TakTo - Opinie

TakTo Finanse - Forum i Opinie klientów

Środa 16 październik 2013 11:45
Ekspert PozyczkiOpinie
prześwietlił/a:
Ekspert PozyczkiOpinie
Wrocław

TakTo Finanse! Pożyczka gotówkowa

Pożyczka pozabankowa z dziecinnie prostymi zasadami, łatwym dostępem. Oto przed państwem pożyczka TakTo Finanse!

10tys na 24 miesiące

Maksymalnie w TakTo Finanse! możemy pożyczyć 10tys.zł.Okres spłaty od 3 do 24 miesięcy. Umowę zawrzeć możemy telefonicznie lub przez kuriera. Decyzję kredytową otrzymamy w przeciągu 24godzin. Pieniądze natomiast maksymalnie w 2 doby od wydania decyzji o przyznaniu pożyczki.

Spore odsetki

Pożyczając 3tys.zł na rok miesięczna rata wyniesie 401 zł, łącznie 4812zł. Ta sama kwota rozłożona na okres 24 miesięcy, miesięcznie wyniesie nas 224zł, spłacimy, więc 5376zl. Pożyczając maksymalną kwotę 10tys.zł na rok miesięcznie zapłacimy 1336 zł, łącznie 16032, natomiast pożyczając 10tys.zł na 24 miesiące łącznie spłacimy 17904zl.

Idealny pożyczkobiorca w TakTo Finanse!

Pożyczkobiorcy oceniani są indywidualnie. Jednak wnioskujący nie może mieć więcej niż 75 lat. Musi posiadać źródło udokumentowanego dochodu w wysokości min 500zł oraz nie może posiadać zajęć komorniczych oraz zadłużenia w BIG lub BIK.

Odsetki karne

Jeżeli nie uda nam się spłacić pożyczki w terminie naliczone zostaną odsetki karne. Będą one wynosić 4-krotność podstawowego oprocentowania, które wynosi tutaj 16%. Pożyczkobiorca opłacić będzie musiał również koszty monitoringu i windykacji. Każe upomnienie to koszt 15zł.. warto więc, jeżeli zapowiadają nam się opóźnienia skontaktować się z konsultantem. Wówczas od jego opinii zależało będzie czy i w jakiej wysokości kare będziemy musieli zapłacić.

Jak to zrobić?

Najprostsza drogą jest wysłanie wniosku drogą elektroniczną. Zaraz po tym oddzwoni do nas konsultant z TakTo Finanse! Załatwiając formalności przez telefon poproszeni zostaniemy o podanie najważniejszych informacji z umowy. Będziemy musieli przesłać mailem lub faksem skany dokumentów. Pieniądze przekazane zostaną na nasze konto bankowe. Jest tez możliwość odbioru gotówki w okienku na Poczcie. Zapłacimy wówczas 13zł, opłata zostanie potrącana z wypłacanej pożyczki. Jeżeli chcemy skorzystać z przelewu, musimy autoryzować konto i przelać na konto 1 grosz. Służy to potwierdzeniu tożsamości klienta. Dlatego konieczne jest, aby przelew został dokonany z rachunku bankowego osoby wnioskującej o pożyczkę gotówkową.

Kosmiczne kwoty do zwrotu. Jasne procedury. I nawet 10tys. możliwych do pożyczenia. Ale czy warto pożyczać, aż takie kwoty od instytucji pozabankowych? Czekamy na wasze opinie.

Ostatnio edytowane przez Ekspert PozyczkiOpinie; Środa 29 październik 2014 8:40
Poniedziałek 21 październik 2013 20:49
Gość
Gość

czy brał ktoś w takto pożyczkę? czy można im zaufać? jakie jest faktycznie oprocentowanie u nich, nigdzie nie mogę znaleźć informacji jakie są koszty pożyczki w takto?

