Provident - Opinie

Provident pożyczka na konto - Forum i opinie klientów

Poniedziałek 18 listopad 2013 0:00
Ekspert PozyczkiOpinie
prześwietlił/a:
Ekspert PozyczkiOpinie
Wrocław

Provident – pożyczka z przelewem na konto

Provident proponuje nam pożyczkę z przelewem na konto. Ma być szybko, bez zbędnych formalności i bezpiecznie. Sprawdźmy jak to działa.

Tu weźmiesz pożyczkę: www.Provident.pl

.

Cotygodniowe raty do spłaty

W przypadku pożyczki z przelewem, jeżeli zechcemy pożyczyć 2tys.zł na 30 tygodni tygodniowa rata wyniesie nas 85,32zł, łącznie spłacimy 2559zł, przy pożyczce 4tys.zł na 60tygodni, miesięcznie zapłacimy 93,25zł, łącznie 5594zł. Pożyczając natomiast 10tys.zł na okres 90tygodni, tygodniowo zapłacimy 168zł, łącznie Provident naliczy nam 15121 zł. Spłacimy, więc dodatkowo połowę tego, co otrzymaliśmy.

Pomoc doradcy – bezcenna

Oprócz pożyczki na konto Provident nie rezygnuje ze zwykłego sposobu pożyczania pieniędzy. W tym wypadku klient podpisuje umowę a następnie otrzymuje pieniądze na swój rachunek bankowy. Klient spłaca raty poprzez cotygodniowe przelewy lub jedno polecenie zapłaty. W przypadku pożyczek pozabankowych dość często okazuje się, że nie jesteśmy spłacić ich w terminie. Zgodnie z regulaminem mamy do dyspozycji swojego doradcę, który telefonicznie powinien uzgodnić z nią plan, według jakiego spłacimy pożyczkę.

Dodatkowe koszty

Jeżeli nie poinformujemy o opóźnieniach Providentu naliczone nam będą koszty, 15 zł za każdy dodatkowy kontakt telefoniczny lub wysłany list. Natomiast w wypadku, gdy okaże się że posiadamy środki na spłacanie wcześniej pożyczki musimy powiadomić o tym Provident telefonicznie i indywidualnie przekazana zostanie nam informacja, na jakich warunkach możemy to zrobić. Także warunki zależą już od indywidualne opinii doradcy z Providenta.

Pieniądze na 30, a nawet 108 tygodni

W Providencie możemy otrzymać pieniądze na okres 30, 45, 60 lub 108 tygodni. Pieniądze tak jak napisaliśmy powyżej spłacane musza być cotygodniowo. Zaletą tych usług jest brak poręczycieli. W Providencie pożyczyć możemy od 300zł do 5tys.zł. Jeżeli korzystaliśmy już wcześniej z usług Providenta może to być 7tys.zł. Przy składaniu wniosku potrzebny nam będzie dowód osobisty, dokument poświadczający dane adresowe oraz zaświadczenia o dochodach. Opłaty, jakie poniesiemy zależą od rodzaju pożyczki, którą wybieramy oraz okresy, na jaki chcemy tę pożyczkę otrzymać. Po podpisaniu umowy otrzymamy harmonogram spłat. Podane tam będą terminy cotygodniowych spłat. Spłata rozpoczyna się po 7 dniach od otrzymania pożyczki.

Cotygodniowe spłaty to wygodne rozwiązanie, cotygodniowa rata w wysokości 100 zł działa na wyobraźnie w przeciwieństwie do miesięcznej w wysokości 400zł. jednak zasady są przejrzyste, mamy do dyspozycji swojego doradcę. Jakie są wasze opinie na temat brania pożyczek w Providencie?

