Vivus - Opinie

VIVUS Pożyczki - Forum i opinie klientów

Środa 9 październik 2013 7:26
Ekspert PozyczkiOpinie
prześwietlił/a:
Ekspert PozyczkiOpinie
Wrocław

Vivus – pieniądze w 15 min.

Pieniądze na koncie w 15 minut od przesłania wniosku. Pod warunkiem, że pożyczkobiorca ma rachunek bankowy w tym samym banku, co pożyczkodawca. Banki te to: Alior Bank, Bank Pekao S.A., Bank Pocztowy, Getin Bank, ING Bank, Kredyt Bank, Millennium Bank, PKO Bank Polski. Dodać trzeba, że opłata z rachunków SKOK nie zostanie zarejestrowane w systemie.

Pierwsza bez opłat

Vivus promuje się na tym, że pierwszą pożyczkę otrzymamy bez opłat. Więc spłacimy dokładnie tyle ile otrzymaliśmy. Dodatkowo niewymagane będą od nas żadne dokumenty poza dowodem osobistym. Jeżeli chodzi o szybkość zrealizowania przelewu to wśród opinii internautów widnieje przewaga pozytywnych opinii na ten temat. Pieniądze zostają przelane faktycznie w tempie ekspresowym.

1600zł dla nowych klientów

Pierwszą pożyczkę w Vivus możemy wziąć maksymalnie na 1600 zł. Jeżeli zechcemy wziąć więcej naliczona nam już zostanie prowizja i oprocentowanie za dodatkową kwotę. Przy następnych pożyczkach możemy otrzymać ponad 2 razy więcej - 4000 zł. Maksymalny okres spłat to natomiast 30 dni. Mamy możliwość przedłużenia tego okresu po porozumieniu się z firmą.

Dodatkowe pieniądze

Jeżeli okaże się, że potrzebujemy większej kwoty mamy możliwość otrzymania dodatkowej kwoty do istniejącej pożyczki. Musimy czy to droga elektroniczną czy telefoniczną skontaktować się z Działem Obsługi Klienta. Po otrzymaniu dodatkowych pieniędzy termin spłaty pożyczki pozostaje bez zmian.

Rejestracja

Jeżeli chcemy otrzymać pożyczkę w Vivus musimy zarejestrować się na stronie internetowej. Aby potwierdzić numer konta przelać będziemy musieli 0,01pl, jako opłatę rejestracyjną. Kolejno logujemy się do swojego profilu lub dzwonimy do biura obsługi klienta. Następnie możemy złożyć wniosek. Wnioski rozpatrywane są nawet w niedziele. Po otrzymaniu pierwszej pożyczki, wysłana zostanie do nas umowa z opłaconą kopertą zwrotną. Po podpisaniu dokumentu, należy go odesłać do nadawcy. Umowę podpisujemy tylko raz. Na jej podstawie będziemy mogli skorzystać z kolejnych pożyczek.

Bez obciążeń w BIK

Pożyczki udzielane są osobom w wieku od 20 do 75 lat. Pożyczkobiorca powinien mieć aktywny Profil Klienta na stronie internetowej Vivus.pl. Pożyczki w Vivius to nie do końca pożyczki na dowód. Firma sprawdza czy nie widniejemy w Krajowym rejestrze Dłużników oraz jak kształtuje się nasza historia w Burze Informacji Kredytowej. Plusy wymienione powyżej. Za minusy niech posłuży kilka liczb. Pożyczamy 1500zł na okres 30 dni. Prowizja dla Vivus wyniesie 210zł. razem po miesiącu spłacimy 1710zł. za przedłużenie terminu o 7 dni zapłacimy dodatkowe 147zł, przedłużając o miesiąc 285 zł. A jaka jest wasza opinia o Vivus?

Ostatnio edytowane przez Ekspert PozyczkiOpinie; Czwartek 20 lipiec 2017 15:07
Piątek 11 październik 2013 13:36
Wojtek
Wojtek
Wrocław
Opinia pozytywna

brałem pożyczkę w vivus jako nowy klient i mogę potwierdzić, pierwsza pożyczka vivus jest naprawdę bez odsetek, sam nie chciałem w to uwierzyć ale jednak jest jak piszą, jedna sprawa w opisie się nie zgadza nie sprawdzają bik, krd owszem ale bik nie, polecam niezdecydowanym

Skomentuj opinię

Odpowiedzi na opinię:

Poniedziałek 21 październik 2013 21:02 | Gość

na pewno bik nie sprawdzają?

Wtorek 22 październik 2013 11:57 | Gość

w powyższej opinii jest napisane że sprawdzają bik, ale szczerze mówiąc wątpię czy to prawda, myślę że to blef żeby z góry wykluczyć nierzetelnych klientów i nie wydać nic na weryfikację bik

Wtorek 22 październik 2013 18:45 | Gość

na pewno nie sprawdzają, to byłby za duży koszt każdego sprawdzać w bik, a przecież z pierwszej pożyczki i tak nic nie zarabiają

Wtorek 12 listopad 2013 11:58 | Gość

przeciez pozabankowe pozyczki nie sprawdzaja bik, tylko banki sprawdzaja bik!

