Lendon - Opinie

Lendon.pl Pożyczka Chwilówka - Forum i Opinie klientów

Czwartek 16 styczeń 2014 15:52
Ekspert PozyczkiOpinie
prześwietlił/a:
Ekspert PozyczkiOpinie
Wrocław

Szybka pożyczka w lendon.pl

Szybka pożyczka w lendon.pl to kolejny produkt z szerokiej gamy wszechobecnych dzisiaj „chwilówek”. Wchodząc na stronę lendon.pl niewiele możemy dowiedzieć się o tej marce, otrzymujemy za to zapewnienia, że pieniądze otrzymamy szybko, wygodnie i bezpiecznie. Jak to wygląda w praktyce? Sprawdźmy.

Dla kogo pożyczka w lendon.pl?

Nie każdy może otrzymać omawianą chwilówkę. Oto warunki jakie musimy spełniać ubiegając się o pieniądze w lendon.pl. Po pierwsze trzeba posiadać polskie obywatelstwo, po drugie wiek kredytobiorcy mieścić się w granicach od 23 do 65 lat, po trzecie musimy posiadać osobisty rachunek w jednym z polskich banków i po czwarte należy być użytkownikiem sieci telefonii komórkowej.

Szybko – znaczy przez internet

Największa zaletą szybkiej pożyczki w lendon.pl jest właśnie sposób zawarcia umowy na podstawie której dostaniemy pieniądze. Powyższą formalność możemy załatwić rejestrując się na stronie lendon.pl. Zaraz po wejściu na witrynę czeka na nas formularz zgłoszeniowy. Jesteśmy zobowiązani podać w nim swoje dane osobowe tj.: imię i nazwisko, numer PESEL, serię i numer dowodu osobistego, adres korespondencyjny, adres poczty elektronicznej, numer telefonu komórkowego oraz numer Indywidualnego Konta Bankowego wraz z oznaczeniem banku.

Weryfikacja

Każdorazowo po rejestracji swojego konta podlega ono weryfikacji. W tym celu musimy wykonać jednorazowy przelew w wysokości 1 grosza (kwota ta stanowi opłatę rejestracyjną) ze swojego osobistego konta bankowego na konto bankowe wskazane przez pożyczkodawcę. Obok tej procedury, mającej na celu weryfikacje naszej tożsamości, pracownicy firmy lendon.pl sprawdzą czy nasze nazwisko nie figuruje w bazie niesolidnych dłużników. Pożyczkodawca może nas również poprosić o przedłożenie innych dokumentów potwierdzających nasze dane takich jak np. dowód osobisty czy paszport. Biorąc pod uwagę fakt, że całość formalności załatwiana jest przez internet, należy pamiętać, że w opinii niektórych specjalistów rodzi to problemy z bezpieczeństwem transakcji.

Kwota oraz termin spłaty szybkiej pożyczki w lendon.pl

Termin spłaty szybkiej pożyczki w lendon.pl to - zależnie od naszego wyboru - okres od 5 do 30 dni. Im krótszy termin, tym mniejsza kwota, jaką będziemy zobowiązani oddać. W celu porównania kwot jakie przyjdzie nam oddać, w zależności od wybranej długości terminu spłaty, możemy skorzystać z prostego w obsłudze kalkulatora pożyczki dzięki któremu obliczymy koszt zobowiązania. Portal lendon.pl kusi nas promocją powitalną. Pierwsza pożyczka chwilówka jest o 50 % tańsza, jednak jej maksymalna wysokość to 500 złotych. Jeśli zobowiązanie spłacimy terminowo to limit pożyczki będzie sukcesywnie zwiększany i przy czwartej i każdej kolejnej pożyczce będzie wynosił 2 tysiące złotych.

Odroczenie terminu spłaty

Lendon.pl oferuje swoim klientom możliwość przedłużenia terminu spłaty zaciągniętej chwilówki. Może on zostać odroczony o 5, 10, 15, 20, 25 lub 30 dni. Powyższej operacji dokonać możemy na swoim internetowym profilu użytkownika, wiąże się to jednak z opłatą zależną od czasu, na jaki chcemy odroczyć spłatę pożyczki oraz jej kwoty. W przypadku klientów nie mających pieniędzy na wniesienie standardowych opłat za odroczenie terminu spłaty lendon.pl proponuje możliwość ustalenia indywidualnych warunków spłaty.

Największymi zaletami omawianej chwilówki są szybkość i przejrzystość; wniosek możemy złożyć przez internet, kwotę do zwrotu obliczamy w prosty sposób. Wadą jest niewielka suma pieniędzy jaką oferuje nam w swojej usłudze lendon.pl. A jaka jest Wasza opinia na temat chwilówki w lendon.pl?

Ostatnio edytowane przez Ekspert PozyczkiOpinie; Wczoraj 10:23
Piątek 7 marzec 2014 11:56
Gość
Gość

czy to pożyczka z bik czy bez bik? sprawdzają?