Skomentuj opinię

Odpowiedzi na opinię:

Poniedziałek 21 październik 2013 23:06 | Gość

na swojej stronie podają że oprocentowanie pożyczki w skali roku jest stałe i wynosi 16%, masz to w zakładce opłaty

Wtorek 22 październik 2013 11:51 | Gość

to nie może być prawda, 16% to podejrzanie niskie oprocentowanie

Wtorek 22 październik 2013 18:46 | Gość

no bo pewnie sa jeszcze jakieś prowizje, opłaty dodatkowe, tak samo jak w bankach, niby oprocentowanie małe a jak policzą wszystko to wychodzi normalnie jak wszędzie

Środa 23 październik 2013 11:08 | Gość

wszędzie tak jest, oprocentowanie to nie wszystko, od wszystkiego są jeszcze prowizje

Piątek 25 październik 2013 18:01 | Gość

na stronie takto finanse nie ma informacji o dodatkowych prowizjach, tylko jakieś opłaty za ewentualne monity za zaległości w spłacie

Poniedziałek 28 październik 2013 13:06 | Gość

bo o takich rzeczach się nie pisze oficjalnie tylko już w umowie jaką dostaniesz do podpisania

Czwartek 7 listopad 2013 12:54 | Gość

nie ma co się bać wystarczy znajomość języka polskiego

Sobota 23 listopad 2013 12:08 | Gość

takto jest ok, znajoma brała pożyczkę u nich i dostała bez problemu

Poniedziałek 25 listopad 2013 21:25 | Gość

ok nie ok, ja chciałbym wiedzieć ile będę miał do spłaty jak zamierzam wziąć pożyczkę, czy nie można dać prostego kalkulatora pozyczki jak to robią inni, sam bym sobie sprawdził ile będę miał do spłaty a nie każą najpierw wypełniac formularze wniosku i nie wiadomo z góry ile bedzie do splaty, nie rozumiem tego podejścia, tracą w ten sposób wiele potencjalnych klientów, chyba że takto nie zależy na klientach

Piątek 10 styczeń 2014 13:38 | Gość

złóż wniosek i wszystkiego się dowiesz bez zobowiązań

Sobota 14 czerwiec 2014 10:43 | Gość

łatwo w takto o pożyczkę?

Czwartek 17 lipiec 2014 19:50 | Basia | Wrocław

Oszuści!!! Po pierwszej weryfikacji poinformowali mnie, że wniosek przeszedł pozytywnie pani zawarła ze mną umowę przez telefon bo mają taką opcję i poprosiła o przesłanie 1 zł na ich konto i kopii dokumentów zaświadczenie o dochodach, dowód osobisty, rachunki za tv. Po dostarczeniu dokumentów mieli przelać pieniądze na konto. Zaznaczam, że wszystkie dane podałam prawdziwe i dokumenty to potwierdziły. Po czym otrzymałam sms, że wniosek został odrzucony. Uważajcie na nich - ciekawe ile ludzi zrobili w butelkę informują, że dostaniesz pożyczkę przelejesz 1 zł i dostaniesz kopa w dup... . Tak się wzbogacają- pomyślcie w ciągu miesiąca ile osób przeleje na ich konto przysłowiową złotówkę, gdzie inne firmy proszą tylko o grosza.

Sobota 2 listopad 2013 11:23
Gość
Gość

czy takto wymaga przedpłat?

Skomentuj opinię

Odpowiedzi na opinię:

Wtorek 3 grudzień 2013 11:59 | Gość

nie

Sobota 5 kwiecień 2014 10:08 | Gość

a jest opłata rejestracyjna?

Środa 8 styczeń 2014 15:53
Gość
Gość

chętnie przeczytał bym jakieś opinie ludzi którzy brali pożyczkę w takto finanse, może ktoś podzieliłby się swoją opinią, skłaniam się do złożenia wniosku w takto, z informacji jakie znalazłem to wiem że mają pożyczki na dłuższy termin niż wszystkie chwilówki że są to pożyczki na kilka kilkanaście miesięcy podobnie jak w provident tyle że sporo taniej, czy ktoś mógłby to potwierdzić kto brał już pożyczkę w takto? czy nie ma dodatkowych opłat o których nie piszą czy to bezpieczna pożyczka i czy wymagają jakichś przedpłat na start?