Sobota 23 listopad 2013 12:07 | Gość

no nie zupełnie banki i skoki sprawdzają od zawsze ale ostatnio także niektóre pożyczki pozabankowe sprawdzają nie wiem akurat czy vivus sprawdza bik ale np taka firma jak wonga sprawdza bik na pewno

Czwartek 2 styczeń 2014 19:12 | Gość

akurat vivus bik nie sprawdza, ale sprawdza inne bazy te same co wszystkie inne chwilówki

Sobota 11 styczeń 2014 20:11 | jaaaaaaaa | Warszawa

Na stronie Vivus.pl jest informacja, ze jednym z warunków otrzymania pożyczki jest -> Brak wpisu do jakiegokolwiek rejestru dłużników naruszających obowiązki terminowego regulowania należności finansowych.

Sprawdzane są następujące rejestry: Biuro Informacji Kredytowej Biuro Informacji Gospodarczej Infomonitor. Biuro Informacji Gospodarczej Erif. Krajowy Rejestr Długów

Sobota 11 styczeń 2014 21:02 | Gość

myślę że piszą tak żeby odstraszyć potencjalnych nierzetelnych klientów, ale pewności to nie mam

Wtorek 25 luty 2014 16:01 | Gość

ja miałem słaby bik i dostałem

Poniedziałek 31 marzec 2014 11:29 | Gość

ile dali?

Środa 2 lipiec 2014 10:50 | Gość

czy można zarejestrować się w vivusie 2 razy i drugi raz wziąć pozyczkę bez procentów?

Środa 29 październik 2014 8:41 | Gość

nie można, ale poproś kogoś z rodziny żeby wzięli na swoje dane

Piątek 25 październik 2013 18:03
Gość
Gość

no nie tak nie zarabiają, na pewno znaczna część pożyczek nie jest spłacana w terminie i zarabiają na nich normalnie jak na każdej kolejnej

Skomentuj opinię

Odpowiedzi na opinię:

Sobota 2 listopad 2013 11:22 | Gość

to płać w terminie i nie dasz im zarobić

Wtorek 3 grudzień 2013 12:01 | Gość

łatwo powiedzieć ale nie zawsze da się spłacić na czas, a jak się przekroczy termin to oprocentowanie nie jest wtedy takie małe

Niedziela 29 grudzień 2013 14:27 | Gość

nie niskie ale mniejsze niż w innych chwilówkach, za nieterminową spłatę kara wynosi tyle ile oprocentowanie tej pożyczki w normalnej postaci czyli bez promocji, także nie ma jakichś kar przewyższających oprocentowanie, spłacasz tyle ile kosztowałaby cię kolejna pożyczka w vivus i to jest dobre

Wtorek 3 czerwiec 2014 14:18 | Gość

jak ma płacić w terminie jak nie ma z czego hahaha takich ludzi jest masa biorą na jakoś to będzie

Poniedziałek 11 listopad 2013 20:35
Gość
Gość

polecam, 1200 dostałem jak chciałem za pierwszym razem, nie tak jak w żyrafie gdzie pożyczka niby taka sama ale chcą 10 zł przedpłaty, polecam vivus, jest tak jak mówią, spłaciłem pożyczkę vivus w terminie i nie zapłaciłem żadnych odsetek, tylko tyle ile pożyczyłem - 1200 zł

Skomentuj opinię

Wtorek 25 luty 2014 15:59
Gość
Gość

a ja dostałem informację zgodnie z naszą polityką pożyczkową w chwili obecnej nie możemy udzielić ci pożyczki ale było to do przewidzenia

Skomentuj opinię

Odpowiedzi na opinię:

Poniedziałek 10 marzec 2014 17:24 | Gość

ja dostałem max 1400, jest ok! polecam vivusa!

Sobota 5 grudzień 2015 0:40 | Gość

też dostałem Zgodnie z naszą polityką pożyczkową, w chwili obecnej nie możemy udzielić Ci pożyczki klapa

Sobota 15 marzec 2014 20:04
Gość
Gość

wnioskowałem o 1200 a dostałem 800, dlaczego?