Ostatnio edytowane przez Ekspert PozyczkiOpinie; Piątek 29 wrzesień 2017 2:18
Sobota 23 listopad 2013 22:09
Igor
Igor
Włocławek
Opinia pozytywna

Wiem że ludzie mają różne opinie na temat firmy Provident. Spotkałem się nawet z bardzo negatywnymi. Część osób nie zauważa wielu zalet jakie dla mnie ma ta pożyczka. Przede wszystkim mogę ją dostać zawsze wtedy kiedy potrzebuję. W dodatku pieniądze są z dostawą do domu nawet w niedzielę. Dla mnie osoby spalonej w bankach jest to bardzo dobra pożyczka i jestem wdzięczny że mogę mieć dodatkowe pieniądze tak szybko.

Skomentuj opinię

Odpowiedzi na opinię:

Wtorek 18 marzec 2014 14:37 | XXXX | ŁÓDŻ

PROVIDENT ŻEBY ZACHĘCIĆ DO ZADŁUŻENIA PODAJE NISKĄ RATĘ ALE NIE INFORMUJE ŻE TO CO TYDZIEŃ NO BO PO CO TO JEST W UMOWIE.BIERZESZ 1000 ZŁ. NA 45 TYGODNI ODDAJESZ PRAWIE 2000 ZŁ.A W ZALEŻNOŚCI OD DŁUGOŚCI KREDYTOWANIA JESZCZE WIĘCEJ TAK ŻE UWAŻAJCIE PAŃSTWO.

Wtorek 18 marzec 2014 20:17 | Gość

w providencie raty od zawsze są co tydzień

Środa 9 kwiecień 2014 22:55 | Gość

haha dobre, a kolega myślał że tyle a tyle to raz w miesiącu będzie spłacać :)

Niedziela 11 maj 2014 14:27 | kredytobiorca | Cekcyn

Provident da pożyczkę nawet zadłużonym,jestem jego klientem i możliwe że będę,bo jak zachorowałem i spózniłem się z spłatą raty do banku zaraz szły upomnienia za 40 zł każde,no i BIK,dlatego jest to strzał w kolano bankom,pomimo że zaszło takie coś tylko raz,kredyt spłacony ale następnego banki nie dadzą,pomimo dużych kosztów w Providencie udzielają pożyczek i za to CHWAŁA tej Firmie.!!!

Środa 9 lipiec 2014 15:12 | kolo | warszawA

szukam poszkodowanych przez firme Provident jezeli cie nagrywali chodzili za toba nagabywali towich znajomych napisz witek@onet.pl

Czwartek 21 maj 2015 1:33 | gość | Łódz

NIE POLECAM. Najpierw wykop sobie dół na cmentarzu bo kipniesz:o

Czwartek 5 listopad 2015 11:27 | agata | wadowice

Każdemu kto chce spłacać pożyczkę regularnie i wyższej wysokości nie radzę...ja zostałam oszukana...nadpłaty zniknęły..a mnie przy wcześniejszej spłacie zwrócono 25 zł.,po złożonej reklamacji już oczekuje na 65..a naspłata wynosi najmniej 250 zł...ale będę walczyła...mam wszystkie wpłaty ,gdyż płaciłam przelekami ...powiadomienię też KNF i jeśli będzie trzeba policję,,nie polecam absolutnie Provident.W innych firmach przy wcześniejszej spłacie otrzymałam zwrot niekorzystnych odsetek i ubezpieczenia.Kontroluje swoje splaty!!!

Piątek 18 grudzień 2015 12:01 | Gość

czy provident daje pożyczki na oświadczenie?

Niedziela 3 lipiec 2016 21:28 | Hgh | Nosal

Czy dostales list powitalny ?

Czwartek 13 październik 2016 15:59 | ramond george | poland warsaw

Czy jesteś w potrzebie pożyczki? że bank odmawia Ci kredytu, jesteśmy tutaj, aby pomóc finansowo, aby uzyskać natychmiastową pożyczkę w dowolnej ilości w dowolnym miejscu. Twoje szczęście jest naszym priorytetem. wszystko co musisz teraz zrobić, to napisz do nas za pośrednictwem (ramondgeorgeloan fir m @ gmai l.com)

Niedziela 24 listopad 2013 19:04
Jadzia
Jadzia
Wejherowo
Opinia pozytywna

Provident robi dobrą robotę. Tu pożyczki biorą te osoby, które już nie mają innego boru. Idą święta i na pewno już wiele ludzi zastanawia się skąd wziąć dodatkowych parę groszy na wydatki świąteczne. Tu z pomocą zjawia się właśnie Provident. Może i warunki kredytowe nie są najciekawsze ale przynajmniej to pewne pieniądze bez wielkich formalności.

