TurboKARTA Santander - Opinie

TurboKARTA Santander Consumer Bank - Forum i opinie klientów

Wtorek 19 listopad 2013 19:23
Ekspert PozyczkiOpinie
prześwietlił/a:
Ekspert PozyczkiOpinie
Wrocław

TurboKARTA od Santander Consumer Bank

TurboKARTA to karta kredytowa, która bez obaw możemy wziąć ze sobą w dalekie podróże. dzięki niej możemy robić zakupy na całym świecie, ale otrzymać na nie zniżki.

Oszczędzanie z TurboKARTĄ

Z TurboKARTĄ zyskujemy dostęp do odnawialnego limitu kredytowego. Wygodę podczas zakupów na całym świecie. Gdziekolwiek jesteśmy i cokolwiek kupujemy oszczędzamy 1% wartości zakupów opłaconych kartą poza stacjami paliw oraz 3% wartości zakupów opłaconych kartą na stacjach paliw. Zaoszczędzone w ten sposób pieniądze pojawią się na rachunku TurboKARTY. W comiesięcznym zestawieniu transakcji i operacji w pozycji Twoje Oszczędności znajdziemy informacje o zaoszczędzonej kwocie.

Opłatym

W przypadku TurboKarty bezpłatne jest jej wydanie, a także wydanie dwóch kart dodatkowych. Nie będziemy płacić również za wydanie miesięcznego zestawienia. Opłata miesięczna za prowadzenie karty uzależniona jest od tego na jaką kwotę zakupów nią dokonaliśmy. Jeżeli było to mniej niż 1tys.zł zapłacimy miesięcznie 3,90, jeżeli więcej niż 1tys.zł opłata zostaje anulowana. Za wypłacanie za pośrednictwem karty pieniędzy z bankomatu w kraju i za granica zapłacimy 4% od kwoty, ale nie mniej niż 8 zł. Za przewalutowanie zapłacimy 2%. Minimalna kwota spłaty to 5% wykorzystanych środków, ale nie mniej niż 50zł.

Dodatkowe koszty

Koszty poniesiemy w wypadku nieterminowego spłacania zadłużenia. Okres bezodsetkowy to tradycyjne już 54 dni. 13 zł to koszt wysłania wezwania do zapłaty lub prośby o dopłatę. 17zł zapłacimy za wysłane wezwanie do zapłaty drogą listowną, 10zł za telefoniczne wezwanie do zapłaty. Windykacja natomiast to już koszt 45 zł.

Możemy dopasować spłatę zadłużenia do swoich potrzeb

Zakupy rozłożyć możemy na dogodne raty. Posiadając TurboKartę mamy do niej dostęp przez internet i telefon. Możemy ubezpieczyć spłaty kredytu oraz zabezpieczenia dokonywanych transakcji.

Ubezpieczenie

Posiadający kartę mogą korzystać z szeregu ubezpieczeń. Od naszej opinii zależy, która z nich wybierzemy. Są to: Car Assistance, czyli bezpłatne ubezpieczenie samochodu. Jesteśmy ubezpieczeni w każdej podróży 24 godziny na dobę, 7 dni w tygodniu. Obejmuje ono podróże krajowe i zagraniczne. Otrzymamy pomoc w razie awarii czy kradzieży samochodu. Kolejnym ubezpieczeniem jest Ubezpieczenie spłaty kredytu od skutków nieszczęśliwego zdarzenia. ubezpieczyciel zapewni środki na pokrycie aktualnego zadłużenia na rachunku karty w przypadku zaistnienia takiego zdarzenia. Do ubezpieczenia można przystąpić w dowolnym momencie, również po podpisaniu umowy o kartę. Ostatnim ubezpieczeniem jest Zabezpieczenie transakcji. Pomocne jest w wypadku nieuprawnionych transakcji powyżej równowartości 150 euro. Dodatkowo otrzymujemy zabezpieczanie na wypadek użycia karty bez naszej wiedzy i zgody, do równowartości 150 euro.

Szereg atrakcyjnych, a co najważniejsze bezpłatnych ubezpieczeń oraz zniżki na zakupy. Ofert jest wyjątkowa i atrakcyjna. Jeżeli, wiec zamierzamy wybrać się w podróż warto w naszej opinii zastanowić się nad TurboKARTĄ od Santander Consumer Bank. A co wy sadzicie o tym rozwiązaniu. Karta przyda się w podróży?

Ostatnio edytowane przez Ekspert PozyczkiOpinie; Poniedziałek 21 listopad 2016 21:32
Sobota 23 listopad 2013 22:34
Nina
Nina
Tarnobrzeg
Opinia pozytywna

Karta kredytowa to bardzo fajne narządzie. Daje możliwość posiadania pieniędzy w każdej chwili. Nawet gdy nie dysponujemy aktualnie daną kwotą na własnym koncie osobistym. W przypadku tej karty dodatkowo zyskujemy ubezpieczenie Assistance, czyli bezpłatne ubezpieczenie samochodu. Jesteśmy ubezpieczeni w każdej podróży 24 godziny na dobę, 7 dni w tygodniu. Obejmuje ono podróże krajowe i zagraniczne. Otrzymamy pomoc w razie awarii czy kradzieży samochodu. Kolejnym ubezpieczeniem jest Ubezpieczenie spłaty kredytu od skutków nieszczęśliwego zdarzenia. ubezpieczyciel zapewni środki na pokrycie aktualnego zadłużenia na rachunku karty w przypadku zaistnienia takiego zdarzenia. To bardzo mi się podoba.