Skomentuj opinię

Odpowiedzi na opinię:

Poniedziałek 5 maj 2014 9:23 | Gość

za słabe cv przedłożyłeś :)

Środa 20 maj 2015 10:31 | Gość

haha, ocenili twoją zdolnośc na tyle i tyle zaproponowali, nic w tym dziwnego, większość tak dostaje

Wtorek 18 marzec 2014 20:52
Gość
Gość

podobno jak się spłaci pierwszą pożyczkę w vivus w terminie i nie zapłaci się odsetek karnych to już drugiej takiej osobie nie dają? czy to prawda? tak gdzieś przeczytałem na forum

Skomentuj opinię

Poniedziałek 7 kwiecień 2014 15:43
Gość
Gość

jako szybka pożyczka na nieprzewidziane wydatki Vivus nie ma sobie równych pożyczek pozabankowych, duża kwota, szybki przelew, minimum formalności, polecam

Skomentuj opinię

Odpowiedzi na opinię:

Czwartek 25 luty 2016 12:19 | Gość

polecam vivus! wszystko ok! 2000 zł na koncie!

Piątek 9 maj 2014 17:57
gość
gość

mam pytanie a jak dostałam informacje od nich że decyzja jest pozytywna i ze czkaja na przelanie grosz a mam zła historie kredytowa to czy to oznacza że po wpłacie nie dostane tej pozyczki

Skomentuj opinię

Odpowiedzi na opinię:

Czwartek 12 luty 2015 18:33 | Gość

dostaniesz

Sobota 4 październik 2014 10:37
wybierarka
wybierarka
Wrocław

Jeśli decyzja jest pozytywna to już nie ma się czym przejmować. Na tym etapie już sprawdzili Cię w wystarczający sposób i stwierdzili że dadzą Ci pożyczkę.

wybierarka - pożyczki przez internet

Skomentuj opinię

Wtorek 24 marzec 2015 11:23
michal29
prześwietlił/a:
michal29
Bydgoszcz

Szczerze mówiąc, to miałem u nich dwa razy zaciągniętą pożyczkę i jest drogo. Prawie 250zł od 1000zł na 30 dni to trochę dużo. Korzystam czasami z chwilówek i więcej u nich nie pożyczę. Wydają mnóstwo kasy na reklamę telewizyjna i dlatego mają drogo. Niedawno zaciągnąłem pożyczkę w Daiglob.eu. Pożyczając w oddziale 1000zł na 30 dni oddajesz tylko 150zł więcej. W porównaniu z Vivusem to jest 100zł mniej. Dla mnie to akurat dużo i jak widać można pożyczać dosyć tanio.

Skomentuj opinię

Piątek 27 listopad 2015 22:14
Gość
Gość

czy to prawda że jak mi brakuje 2 miesiące do 20 lat to dostane już pożyczkę w vivusie?

Skomentuj opinię

Odpowiedzi na opinię:

Poniedziałek 30 listopad 2015 11:50 | Gość

nie dostaniesz, musisz miec skończone 20 lat ktoś cie nabiera

Środa 9 grudzień 2015 15:42
Gość
Gość

za pierwszym razem można wziąć 1600 i nie da się więcej nawet za opłatą

Skomentuj opinię

Odpowiedzi na opinię:

Środa 12 lipiec 2017 13:07 | Gość

aktualnie pierwsza pożyczka to nawet 3000 zł

Środa 9 grudzień 2015 15:56
Gość
Gość

czy jak nie spłacę vivus w terminie to przyjadą pracownicy do domu?

Skomentuj opinię

Czwartek 10 grudzień 2015 12:18
mms
mms
warszawa

Witam jeżeli miałem opóźnienie w spłaci vivus to jaki czas muszę czekać aby znowu pożyczyć i mieć pozytywna decyzję ? Nawaliłem z poprzednią spłatą ale jestem stałym klientem vivus i teraz dostałem odmowę :(

Skomentuj opinię

Czwartek 17 grudzień 2015 13:13
Gość
Gość

MAM PROBLEM CZEMU W VIVUSIE NIEMZNA WPISAC SERII DOWODU W FORMULARZU?

Skomentuj opinię

Piątek 18 grudzień 2015 10:46
Gość
Gość

czy w vivus jest windykacja terenowa?

Skomentuj opinię

Poniedziałek 21 grudzień 2015 14:50
Gość
Gość

czy to prawda że jeżeli masz niespłaconą pożyczkę w Zaplo nie otrzymasz w vivus?

Skomentuj opinię

Odpowiedzi na opinię:

Niedziela 7 luty 2016 15:02 | Marzena

Tak to prawda. Wystarczy miec opoznienie z zaplo to vivus pozyczki nie przyzna

Poniedziałek 28 grudzień 2015 16:09
Gość
Gość

ile sie czeka na przelew z vivusa

Skomentuj opinię

Poniedziałek 28 grudzień 2015 17:45
Marek
Marek
Opinia pozytywna

nie jest to już raczej nowa pożyczka, chyba wszyscy słyszeli już o firmie vivus i chyba jeżeli chodzi o chwilówki to jedna z lepszych ofert, może i najlepsza, pierwsza pożyczka za darmo, kolejne pożyczki też w rozsądnych kosztach, porównywałam z kilkoma innymi i vivus wypada na ich tle dużo lepiej, polecam

Skomentuj opinię

Reklama