Skomentuj opinię

Odpowiedzi na opinię:

Poniedziałek 25 listopad 2013 21:22 | Gość

a po świętach pojawi się płacz i lament skąd wziąć pieniądze żeby oddać to co dał provident + drugie tyle odsetek, to trzeba być bogatym żeby brac pożyczki na finansowanie zakupu świątecznych prezentów a przez to płacić za nie podwójnie, ale polacy myślą krótkoterminowo i widocznie taka pożyczka na około 100% w skali roku im pasuje, ich wybór, jak dla mnie to nie do pomyślenia żeby zapożyczać się na prezenty, co innego jakieś wypadki losowe które przytrafiają się czasem w życiu ale zakupy prezentów na kredyt litości to albo nie ci ludzie nie umieją liczyć albo nie mają rozumu żeby nim myśleć, provident robi dobrą robotę? provident robi raczej dobry zysk dla siebie i tyle w temacie, pozdrawiam rozsądnych pożyczkobiorców

Wtorek 3 grudzień 2013 12:03
Gość
Gość

a kto normalny bierze pożyczkę w provident żeby kupić prezenty? taka pożyczka to raczej na jakieś niezaplanowane wydatki, nieszczęścia przecież się zdarzają, a nie słyszałem żeby ktoś brał w provident pożyczkę żeby ją wydać na przyjemności

Skomentuj opinię

Odpowiedzi na opinię:

Sobota 1 marzec 2014 23:58 | Gość

to prawda zupełnie nie mogę zrozumieć ludzi którzy biorą pożyczkę w Provident żeby wydać ją na przyjemności

Poniedziałek 10 marzec 2014 17:29 | Gość

a gdzie ty widziałeś takie osoby co wzięły pożyczkę w providencie żeby kupić prezenty? nikt takich pożyczek nie bierze na przyjemności, chyba że w reklamie telewizyjnej

Wtorek 11 marzec 2014 11:53 | Gość

zdziwiłbyś się jest grono takich ludzi bez rozumu którzy biorą pożyczkę żeby zaszaleć, pokazać się, błysnąć czymś w towarzystwie, a że trzeba oddać to co tam jakoś to będzie, takie podejście nie jest rzadkością

Środa 6 kwiecień 2016 21:33 | Gość

może byc niezaplanowany prezent :)

Wtorek 18 marzec 2014 21:58
Gość
Gość

Witam. Czytam wpisy i widzę zarówno negatywne jak i pozytywne opinie o Providencie. Byłam kiedyś ich klientką i wpadłam w tzw. spiralę kredytów. Zaczęłam od niewielkich sum i potem już poooszło. Nie obwiniam nikogo,a tylko i wyłącznie siebie. Jak każdy kto bierze pożyczkę byłam w sytuacji bez wyjścia,nikt mi nie chciał pożyczyć,banki oczywiście też nie. Więc jak zobaczyłam w tv reklamę providenta zadzwoniłam i jeszcze w ten sam dzień przyjechał przedstawiciel z umową. W wywiadzie wystarczyło podać którego dnia miesiąca wpływają na konto moje "dochody" i w jakiej kwocie. Żadnego zaświadczenia przedstawiciel nie żądał. Oczywiście była to opcja z obsługą domową,bo przelewu dać nie chcieli. Wiadomo obsługa domowa jest dużo droższa.Dopóki raty były nieduże jakoś to szło,ale potem gdy był już blisko konie spłaty przedstawiciel skusił mnie promocją, wię jeden kredyt spłaciłam i wzięłam drugi wyższy. Potem już miałam 4 kredyty i coraz mniejsze szanse na ich spłatę. Oczywiście były listy z ponagleniami,telefony i wizyta p.kierownik. Tak męczyłam się 3 lata,aż uśmiechnęło się do mnie szczęście i udało mi się ich spłacić. Wiem że niektórzy nie mają wyjścia tak jak ja kiedyś i po prostu muszą się jakoś ratować,ale jakim kosztem? Nie będę nikogo umoralniać,na koniec dodam że ja swoją przygodę z providentem zakończyłam definitywnie i już mnie nie skuszą żadną ofertą,a wiem że będą próbować. Niech to co napisałam będzie ostrzeżeniem da innych pożyczkobiorców. Wiem trzeba było nie brać ale są różne sytuacje w życiu. Gdybym wiedziała jak to się skończy wzięłabym jedną i do widzenia,ale czasem się nie pomyśli. Skuszą promocją a potem już nie są tacy mili. Na szczęście to już za mną i życzę wszystkim aby nie dali się nabrać na ładne słówka providenta.