Skomentuj opinię

Odpowiedzi na opinię:

Poniedziałek 10 marzec 2014 17:18 | Gość

sprawdzają krd, bik raczej nie, nic o tym nie piszą

Sobota 15 marzec 2014 18:22 | Gość

lendon nie sprawdza bik

Poniedziałek 20 kwiecień 2015 9:45 | Benio | Ostrów

Pożyczałem i polecam śmialo. Bez wielkich formalnosci mozna dostac kase na dobrych warunkach.

Poniedziałek 20 kwiecień 2015 9:49 | Marecki | Wrocław

Wsrod wielu chwilowek na rynku Lendon wyroznia sie ludzkim podejsciem. Mielem problem ale mi poszli na reke. Polecam i bede polecal kazdemu kto ma klopoty.

Poniedziałek 20 kwiecień 2015 10:18 | Betoniarz | Kłodzko

Ja tam sprawdzilem wszystkie ofert prawie i zdecydowalem sie na Lendon. Powiem tak to jest niezla firma. najlepsze jest to ze dzialaja blyskawicznie i nie utrudniaja a raty sa normalne bez jaj jakis.

Wtorek 30 czerwiec 2015 9:43 | Winni

Wszystko szybko, bez zbędnych problemów i co ważne pieniążki prosto na konto. Nie miałem żadnych problemów jeśli chodzi o formalności itp.

Poniedziałek 26 maj 2014 14:49
Maria
Maria
Wrocław
Opinia pozytywna

korzystałam z lendon raz i myślę,że gdy znowu będę w potrzebie, zrobię to ponownie. pożyczkę dostaje się szybko, wszystko można załatwić przez internet. SMS dostaje się info, czy pożyczka została udzielona i też dostaje się smsy przypominające o spłatach, także bardzo spoko

Skomentuj opinię

Niedziela 1 czerwiec 2014 16:19
Krus
Krus
W-w
Opinia pozytywna

Lendon jest gpdny zaufania. Ostatnio bralem tam pozyczke. Formalnosci to chwila, doslownie :)

Skomentuj opinię

Odpowiedzi na opinię:

Środa 27 maj 2015 18:26 | alex | Kraków

Dokładnie, zgadzam się. Umowa ma jasne warunki, wniosek składamy przez Internet, szybko i bez wychodzenia z domu. Nic tylko brać:)

Poniedziałek 16 czerwiec 2014 14:46
arek
arek
toruń

bardzo sprawnie. po jakiejś godzinie, może półtora dostałem smsa że wszystkie moje papiery są oki i przydzielają mi kredyt. warunki spłaty też całkiem fajnie, załapałem się na promocje - 75% rabatu za polubienie na fejsie;)

Skomentuj opinię

Odpowiedzi na opinię:

Poniedziałek 16 czerwiec 2014 20:34 | Panit | Wrocław

ej a jeszcze trwa ta procmoja? sam musze wziac pozyczke i szukam gdzie bym moog. o tym lendonie wszedzie znajduje dobre opinie wiec chyba sie czas zdecydowac.

Środa 18 czerwiec 2014 11:45
monia
monia
Opinia pozytywna

ta promocja dla nowych użytkowników jeszcze trwa, ale nie wiem do kiedy :)

Skomentuj opinię

Poniedziałek 23 czerwiec 2014 13:47
jannka
jannka
Opinia pozytywna

ja pożyczałam w lendon jak na razie raz, 500 zł na 30 dni. koszty faktycznie były połowę mniejsze z uwagi na to, że to moja pierwsza pożyczka w tej firmie. byłam zadowolona.

Skomentuj opinię

Poniedziałek 23 czerwiec 2014 21:11
LindaN
LindaN
Wrocław

a tez mialas w pierwszej pozycze tylko 50% do splaty?

Skomentuj opinię

Środa 25 czerwiec 2014 11:16
allie
allie
Wrocław
Opinia pozytywna

oceniam pozytywnie :) nie brałam wielkiej kwoty, ale mimo to mogłam liczyć na mniejsze odsetki. polecam.

Skomentuj opinię

Czwartek 26 czerwiec 2014 14:37
sabina
sabina
kraków

wzięłam już druga pozyczke u nich, jak zawsze ratują mnie w stresujących sytuacjach :D polecam!

