Raiffeisen Polbank Kredyt Bezpieczny - Opinie

Kredyt Bezpieczny w Raiffeisen Polbank - Forum i opinie klientów

Sobota 25 styczeń 2014 13:06
Ekspert PozyczkiOpinie
prześwietlił/a:
Ekspert PozyczkiOpinie
Wrocław

Kredyt Bezpieczny w Raiffeisen Polbank

Raiffeisen Polbank oferuje nam nietypowy, ale ciekawy kredyt, w którym sami ustalamy wysokość rat, a oprocentowanie jest zależne od kwoty limitu jaką wykorzystaliśmy. Brzmi zachęcająco? Najwyraźniej. Sprawdźmy więc, co kryje się pod tymi hasłami.

Trzy opcje

Kredyt Bezpieczny jest dostępny dla klientów w 3 opcjach. Najkorzystniejsze warunki uzyskujemy otrzymując Bezpieczny Kredyt Korzystny, nieco gorsze przy kredytach: Optymalnym i Komfortowym.

Brak prowizji

Bezpieczny Kredyt w Raiffeisen Polbank możemy dostać nie uiszczając opłaty prowizyjnej za przyznanie limitu kredytowego. Warunkiem, aby tak się stało jest możliwość skorzystania z opcji Bezpieczny Kredyt Korzystny. Przy dwóch pozostałych opcjach opłata wynosi 5 % od przyznanego limitu kredytu. Miesięczna opłata za obsługę Kredytu Bezpiecznego wynosi w każdej z opcji 10 zł, przy czym obecnie obowiązująca promocja daje nam 3 pierwsze miesiące gratis. Oprócz tego Raiffeisen Polbank pobiera opłaty transakcyjne m.in. za przelew do innych banków krajowych dokonywany w placówce Banku (4 zł.), czy opłata za wypłatę gotówki z bankomatów innych niż rodzimy i Euronet (5 zł.).

Oprocentowanie

Oprocentowanie Kredytu Bezpiecznego w Raiffeisen Polbank zależy od opcji w jakiej go posiadamy. Przy opcji „korzystnej” nieoprocentowany będzie pierwszy pożyczony tysiąc złotych! Kwota od 1000,01 zł. do 50 000 zł. oprocentowana będzie w wysokości 13,90 %, a kwota od 50 000 - 100 000 zł w wysokości 11,90 %. Przy dwóch pozostałych – mniej korzystnych opcjach - nie mamy możliwości pożyczenia „darmowego” tysiąca, a powyższe widełki procentowe przedstawiają się następująco: 14,90 % (kwota od 0 – 50 tys. zł.) i 13,90 % (od 50 – 100 tys. zł.) - w opcji „optymalnej” i odpowiednio: 15,90 %, 14,90 % w opcji „komfortowej”.

Formy korzystania i obsługi kredytu

Decydując się na Kredyt Bezpieczny w Raiffeisen Polbank otrzymujemy kartę do kredytu w systemie VISA. Karta ta, w opinii banku, działa jak karta płatnicza do konta. Oprócz tego mamy dostęp do telefonicznego i internetowego centrum obsługi. Warto podkreślić, że internetowy system Pl@net to bardzo wygodna platforma, na której możemy zarządzać wszystkimi posiadanymi w Raiffeisen Polbank usługami, także Bezpiecznym Kredytem. W ramach powyższych narzędzi możemy sami zmieniać ratę kredytu – jest to operacja bezpłatna. Bank daje nam szerokie możliwości; począwszy od ustalenia stałej raty w dowolnego wysokości (minimum 2,5% wartości zadłużenia), aż do spłaty całej kwoty kredytu. Warto wspomnieć, że każda spłacona rata powiększa nasz limit kredytowy. Przyznanie limitu do wysokości 80 000 zł. nie wymaga przedstawiania przez klienta żadnych zabezpieczeń, gwarancji, ani ustanawiania poręczycieli.

Reasumując, przedstawiany produkt wydaje się być atrakcyjną alternatywą zarówno dla pożyczek chwilowych („darmowy” pierwszy tysiąc zł.) jak i dla innych kredytów, gotówkowych. Elastyczna forma korzystania z produktu i stosunkowo niewysokie oprocentowanie to bezsprzecznie zalety Kredytu Bezpiecznego w Raiffeisen Polbank. A jakie są Wasze opinie?

Ostatnio edytowane przez Ekspert PozyczkiOpinie; Wtorek 7 luty 2017 14:27
Wtorek 18 luty 2014 22:02
Artur
Artur
Ruda Śląska
Opinia pozytywna

Z polbankiem jestem związany od wielu lat. Nie zawsze ich oferta była najlepsza i nie raz musiałem korzystać z kredytu w innym banku. Teraz jest jednak inaczej. Jako stały klient zostałem doceniony i zaproponowano mi naprawdę rewelacyjne warunki kredytowe. Niskie procentowanie 9% i nie wielka rata. Polecam wszystkim naprawdę warto skorzystać.