Skomentuj opinię

Odpowiedzi na opinię:

Środa 19 marzec 2014 21:20 | Gość

niestety czasem nie ma innego lepszego wyjścia

Poniedziałek 31 marzec 2014 11:31 | Gość

nie rozśmieszaj, pożyczek jest teraz tyle że jest z czego wybierać, provident to nie jedyna pożyczka

Środa 2 kwiecień 2014 13:59 | użytkownik | śląsk

Obwiniasz Providenta za to, że wpadłaś spiralę pożyczek? To Ty podpisywałaś umowę, Ty zobowiązywałaś się do spłaty znając warunki. Obwiniaj siebie za to że nie potrafisz odmówić pieniądzom (żeby nie pisać przesadnie chciwości)

Czwartek 8 maj 2014 12:10 | Kacha | Suchedniów

No i racja.. każdy wie co podpisuje..ja tez u nich spłacam regularnie i nie ma problemu,jak jest mi potrzebna gotówka to zawsze moge dobrac...może i nie polecam z tego tytułu ze raty co tydzien ale tak jest to do przeżycia..

Wtorek 26 sierpień 2014 9:01 | Gość | ostrów wlkp.

Do Śląsk: Tak, jak Ty teraz zwracasz się do tej Pani, tak zwracają sie przedstawiciele providenta do klientów. Podejście mają świetne.

Piątek 11 kwiecień 2014 21:20
gosc0109
gosc0109

a ja nie mam zamiaru nie płacić. wszystkie swoje zobowiązania spłacam w terminie i nie wyobrażam sobie inaczej. biorę pożyczki w bankach, ale z głową, nie kilka na raz i CZYTAM ILE DO SPŁATY!!! ale mnie nurtuje inne zagadnienie. Pożyczki wzięte w bankach widnieją w BIK (nie mówię o przeterminowanych zobowiązaniach tylko ogólnie o tym że pożyczka jest i jak jest spłacana), czy pożyczki wzięte w instytucjach pozabankowych będą w BIK-u? Czy tylko banki mają prawo wprowadzać do BIK?

