Pekao Pożyczka ekspresowa - Opinie

Pożyczka ekspresowa w Pekao S.A. - Forum i opinie kientów

Wtorek 5 listopad 2013 18:20
Ekspert PozyczkiOpinie
prześwietlił/a:
Ekspert PozyczkiOpinie
Wrocław

Pożyczka ekspresowa w Pekao S.A.

Bank Pekao S.A. proponuje nam pożyczkę w ramach, której otrzymać możemy nawet 20-krotnie więcej niż wynoszą nasze miesięczne dochody. Bez zabezpieczeń i poręczycieli możemy otrzymać nawet 150tys.zł. maksymalny okres kredytowania to 72 miesiące.

72 miesiące tylko dla wybranych

Jednak 72miesięczny okres kredytowania otrzymać mogą jedynie stali klienci Pekao S.A. posiadający Eurokonto przynajmniej od 30 dni i regularnie zasilające go dochodami. Są oni wówczas w opinii Pekao S.A. bardziej wiarygodnymi pożyczkobiorcami. Pozostali kredytobiorcy otrzymają kredyt maksymalnie na 60 miesięcy. Jeśli zdecydujemy się na kredyt 10tys.zł na 3 lata, rata miesięczna wyniesie nas ponad 340zł. koszt kredytu wyniesie, więc 2240zł. sporo. Kredyt możemy otrzymać wyłącznie w złotówkach. Wniosek o pożyczkę ekspresową może przedstawić każda osoba, która ukończyła 18lat, ma pełną zdolność do czynności prawnych, posiada udokumentowane źródło dochodu zaakceptowane przez bank, ma mniej niż 65 lat oraz dochód netto w wysokości minimum 1tys.zł.

Oprocentowanie

Oprocentowanie zależne jest od tego, jakiej wysokości kredyt chcemy otrzymać oraz ile będzie wynosiła prowizja. I tutaj znów posiadacze Eurokonta, którzy zdeklarują na nie regularny wpływ wynagrodzenia otrzymają ofertę z oprocentowaniem dla kwoty kredytu do 5tys.zł do 20tys.zł - 15,95%, natomiast dla kwoty od 20tys. zł do 100tys.zł - 15,45%.

Prowizja już od 0%

Bank Pekao S.A. zadbał, aby klienci nie ponosili zbyt wielu kosztów około kredytowych. Dlatego oferta nie przewiduje opłaty przygotowawczej. Prowizja wynosi od 0% do 5% kwoty kredytu, natomiast dla kredytu w kwocie do 5tys.zł prowizja od 1,5% do 5% kwoty kredytu. Prowizja pobierana jest jednorazowo w momencie uruchomienia kredytu. Jeżeli składamy wniosek kredytowy on-line prowizja wynosi 0 zł.

Bez kosztów za wcześniejszą spłatę

W ramach oferty pożyczki ekspresowej nie ponosimy kosztów wcześniejszej spłaty. Niewymagane jest posiadanie rachunku bankowego w Pekao S.A. chociaż jak wcześniej napisaliśmy ułatwi to otrzymanie atrakcyjnego oprocentowania. W przypadku pożyczki ekspresowej nie ma konieczności występowania poręczycieli. Natomiast, jeżeli zechcemy otrzymać kredyt wyższy niż 10 tys. zł. konieczna jest zgoda małżonka, chyba, że wnioskodawca pozostaje w rozdzielności majątkowej. Niestety w ramach tej oferty nie przysługują tak popularne obecnie wakacje kredytowe czy możliwość odroczenia spłaty kredytu.

Pekao S.A. ustanowił, że jeśli klient ustanowi zabezpieczenia pożyczki ekspresowej w postaci: zabezpieczenia płynnego, czyli np.: blokady środków na rachunku, zastawu rejestrowego na prawach do rachunku, cesji wierzytelności z rachunku w innym banku, kaucji w postaci środków pieniężnych na rachunku; hipoteki lub zastawu rejestrowego/przewłaszczeniu środka transportu ma możliwość obniżenia oprocentowania o maksymalnie 6 punktów procentowych. Dodatkowo maksymalna kwota pożyczki zabezpieczonej wynosi: 200tys. zł przy zastosowaniu zabezpieczeń płynnych oraz 150tys. zł przy zabezpieczeniu hipotecznym.

Warto chcąc otrzymać pożyczkę ekspresową w Pekao S.A. założyć sobie konto osobiste w tym banku. Zaoszczędzimy na prowizji, obniżymy oprocentowanie. A jaka jest wasza opinia na temat budowania lojalności klientów w ten sposób? Czy takie rozwiązania sprawiają, że chętniej założymy kolejny ROR?

Ostatnio edytowane przez Ekspert PozyczkiOpinie; Wtorek 7 luty 2017 14:28
Środa 6 listopad 2013 22:21
Mariusz
Mariusz
Kalisz
Opinia pozytywna

Jak kredyt to tylko z PKO. Nie mam złudzeń jeszcze, żaden inny bank nie zaproponował mi nigdy dogodniejszych warunków. Co prawda klientem jestem od samego początku i mam tu konto osobiste i lokatę. Dlatego zdaję sobie sprawę, że jako stały klient mam lepsze warunki.

