa windykacja

Sporym problemem, jeśli chodzi o pożyczki społecznościowe takie jak te na zakra.pl jest terminowość spłat. Jeżeli raty nie są spłacane terminowo czynnościami windykacyjnymi zajmuje się już operator zakra.pl. Inwestor zgłasza problem. Wierzytelności z tytułu pożyczki, jakiej udzielił ociągającemu się w spłacie Pożyczkobiorcy zostają przelane na jego konto. Zakra.pl w naszym imieniu wyśle do Pożyczkobiorcy Monity wzywające do zapłaty, wyśle do Pożyczkobiorcy Ostateczne Wezwanie do Zapłaty, złoży i opłaci pozew w e-sadzie. W przypadku skierowania sprawy przez e-sąd do rozpatrzenia w trybie pełnym, prześle stosowne dokumenty do sądu oraz skieruje wniosek o egzekucję do Komornika. Jednak już koszty egzekucji komorniczej pokrywają inwestorzy.

Pożyczki społecznościowe są w Polsce wciąż niezbyt popularne. Może to wynikać z niedoinformowania, ale również ze strachu przed taka formą transakcji. A jaka jest wasza opinia na temat takich pożyczek? Słyszeliście kiedyś o problemach inwestorów z otrzymaniem z powrotem swoich pieniędzy?

Ostatnio edytowane przez Ekspert PozyczkiOpinie; Środa 6 grudzień 2017 19:15
Środa 30 październik 2013 18:23
Irek
Irek
Suwałki
Opinia pozytywna

Zakra.pl – mikro pożyczki społecznościowe w makro skali - tak to jest jeden z wielkich plusów takich szybkich pożyczek. W nagłych przypadkach ratują tyłek :). Dobrze że istnieją takie firmy, i mam nadzieję że będą się dalej rozwijać tak by coraz lepiej zaspokajać moje potrzeby.

Skomentuj opinię

Odpowiedzi na opinię:

Sobota 2 wrzesień 2017 14:19 | Gość | Bielsko-Biała

Uważam że zakra oszukuje.Pobiera prowizje za pożyczkę która nie została udzielona,zaksięgowanie wpłaty na koncie trwa ponad tydzień,nikt nie odpowiada na emaile,dwa razy pobrali opłatę za weryfikacje adresu mieszkania a nigdy nic nie otrzymałam.Takie moje doświadczenie

Sobota 2 listopad 2013 11:24
Gość
Gość

zakra to w mojej opinii najlepszy serwis pożyczek społecznościowych zaraz po zakra mogę polecić też kokos, reszta moim zdaniem się nie liczy

Skomentuj opinię

Odpowiedzi na opinię:

Sobota 16 listopad 2013 22:15 | Anka | Jasło

Zgadzam się z tobą. Już kilkakrotnie korzystałam z drobnych szybkich pożyczek udzielanych na tym portalu. Pieniądze zawsze się przydadzą. Szczególnie w święta potrzebne są nam dodatkowe pieniądze na zakupy, prezenty i inne przyjemności. Myślę że znowu czeka mnie drobna pożyczka bo niestety na święta zostaję bez kasy. Dobrze że to tak łatwo załatwić.

Wtorek 18 luty 2014 21:52
Jacek
Jacek
Kraków
Opinia pozytywna

Czasami brakuje nam nie wielkiej kwoty na pilne wydatki. Znajomi i rodzina nie są nam w stanie pożyczyć i nie wiemy gdzie jeszcze moglibyśmy się poratować. Ja na szczęście dotarłem na stronę Zakra.pl. Tu wszytko okazało się bardzo proste i w bardzo krótkim czasie mogłem skorzystać z pożyczki społecznościowej w kwocie 300 zł. Pieniądze pożyczyłem na 15 dni. bo tyle pozostało mi do wypłaty. Warunki na prawdę super a co najważniejsze przed nikim nie trzeba się płaszczyć.

Skomentuj opinię

Piątek 26 grudzień 2014 12:21
Marcin
Marcin
Warszawa
Opinia negatywna

Zakra to jedno wielkie gówno. Byłem inwestorem, niestety nie wszyscy spłacali więc zgłosiłem do windykacji. Przez półroku nie mogłem sie do nich (zakra) dodzwonić, numery i maile to ściema, działa tylko mail info@. Jak już sie dodzwoniłem to przez kolejny rok usiłowałem im wytłumaczyc, że przekręcili moje nazwisko, mieli zmienić, od tego czasu minęły 3 lata, nadal jest jak było. Cos mi przysłali ostatnio poleconym, chciałem sie dowiedzieć o co chodzi więc napisałem maila, do 48h mieli odpowiedzieć, minął tydzień i dalej cisza. Żenada!!! Chce żeby usunęli mój profil ale oczywiście brak kontaktu. Nie radze korzystać