Skomentuj opinię

Piątek 25 kwiecień 2014 10:29
Agnes
Agnes
Kraków

Serdecznie odradzam Providenta. Pożyczka z opcją przelew w moim wypadku okazała się fikcją - na spotkaniu pani przedstawicielka wyciągnęła gotówkę z torebki i powiedziała, że kierownik zgodził się tylko na pożyczkę z opcją obsługi domowej. Nijak ma się to do umowy, która jednoznacznie daje klientowi wybór, dodatkowo nadmienię, że posiadam umowę o pracę na czas nieokreślony, konto w banku. Pani przedstawicielka naściemniała i niestety zgodziłam się na wciśnięty mi wariant umowy, o wiele droższy niż ten, którym byłam zainteresowana. Pan przedstawicielka przychodziła kiedy chciała, mając w nosie umówione ze mną terminy, czasem musiałam spłacać 2-3 raty na raz. Dodatkowo pojawiło się jakieś tajemnicze zadłużenie, które po analizie kwitków z wpłat okazało się być fikcją. Po kilku miesiącach przedstawicielka przyznała, że manewrowała moimi wpłatami i podrobiła rachunek. Sprawę niezwłocznie zgłosiłam jej przełożonemu i złożyłam reklamację umowy, czekam na rozstrzygnięcie. Nie spocznę, dopóki sprawy nie wyjaśnię. Jeśli macie Państwo jakiekolwiek wątpliwości co do pracy przedstawiciela, zgłaszajcie to kierownikowi, najlepiej na piśmie. Nie potępiam firmy, bo udzieliła mi pożyczki. Pretensje mam tylko do przedstawicielki, która kombinowała i traktowała mnie jakbym była na jej usługach (a chyba powinno być odwrotnie). Pozdrawiam.

Skomentuj opinię

Odpowiedzi na opinię:

Piątek 23 maj 2014 10:18 | Gość

trzeba było postawić na swoim i nie zgodzić się na pożyczkę do domu teraz firm jest multum jest z czego wybierać

Środa 28 maj 2014 11:28 | Gość

Reklamacja spotkała się z odmową. Provident nie ustosunkowywał się szczegółowo do moich zarzutów w sprawie wystawiania dowodu wpłaty poza moją wiedzą oraz w sprawie nierzetelności przedstawicielki, podał, że nie stwierdzono nieprawidłowości w funkcjonowaniu przedstawicielki oraz niezgodności finansowej. Co prawda Provident deklaruje w swoim regulaminie, że reklamacje są uwzględniane w ciągu 15 dni kalendarzowych i na podany email wysyła odpowiedź, ale w moim przypadku musiałam dzwonić do biura obsługi klienta, bo po 16 dniach nie miałam odpowiedzi. W rozmowie tel. podano mi, że odpowiedź została wysłana listem dnia 08.05, ale stempel pocztowy jest z dnia 20.05. Kłamstwo na każdym kroku. Złożyłam powtórną reklamację i prośbę o wysłanie mi kopii rachunków (wśród których jest ten spreparowany) już podczas rozmowy telefonicznej w dniu 09.05, kiedy zadzwoniłam z zapytaniem o wynik reklamacji, wysłałam też reklamację pisemnie 12.05. Ponoć wysłano mi już rachunki pocztą, ale w rozmowie z pracownicą infolinii usłyszałam, że reklamacja dotyczy tylko rachunków i do tego się ustosunkowali - czyli znów potraktowano mnie z góry, nikt nie ustosunkował się do mojej propozycji konfrontacji z przedstawicielką przy udziale kierownika, pewnie nikt tak naprawdę nie przeczytał uważnie mojego pisma. Chyba nie mam co szukać pomocy u Providenta, czas wytoczyć cięższe działa. A szkoda, bo cenię sobie święty spokój. Pozdrawiam

Wtorek 5 styczeń 2016 14:19 | tedi76 | Gorzów

Witam,jestem DK providenta .Wszędzie znają się czarne owce.To nie jest tak że wszyscy chcą tylko nakombinować .Udzielam pożyczek w różnych pakietach w zależności od potrzeby i możliwości

Środa 28 maj 2014 10:48
mama.mowi.nie
mama.mowi.nie
małopolska

Pożyczka przelewem brzmi kusząco, jest dość niedroga. Tyle że w praktyce przedstawiciel wciska pożyczkę gotówkową, o wiele droższą, na której on sam niemało zarabia. Tak było w moim przypadku. Przy podpisaniu umowy okazało się, że "odgórnie" podjęto decyzję o dostępnym wariancie pożyczki dla mnie, a jest to gotówka. Umowa jasno mówi (punkt 2), że opcja pożyczki jest decyzją klienta. Żałuję, że dałam się oszukać, bo płacę za to do dziś - przedstawicielka okazała się kombinatorką, przychodziła kiedy jej pasowało, lekceważąc terminy spotkań. Sfałszowała rachunek na moje nazwisko, a zbiegło się to z pojawieniem się domniemanej zaległości. Sprawę zgłosiłam kierownikowi, napisałam reklamację do firmy, ale została ona oddalona, ponieważ Provident nie dopatrzył się nieprawidłowości przy sprawdzaniu rachunków (nieważne, że jeden z nich był sporządzony poza moją wiedzą), nie potwierdził też nierzetelności swojej przedstawicielki.