Skomentuj opinię

Wtorek 26 listopad 2013 0:31
Ania
Ania
Wodzisław Śląski

Jak to jest z tymi oszczędnościami? Jak wygląda ten cały rachunek TurboKarty? Bo nie do końca rozumiem. W innym bankach jest normalnie cashback, czyli powiedzmy coś kosztuje 100 zł a ja realnie płacę 99 zł. A tutaj jak to będzie wyglądało, co się będzie działo przykładowo z tą złotówką? Będzie się zbierała na jakimś koncie i co dalej?

Skomentuj opinię

Odpowiedzi na opinię:

Piątek 29 listopad 2013 21:23 | Marta | Dąbrowa Górnicza

Generalnie to jest osobne takby konto na Twoim profilu, lecz działanie ma podobne jak w przypadku zwykłych zwrotów. Otóż kwota, którą wygenerujesz w ten sposób płacąc na stacjach paliwowych oraz zwyklych sklepach w ostatecznym rozrachunku albo zmniejszy Twoje zadłużenie wobec banku, albo gdybyś miał saldo dodatnie, jeszcze bardziej je powiększy ;)

Sobota 30 listopad 2013 19:44 | Ania | Wodzisław Śląski

Aaa to super, bo już się obawiałam, że to jest jakiś haczyk i trzeba zebrać jakieś minimalne progi pieniężne, żeby móc wypłacić nagromadzony w ten sposób bonus czy coś w tym stylu... A jezeli to wygląda tak jak w innych bankach, to bardzo dobra wiadomość, coraz bardziej podoba mi się to konto :)

Czwartek 5 grudzień 2013 21:06
Artur
Artur
Piaseczno

Te wszystkie ubezpieczenia wymienione w opisie są darmowe? I wybiera się jedno, które się chce mieć czy o co chodzi, bo nie do końca rozumiem?

Skomentuj opinię

Odpowiedzi na opinię:

Czwartek 5 grudzień 2013 22:43 | Artur | Łódź

Zupełnie darmowe jest Car Assistance, więc dla posiadaczy samochodu jest to świetna sprawa, pomogą Ci zarówno w kraju i zagranicą, nawet jak Ci paliwa zabraknie. Reszta ubezpieczeń jest jednak płatna, jednak do końca nie wiem jakie są warunki tego ubezpieczenia, to musiałbyś sprawdzić u nich na stronie internetowej albo zadzwonić.

Poniedziałek 9 grudzień 2013 22:22
Ula
Ula
Rybnik

To co bardzo wyróżnia tę ofertę to 58 dni okresu bezodsektowego, jest to zdecydowanie powyżej średniej, która zazwyczaj wynosi 54-56 dni w ofercie większości banków, tak więc duży plus dla Santander Turbo z tego powodu ;) Czasami te 2-3 dni mogą okazać się decydujące i można dzięki temu uniknąć konieczności płacenia odsetek.

Skomentuj opinię

Piątek 13 grudzień 2013 18:13
Stasiek
Stasiek
Mielec

Nie wiem czy ktoś zauważył, ale oprocentowanie wynosi tutaj 15%!! Jest to jedno z najniższych oprocentowań na rynku, gdyż większość banków ma oprocentowanie na poziomie 16 procent. Duży plus dla Santandera, widać zależy im, aby ich oferta była konkurencyjna i czuje karta santander turbo będzie dosyć chwytliwym produktem.

Skomentuj opinię

Odpowiedzi na opinię:

Niedziela 15 grudzień 2013 10:45 | Henryk | Bielawa

Czy to oprocentowanie jest według Ciebie takie ważne? 1% to nie są znowu jakieś wielkie pieniądze, a z tego co wiem wiele osób stara się tak korzystać z karty kredytowej, żeby mieścić się w okresie grace period i w ogole nie płacić odsetek, tak więc ich za bardzo te procenty nie obchodzą. To co według mnie bardziej wyróżnia tą ofertę, to że chociażby nie ma opłaty za wydanie karty, co raczej jest rzadkością.

Piątek 20 grudzień 2013 20:53 | Robert | Pabianice

Wiesz, dla kogoś kto wydaje kartą kredytową małe sumy to oprocentowanie może faktycznie robi jakiegoś wielkiego znaczenia, ale powiedzmy ludzie którzy miesięcznie osiągają górną granicę limitu i nie sa w stanie w terimnie wszystkiego spłaicć, to wtedy ten niby niewielki 1% to może być kilkaset złotych. Przykładowo przy zadłużeniu 20 000, 1% to 200 zł, a to już jest coś, nie uważasz? ;)

Poniedziałek 21 listopad 2016 21:32 | Jacek | Łódź

Nie prawda ze oprocentowanie jest najniższe w MBanku wynosi 10%

Niedziela 15 listopad 2015 22:07
Gość
Gość

czy brał ktoś kartą kredytową santander w media markt?

Skomentuj opinię

Reklama