Skomentuj opinię

Środa 8 kwiecień 2015 15:50
oszustwo
oszustwo
Warszawa, Poznań, Kalisz

Witam, Chciałem powiedzieć Państwu ze nie polecam tę firmy zajmuje się oszustwom jak pracowników również klientów który biorą u nich pożyczki, nie palca wynagrodzenie na czas, podpisała z nimi koleżanka umowę gdzie firma nie zgłosiła ją do ZUSU, to samo było i zemną to tej firmy należą taki spółki jak zakrahome.pl, zakra.pl, zakra.ru zakrainvest.ru zakrainvest.pl, Zpay.pl u nich jest taka polityka co człowiek to firma, pisze po to ze by Państwo nie mieli z nimi taki problemy jak ja z koleżanka, w tej firmie nikt więcej nie wytrzyma jak 2-4 miesięcy kiedy to wszystko wychodzi na jaw

Skomentuj opinię

Odpowiedzi na opinię:

Czwartek 9 kwiecień 2015 7:59 | Gość

to tak jak w większości prywatnych firm w Polsce niestety

Poniedziałek 27 lipiec 2015 20:50
przemekk
przemekk
Warszawa
Opinia negatywna

Najgorsza firma jaka istnieje.

wysylka na adres zamieszkania podobno wyslana 14.07.2015 po 3 mailach na info@zakra.pl dotarla w piatek 24.07.2015 (wyslana impost 23.07.2015). Od piatku walcze o przelanie pozyczki z opcją zpay zero odzewu poki co.

Uciekam stamtad poki mozna.

Maile nie odpowiadają windykacja@zakra.pl ksiegowosc@zakra.pl

Ten nizej w ogole nie istnieje sekretariat@zakracorp.pl

Skomentuj opinię

Piątek 2 październik 2015 23:57
Maxym
Maxym
Warszawa

Ja jestem zadowolona. Korzystam z Zakra i Kokosa. Obie firmy są idealne. Jestem inwestorem jeszcze na finansowo i powiem tak, w Zakra windykacja działa, w Kokosie jako tako też ale na Finansowo nie działa nic. Na początku było ciężko z kontaktem, ale to było jakieś dwa lata temu, odkąd mają trzy biura stacjonarne, gdzie można wpaść porozmawiać, rozwiązać problemy są bezkonkurencyjni. Polecam bez dwóch zdań.

Skomentuj opinię

Wtorek 5 styczeń 2016 17:39
Gość
Gość
Opinia pozytywna

polecam, opinia pozytywna

Skomentuj opinię

Wtorek 7 luty 2017 14:19
Olek9222
prześwietlił/a:
Olek9222
Katowice

Witam Masz problem w uzyskaniu pożyczki lub kredytu? Twoim problemem jest zły Bik i zła przeszłość kredytowa? Mamy na to sposób przyjdź do nas jeśli masz samochód i jesteś jego jedynym właścicielem. Możesz uzyskać kredyt do 60 % wartości samochodu. 100 % przyznawalność bez względu na bazy BIK, Krd, Komornik i inne. Mój tel 668 810 547 proszę o pozostawienie numeru telefonu oddzwonię

Skomentuj opinię

Środa 29 marzec 2017 11:00
ello
ello
Radom
Opinia negatywna

Od jakiegoś czasu spotykam się ze zjawiskiem umieszczania bezczelnych komentarzy ze strony pseudo-inwestorów pod ofertą pożyczek. To są ci, którym oferta się nie podoba, ale nie mogą sobie odpuścić, by tego nie skomentować. Zakra średnio reaguje na taki trolling, a tamci szarżują. Żenada, niesmak, schodzenie po mału na dno.

Skomentuj opinię

Odpowiedzi na opinię:

Środa 28 czerwiec 2017 8:06 | gość | nysa

Potwierdzam i zupełnie się z tym zgadzam. Komentarze dotyczące tego gdzie i jakie kto ma złożone wnioski i ocenianie wniosku i pożyczkobiorcy

Środa 6 grudzień 2017 19:15
JA
JA
wARSAW
Opinia negatywna

ŚMIESZNE.....OD TYGODNIA PRÓBUJĘ CO KOL-WIEK "ZDZIAŁAĆ" NA TEJ PLATFORMIE POŻYCZKOWEJ....PO WSTĘPNYCH WERYFIKACJACH KONTA DOWODU I WOGOLE DALEJ NIC...PO TYGODNIU.... !! NIE DZWOŃCIE POD PODANE NUMERY BO SIE NIE DODZWONICIE A PŁACICIE I TAK ZA POŁĄCZENIE Z POCZTĄ 7,43ZŁ...TAK!A MAIL MOZECIE PISAĆ TYSIĄCE DO NICH MAJA WAS W CHUJU....

OSZUŚCI....UWAŻAJCIE NA NICH.!

Skomentuj opinię

Reklama