Kliencie - płać, bo jak nie zapłacisz, to komornik wejdzie Ci na pensję. A jeśli kliencie jesteś uczciwy, a przedstawiciel firmy nie wywiązuje się należycie z umowy, to też płać i nie żal się Providentowi, bo on ma w nosie Twoje prawa. Taka moja opinia.

Zalecam szczególną ostrożność w kontakcie z przedstawicielem, zbieranie i kontrolowanie rachunków, a przede wszystkim nie dawajcie sobie wciskać wariantu pożyczki z obsługą domową, jeśli chcecie przelew. Wtedy powinno być dobrze, myślę, że gdyby nie wciśnięto mi pożyczki gotówką, co spotkało się z niemiłymi konsekwencjami byłabym zadowolona z pozyczki

Skomentuj opinię

Odpowiedzi na opinię:

Wtorek 5 styczeń 2016 14:21 | tedi76 | Gorzów

Przelew nie zawsze jest możliwy zależy od weryfikacji w systemie i wygenerowanej oferty

Wtorek 3 czerwiec 2014 19:25
Niestety klient
Niestety klient
Muszyna
Opinia negatywna

Zdecydowanie nie polecam pierwsza i ostatnia pożyczka w tej pseudo firmie, nie powiadomili mnie, że mam zaległe raty na kredycie efekt ponad 1800zł do oddania z 900zł jaki wypłacili, informacje dostałem dopiero od KOMORNIKA. NIE POLECAM !

Skomentuj opinię

Odpowiedzi na opinię:

Środa 3 wrzesień 2014 11:45 | Gość

a jaką pożyczkę brałeś, do domu czy na konto?

Czwartek 30 kwiecień 2015 16:04 | Paweł | Wschowa

Zdecydowanie się zgadzam i również nie polecam.

Czwartek 19 czerwiec 2014 11:49
Piotr
Piotr
Warszawa
Opinia negatywna

Dziwię się ludziom czytając te opinie po pierwsze jak można zaufać firmie która zaczeła od ogłoszeń na słupach , przystankach , drzewach itp po drugie co to znaczy że nachodzi nas osobiście przedstawiciel firmy i żąda spłaty kasy do reki spłacałem już różne kredyty ale z czymś takim jeszcze sie nie spotkałem ,takie zachowanie jest raczej praktykowane w świecie przestępczym niż w legalnie działającej firmie po trzecie jak to możliwe że Provident nie uznaje przelewów tylko przysyła gościa z forsą twierdząc że pani "kierownik" się zgodziła wypłacić nam kasę do ręki naliczając przy tym lichwiarskie odsetki za tzw. obsługę .Niestety państwo nie chroni swoich obywateli przed tzw.lichwą co prawda są takie ustawy ale są one martwe i niczym nie skutkują ,dlatego ludzie wpadają w ręce takich firm jak Provident czy z własnej winy czy nie to niema znaczenia bo państwo powinno nas odpowiednio chronić przed lichwą ,robienie ustaw które niczym nie skutkują niema sensu ,sejm powinien zrobić ustawy które skutecznie wykluczą z naszego życia takie firmy jak Provident a jest ich nie mało ,dopóki tego nie zrobią ustawy lichwiarskie to bedzie tylko fikcja a posłowie coż znowu umyją ręce.

Skomentuj opinię

Odpowiedzi na opinię:

Piątek 20 czerwiec 2014 15:38 | Gość

a co maja zrobić jak w bankach takie ograniczenia że większość nie ma co liczyć na kredyt?