Skomentuj opinię

Odpowiedzi na opinię:

Czwartek 10 kwiecień 2014 11:24 | Kuba | Puck

Kredyt Bezpieczny mam juz od 5 ciu lat ,wszystko wyglada ładnie ,ale wcale tak nie jest ...oprocentowanie ..ostatnio pytałem panią na info lini jakie mam oprocentowanie z związku z tym ze RPP obniżyła stopy procentowe odpowiedz 16% Płacąc ta minimalna kwotę czyli te 2.5% z kapitału a reszta to odsetki ...w tym układzie splata np.80 tys zł trwać bedzie dziewięć lat ...dobrze ze mam możliwość płacenia podwójnych rat i wiecej ...wyszłam juz z tego czego wszystkim życzę ...szybka splata tego nieudanego produktu jaki jest ,,Kredyt Bezpieczny,, i juz nigdy wiecej ,,kredyt bezpieczny.pozdrawiam

Środa 12 listopad 2014 23:17
JAREK333
JAREK333
JAROCIN
Opinia negatywna

Witam! Kredyt bezpieczny w Polbanku mam od kilku lat i mogę powiedziec o nim wiele ale na pewno nie to że jest bezpieczny!!! Dziadowski bank, dziadowska obsługa a infolinia to tragedia !!! nigdy więcej nie chcę miec z nimi nic wspólnego:(:(:( POZDRO DLA WSZYSTKICH NACIĄGNIĘTYCH:)

Skomentuj opinię

Środa 5 sierpień 2015 16:49
Gość
Gość
Opinia negatywna

Podobno najlepsza reklamą dla jakiegoś produktu jest zadowolony klient.Nie można tego powiedzieć o tym banku.jestem ich klientem od kilku lat- mam tam kredyt tzw bezpieczny.Dwukrotnie miała miejsce sytuacja gdzie nękano mnie telefonami, sms-ami, w końcu monitami że ma spłacić kredyt który w całości spłaciłam kilka dni wcześniej. Kwoty kóre były wymieniane w tych wezwaniach były zupełnie różne. Miałam kilka wizyt w banku- reklamacje. Dostałam lakoniczne pismo , że moja reklamacja została uwzględniona.Podobna sytuacja była po dłuższym okresie czasu. znowu monity i wycieczki do banki. Tym razem tłumaczono to datami księgowania,że na rachunki po wymienionym konkretnym dniu miesiąca nie było transakcji. Jak każdy może się też zdarzyć , że się o czymś zapomni zwłaszcza w wakacje- w ubiegłym roku zapomniałam wpłacić ratę.Jak wróciła z wyjazdu w skrzynce był monit oczywiście opłata za monit niemała.Wpłaciłam zaraz pieniądze choć było 1 dzień to po wymienionej w monicie dacie.Oczywiście na następny dzień otrzymała kolejny monit z OPŁATĄ , że nie wpłynęły pieniądze.Wtedy nic z tym nie robiłam. Szanująca się instytucja wysyła do klienta polecony z potwierdzeniem odbioru aby mieć pewność że korespondencja do niego trafiła ( przecież każdy może trafić np.do szpitala). W tym banku tak się klientów nie taktuje. Sytuacja z dnia dzisiejszego .Wpłaciłam ratę kredytu w dniu 01.08.2015 w bankomacie, termin miała do 31.08.2015.Otrzymałam monit z działu windykacji ,że do dnia 03.08.2015 nie odnotowano wpłaty na konto i oczywiście opłata za monit w wysokości 35 zł. Tym razem dam znać do innych instytucji.Na tym forum również. W mieście nie było głośno o fakcie żeby ktoś okradł bankomat w którym wpłacałam pieniądze.W takim razie gdzie one są? A jeśli w banku na koncie to jak kompetentne osoby bank zatrudnia? Przyznaję nie jestem bez winy ,ale pismo mam podpisane prze panią z tytułami.

Skomentuj opinię

Czwartek 25 sierpień 2016 10:53
leukonoe
prześwietlił/a:
leukonoe
Warszawa

Nie jestem przekonana do tego banku. Od lat byłam z nim związana, chciałam wziąć pożyczkę i mimo że spełniałam wszystkie warunki, odmówiono mi. Koniec końców znalazłam firmę pożyczkową Janvest, która dała mi pieniądze na o wiele lepszych warunkach. Dość zabawne.

Skomentuj opinię

Niedziela 4 wrzesień 2016 21:43
Jagoda.
Jagoda.
Szczecin

Ja wzięłam kredyt Bezpieczny w Raiffeisen i obeszło się jakoś bez wszystkich wypisywanych wyżej rewelacji, także jestem lekko zszokowana oraz cieszę się że miałam tyle szczęścia- życzę innym osobom podejmującym decyzję o kredycie żeby miały równie dużo szczęścia i sukcesu z tym bankiem co ja :)

Skomentuj opinię

Wtorek 7 luty 2017 14:27
Olek9222
prześwietlił/a:
Olek9222
Katowice

Kredyty firmowe do 500 000 zł, Minimum formalności, udokumentowane dochody firmy. Udzielamy każde leasingu i kredytów gotówkowych, mieszkaniowych dla osób indywidualnych do 350 000 zł. Robimy konsolidacje kredytów firmowych i prywatnych. Zapraszam Olek 668 810 547

Skomentuj opinię

Reklama