Skomentuj opinię

Poniedziałek 30 czerwiec 2014 14:20
ferency
ferency
poznań
Opinia pozytywna

ja tez dostałem u nich mimo historii w bik

Skomentuj opinię

Niedziela 6 lipiec 2014 11:44
skowron
skowron
dolnośląskie

korzystam często z szybkiej pożyczki, taka praca i różnie bywa???? Ostatnią brałem właśnie w firmie Lendon i nawet jestem zadowolony. Jedyny warunek to szybka gotówka i równie szybka spłata.Pozdrawiam

Skomentuj opinię

Odpowiedzi na opinię:

Wtorek 8 lipiec 2014 12:41 | michał | gdańsk

dzięki za wasze opinie! dzis rano usiadłem przed kompem i wypełniłem wniosek do Lendon. faktycznie, poszło całkiem sprawnie. decyzja też była szybko a pieniądze już na koncie

Czwartek 10 lipiec 2014 21:51
athimse
athimse

A czy ktoś z Was wie coś na temat pierwszej pożyczki za 0 zł??? Słyszałem od kumpla, że jest do 500 zł

Skomentuj opinię

Odpowiedzi na opinię:

Sobota 12 lipiec 2014 20:54 | sienerer

maksymalna pożyczka w Lendonie to 3000zł. Tak się dowiedziałem przez telefon!

Poniedziałek 21 lipiec 2014 18:33
polanski
polanski
Opinia pozytywna

Teraz, z tego co się orientuję, dają pożyczki do 3000zł, nie do 2000zł. Bardzo sprawę ułatwia możliwość załatwienia wszystkiego przez internet.

Skomentuj opinię

Odpowiedzi na opinię:

Niedziela 27 lipiec 2014 22:20 | nengedo

Tak dają do 3000 zł, ale pierwszą do 500zł dają za 0%, to też potwierdzone info. :D

Czwartek 31 lipiec 2014 21:26
Zacheta
prześwietlił/a:
Zacheta
Warszawa
Opinia pozytywna

Od momentu wejscia na stronke do otrzymania 500zł wszsytko zajeo jakies 57 minut. Mowie seerio sprawdzcie sami

Skomentuj opinię

Odpowiedzi na opinię:

Środa 13 sierpień 2014 22:30 | Wariacja | wr

okej to jest rekomendacja, ktora mowi sama za siebie ;-)dzieki za info, akurat sie zastanawialam czy wybrac lendon

Wtorek 12 sierpień 2014 17:38
pii35
pii35

Koleżanka poleciła mi skorzystać z oferty firmy Lendon, bo pilnie potrzebowałam gotówki. Udało mi się akurat trafić na promocję 0% na odsetki.Jestem bardzo zadowolona.

Skomentuj opinię

Odpowiedzi na opinię:

Środa 11 luty 2015 21:44 | iknowa | Jakuszyce

Lendon jest dobrym pozyczkowcem, dzieki za polecenia. Kase juz mam, w najblizszym czasie oddam - idealnie! :)

Piątek 15 sierpień 2014 14:54
anetka
anetka
dęblin
Opinia pozytywna

Przede wszystkim szybko się formularz wypełnia i potem szybko oddzwaniają, co mi się bardzo spodobało, bo bardzo pilnie potrzebowałam pieniędzy. No i proste zasady mają. Prawnikiem nie jestem, ale żadnych drobnych druczków czy haczyków nie widziałam

Skomentuj opinię

Czwartek 21 sierpień 2014 17:08
Danuta
Danuta
Opinia pozytywna

Pożyczyłam od lendona bo potrzebowałam nagle pieniędzy, na rodzinę nie miałam co liczyć niestety. Znajoma mi poleciła i powiedziała że od nich dostanę chwilówkę chyba najszybciej, bo ona brała też między innymi z tej firmy. I na szczęście dostałam tą pożyczkę i to szybciej niż się spodziewałam. Oceniam bardzo dobrze to jak ta firma funkcjonuje.

Skomentuj opinię

Odpowiedzi na opinię:

Wtorek 26 styczeń 2016 16:14 | Wiktoria

ja też jestem zadowolona z pozyczki Lendona. bardzo dobra firma. najbardziej cieszę się z szybkiego załatwienia formalności przez internet- dzięki temu nie muszę stać w kolejkach ani wypełniac długich wniosków. no i szybko kasa jest a to najważniejsze

Niedziela 24 sierpień 2014 17:33
konopielka
konopielka
Wrocław
Opinia pozytywna

ciężko szybko dostać pieniądze, a czasami wręcz nie możliwe.Sąsiadka poleciła mi Lendona, bo wszystkie formalności załatwia się przez internet i bez zbędnych konsultacji.Wypełniłam formularz i w ciągu kilkunastu minut dostałam wiadomość na telefon, że pieniądze wpłyną na moje konto i co ciekawe to jak na pierwszy raz bez odsetek.Jak dla mnie super.

Skomentuj opinię

Czwartek 28 sierpień 2014 1:06
Gość
Gość
Suszasta
Opinia pozytywna

Jestem pozytywnie zaskoczona czasem trwania procedury:) Balam sie bardzo, ale nie ma czego

Skomentuj opinię

Odpowiedzi na opinię:

Środa 29 październik 2014 8:42 | Gość

cóż za słodzenie, aż flaki wywraca

Reklama