Wtorek 5 sierpień 2014 14:53 | klient | kalisz

Masakra nigdy więcej pożyczki w prowidencie,a kierownik p.sobczak powinien odejść na emeryturę,zero podejścia do klienta i zero wyrozumiałości masakra,potrafi tylko zastraszac.nie polecam.

Środa 3 wrzesień 2014 11:46 | Gość

jakbyś popracował trochę w takiej firmie pożyczkowej to też byś wychodził z nerwów

Czwartek 26 czerwiec 2014 19:14
krzysztof
krzysztof
kalisz
Opinia negatywna

nie polecam pozyczki w prowidencie nie dosc ze drogo to sprobuj nie splacac ja osobiscie nie jestem klijentem prowidenta tylko moja przyszla zona a i tak zostalem obrazony przez kierownika tutejszego prowidenta w kaliszu zostalem nazwany nieudacznikiem i to w chwili kiedy przyszedl do mnie do domu i oswiadczyl ze za pozyczke 500zl gdzie splacilismy 300zl odwiedzi mnie komornik i zazada 2500zl oboje chwilowo nie pracujemy wiec decyzja o odmowie wplaty przezemnie jak stwierdzil jest lekko przesadzona jakby tego bylo malo podczas jego wizyty moja 1,5roczna corka popazyla sobie goraca kawa noge czesciowo przez zamieszanie jakie wywolal jegomosc z prowidenta na nim to nie zrobilo wrazenia i tak zostalem nieudacznikiem bardzo-bardzo nie polecam

Skomentuj opinię

Odpowiedzi na opinię:

Sobota 11 październik 2014 17:15 | Jan | Białystok

po części jesteś nieudacznikiem, wzięliście - płaćcie. Proste. Rozbawiło mnie stwierdzenie, ze pzredstawiciel jest winny poparzenia Twojej córki :)

Środa 20 sierpień 2014 14:07
........
........
zunksa wola
Opinia negatywna

W prvidencie niby mówia ze kolejna pozyczke mozna wziasc po 13tygodniach a tu nie prawda. Ludzie niesplacaja i jest dobrze. Nie maja podejscia do klienta. Najlepiej nie splacac jak maja gdzies klienta.

Skomentuj opinię

Odpowiedzi na opinię:

Środa 29 październik 2014 8:43 | Gość

no tak najlepiej nie spłacać, świetna rada, puknij się w łeb

Wtorek 2 wrzesień 2014 10:07
skrzat
skrzat
Garwolin
Opinia negatywna

Nie polecam. Oprocentowanie nie jest zbyt wysokie przy opcji spłaty przelewem (bez wizyt konsultanta) ale... No właśnie. Żona wzięła kilka lat temu pożyczkę w ten sposób i spłaciła bez problemów. Więc teraz spróbowała drugi raz. Po tygodniu od podpisania wniosku zero kontaktu z ich strony i zero pieniędzy. Na infolinii okazało się, że wniosek do nich nie wpłynął. Spróbowałem więc ja (umowa stała, zarobki ponad 3000zł) i ta sama historia. Dziś mija 10 dni i żadnego kontaktu ze strony firmy ani pieniędzy na koncie. Prawdopodobnie przyczyną jest właśnie wybór spłaty przelewem, przez co konsultanci na tym nie zarabiają. Zadzwoniłem na infolinię i czekam ni wyjaśnienia. Moim zdaniem niepoważne traktowanie klienta.

Skomentuj opinię

Środa 3 wrzesień 2014 11:44
Gość
Gość

o co chodzi z tą ofertą 1000 zł premii?