Skomentuj opinię

Wtorek 26 listopad 2013 22:29
Munio
Munio
Kielce
Opinia pozytywna

PKO- daje dobre kredyty również osobą nie będącym ich klientami. Sam jestem tego przykładem. Zgadzam się warunki kredytu, tak samo jego oprocentowanie jak i brak prowizji są miłe dla kieszeni obywateli. Mini ratki i tak dalej to na prawdę świetne rozwiązanie dla osób chcących pożyczyć pieniądze na dobrych warunkach.

Skomentuj opinię

Odpowiedzi na opinię:

Wtorek 1 lipiec 2014 22:09 | Roman | Warszawa

Opinie zamawiane w ramach kampanii medialnych są do du** Skoro takie dobre warunki, to podziel się konkretami, a nie pierdołami.

Poniedziałek 23 grudzień 2013 23:34
Darek
Darek
Zduńska Wola
Opinia pozytywna

W PKO dostałem bardzo korzystną ofertę na pożyczkę gotówkową. Zawsze wiedziałem że eto bardzo dobry bank. Pożyczka jest nisko oprocentowana. Można ją rozłożyć na 72 miesiące dzięki czemu raty są dostosowane do naszym możliwości finansowych i nie należy się obawiać, że nie damy jej rady spłacić. Po za tym bank nie pobiera prowizji za udzielenie. To bardzo dobre warunki pożyczki.

Skomentuj opinię

Odpowiedzi na opinię:

Środa 22 październik 2014 20:02 | PeKaO | Warszawa

Opinia sponsorowana

Piątek 8 sierpień 2014 14:27
baranek
prześwietlił/a:
baranek
Katowice

ja w pko dostałem dostałem dobrą pożyczkę ale teraz są już lepsze na rynkach 

Skomentuj opinię

Sobota 10 styczeń 2015 18:29
agnes11
prześwietlił/a:
agnes11
poznań

lepsza jest pożyczka pozabankowa szybkigrosz.pl

Skomentuj opinię

Czwartek 19 listopad 2015 12:53
Gość
Gość

Czy za wcześniejsza spłatę pożyczki w pekao sa coś się płaci dodatkowo?

Skomentuj opinię

Poniedziałek 21 grudzień 2015 14:48
Gość
Gość

jakie są warunki otrzymania pożyczki ekspresowej w pekao? czy konieczna jest umowa o pracę?

Skomentuj opinię

Odpowiedzi na opinię:

Niedziela 14 luty 2016 14:17 | A.J | Gdynia

Ta pożyczka to tragedia nie wiem dlaczego jest tutaj tak wychwalana jestem klientem banku od 15 lat wziąłem 10 tyś. na 84 miesiące raty równe 193,33 kap.aniuetowe odsetki 4249,17 zł. prowizja 119 zł. ubezpieczenie obowiązkowe 1870,16 zł. do tego "najlepsza ukryta zagrywka" opłata za udostępnienie rachunku eurokonto 24 ( za które płace już 11,50 zł mieś.i do którego standardowo bank ma dostęp 24 h.) do spłaty kredytu w cenie 966 zł rozłożone na 84 raty czyli drugie 11.50 zł miesięcznie ( razem będzie już 23 zł mieś. za prowadzenie rachunku powiedzcie mi gdzie się tyle płaci w dobie internetu i tv. ) koszt całkowity tej wspaniałej pożyczki dla " stałego klienta banku " to 17 205,23 zł. czyli prawie drugie tyle do tego wciśnięty na siłę drugi mały kredycik w postaci karty kredytowej MasterCard 2000 zł naturalnie opłaty roczne za kartę przy użytkowaniu 70 zł i 1 zł od operacji na niej. Powiem tylko tyle musiałem bo kupuję nieruchomość i musiałem się zabezpieczyć czy warto myślę że każdy rozumny człowiek powinien się zastanowić 2 razy przed podjęciem decyzji.

Środa 30 marzec 2016 16:24 | od 20 lat z pekao sa | warszawa

to łajzy jedne...a już mocno sie zastanawiałem nad tą pożyczką ale zapięknie mi to wyglądało....

Czwartek 11 sierpień 2016 18:19
Gość
Gość

czy wczesniejsza splata ekspresowej pozyczki pekao wiaze sie z jakimis oplatami?

Skomentuj opinię

Środa 14 grudzień 2016 16:56
gfhgf
gfhgf
warszawa

Szybka pożyczka do 10 tyś zł minimum formalności pożyczka przez internet wejdz na pozyczka66.pl wypełnij wniosek i ciesz sie gotówką

Skomentuj opinię

Wtorek 7 luty 2017 14:28
Olek9222
prześwietlił/a:
Olek9222
Katowice

Kredyty firmowe do 500 000 zł, Minimum formalności, udokumentowane dochody firmy. Udzielamy każde leasingu i kredytów gotówkowych, mieszkaniowych dla osób indywidualnych do 350 000 zł. Robimy konsolidacje kredytów firmowych i prywatnych. Zapraszam Olek 668 810 547

Skomentuj opinię

Reklama