Skomentuj opinię

Odpowiedzi na opinię:

Piątek 28 luty 2014 12:50 | Gość

możesz spróbować też w assa kredyt ale tam chyba sprawdzają BIK (ale nie jestem pewna)

Środa 15 styczeń 2014 20:05
Gość
Gość

a ile maksymalnie dają za pierwszym razem?

Skomentuj opinię

Odpowiedzi na opinię:

Poniedziałek 24 luty 2014 11:43 | Gość

to zależy od klienta, złożysz wniosek to się dowiesz nie ma reguły że każdemu tyle samo

Wtorek 4 luty 2014 14:53
ja
ja
krosno
Opinia pozytywna

ja wzięłam firma bez zastrzeżeń:)

Skomentuj opinię

Odpowiedzi na opinię:

Sobota 8 luty 2014 19:43 | Gość

a oprocentowanie jakie w porównaniu np do providenta? mniejsze czy większe? warto skorzystać?

Piątek 28 luty 2014 12:49 | Gość

przy 2tys kredytu na 24 mce do oddania 3,5 z kawałeczkiem. ale nie przychodzą do domu po ratę !

Czwartek 13 marzec 2014 10:34 | ja | krosno

provident jest toni jeśli weźmiesz opcje przelew . Z takto nie miałam problemu wzięłam 2tys. płace na 12 msc. 270zł( troszke duzo)

Niedziela 9 luty 2014 19:52
Gość
Gość

czy potrzebne jest zaświadczenie o zarobkach? czy dają pożyczki dla bezrobotnych?

Skomentuj opinię

Odpowiedzi na opinię:

Piątek 28 luty 2014 12:47 | vikunia | Warszawa

ode mnie chcieli żaswiadczenie o zarobkach, skan dowodu i potiwerdzenie przelania na ich konto 0,01 zł.

Poniedziałek 17 luty 2014 13:27
Gość
Gość

Nie może posiadać złego bik? nie rozśmieszajcie, jak się ma czysty bik to po co brac takie pożyczki jak takto? lepiej iść do banku i będzie taniej. Pożyczki pozabankowe są dla tych co maja słaby bik i nikt mi nie powie że trzeba mieć czysty bik żeby taką pożyczkę dostać!

Skomentuj opinię

Odpowiedzi na opinię:

Piątek 28 luty 2014 12:48 | gość

ja mam zły bik a mimo to dostałam, po to są

Wtorek 18 marzec 2014 20:37
Gość
Gość

łatwo dostać, oprocentowanie mogłoby być niższe

Skomentuj opinię

Odpowiedzi na opinię:

Poniedziałek 19 maj 2014 14:55 | Gość

a ile dają pierwszej pożyczki?

Środa 29 październik 2014 8:40 | Gość

to zależy od twojej wypłacalności

Poniedziałek 24 marzec 2014 18:01
Lady in Red
Lady in Red

Firma raczej nie godna zaufania.Ściemniają za dużo.Jak na mój nos,coś tu brzydko pachnie.Proponuje uwagę i rozwage przy podpisywaniu czegokolwiek !

Skomentuj opinię

Wtorek 17 czerwiec 2014 22:00
tokk1212
tokk1212

Szukam na forach opinii o Takto i znajduję takie informacje, że "pożyczkobiorca nie może mieć zadłużenia w BIK", albo że "trzeba mieć czysty BIK"... Co to właściwie oznacza ten "czysty BIK" lub "brak zadłużenia"? Jeśli mam 2 inne kredyty, 2 karty kredytowe, scoring na 550 pkt. - 5 gwiazdek, bez żadnych opóźnień w spłatach, to mój BIK jest "czysty" czy "nieczysty"?;)

Skomentuj opinię

Odpowiedzi na opinię:

Środa 8 październik 2014 16:45 | janka | Warszawa

szkoda, że nie wiesz. Żenada

Reklama