Skomentuj opinię

Odpowiedzi na opinię:

Poniedziałek 8 wrzesień 2014 21:26 | GIENEK | Małopolska

Zadłużaliśmy się kilka razy w Providencie, ale za każdym razem odstępowaliśmy od umowy i po umówionym terminie spłacałem całość. W związku z trudną sytuacją finansową niezawinioną przez nas w ten sposób popychaliśmy nasze problemy do przodu spłacając jedną pożyczkę a biorąc drugą . Ale życie pisze różne scenariusze i po odstąpieniu od ostatniej ,nie udało nam się jej spłacić .Długo nikt się nie odzywał ,po pół roku przyszedł list - ta sama kwota do spłaty jako pilne wezwanie .Ze 2 telefony były ,straszą komornikiem ,a My nie mamy obecnie żadnych środków do życia .Dzwonią jakieś telefony zastrzeżone ,nie odbieramy. Nie wiemy co dalej ,piszą że kierują sprawę do sądu ,niedługo będzie rok jak się zadłużyliśmy.Co o tym myślicie?

Wtorek 28 październik 2014 20:34
kris
kris

Klientom Providenta sugeruję sprawdzić, czy po 09.10.2014 r. zostały Wam obniżone raty. Wedle umowy po obniżce stóp procentowych powinny być obniżone raty także w tych już trwających pożyczkach. U mnie Provident tego nie zrobił. Złożyłem skargę, czekam na reakcję. To drobne kwoty w całości kosztów pożyczki, ale chodzi o zasadę i uczciwość wobec klienta.

Skomentuj opinię

Wtorek 24 marzec 2015 11:28
michal29
prześwietlił/a:
michal29
Bydgoszcz

Nie miałem u nich pożyczki ale ktoś z bliskiej rodziny i nich pożyczył 10tyś zł. Co tydzień przyjeżdżali po rate, a każde spóźnienie drogo kosztowało. Co prawda nikt im wtedy nie chciał pożyczyć i tylko u nich była taka możliwość. Dlatego nie chce korzystać z ich usług, ponieważ czasami warto poszukać firmę, która pożyczy tanio.

Skomentuj opinię

Czwartek 30 kwiecień 2015 15:58
Paweł
Paweł
Wschowa
Opinia negatywna

Gdybym miał na tygodniowe spłaty kredytu nie brał bym kredytu.

Skomentuj opinię

Odpowiedzi na opinię:

Poniedziałek 4 maj 2015 10:12 | Gość

pożyczka to nie darowizna kolego

Niedziela 24 maj 2015 13:09
Gość
Gość

kiedy można dobrać pożyczkę w Providencie? Ile rat muszę spłacić w pierwszej pożyczce żeby móc wziąć drugą?

Skomentuj opinię

Odpowiedzi na opinię:

Sobota 12 wrzesień 2015 12:44 | Piotr | polska

z tego co sie orientuje i mowila mi przedstawicielka ze po 7 , 8 racie :) Pozdrawiam

Środa 16 wrzesień 2015 20:18
karl
karl
Opinia negatywna

pożyczka dla desperatów lub osób całkowicie nie znających innych możliwości,dla przykładu , potrzebowałem pożyczki 5000zł na kupno samochodu,tyle mi brakowało ,udałem sie do banku pko tam mam konto gdzie wpływa mi wypłata w kwocie 1700zł netto ,pożyczkę 5000zł otrzymałem w ciągu 15 minut,wyszedłem z banku z gotówką ,pożyczka na 12miesięcy czyli 52 tygodnie spłata ratalna miesięczna,rata miesięczna 483zł,tygodniowo 111zł całkowity koszt pożyczki to 5800zł czyli 16%,porównajcie to z providentem około 60-70%,koszt całej pożyczki 8250zł życzę powodzenia desperatom i samobujcą.

Skomentuj opinię

Sobota 31 październik 2015 10:07
hieronim
hieronim
frombork
Opinia negatywna

Ocena jak najgorsza !!!! To jest jawna lichwa i do tego podparta umową !!! jesteś głupi bierz pożyczkę a potem się módl żeby cie zaj****i w lesie

Skomentuj opinię

Odpowiedzi na opinię:

Sobota 31 październik 2015 10:09 | hieronim | frombork

sorki !!! miało być "a potem módl się żeby cię nie zaj****i w lesie"

Wtorek 16 luty 2016 14:32 | Gość

nie pasuje to idź do banku, ale już pewnie tam odmówili? haha

Reklama