Kokos - Opinie

Kokos.pl Pożyczka - Forum i Opinie

Środa 16 październik 2013 14:16
Ekspert PozyczkiOpinie
prześwietlił/a:
Ekspert PozyczkiOpinie
Wrocław

Kokos.pl sprawdzone pożyczki społecznościowe

Kokos.pl jest serwisem pożyczek społecznościowych. Spotykają się tam osoby, które chcą pożyczyć pieniądze z tymi, którzy mogą je pożyczyć. Pierwsze zdanie należy tu do pożyczkobiorcy, to on zgłasza chęć otrzymania kwoty oraz warunków, na jakich pieniądze chciałby otrzymać. Następnie na takie oferty odpowiedzieć mogą inwestorzy.

Pożyczanie a może inwestowanie

Korzystanie z kokos.pl jest korzystne ze względu na to, żę mamy możliwość starania się o pożyczkę na ustalonych przez nas samych warunkach. Możemy też zainwestować środki, poprzez udzielenie pożyczki innej osobie, zyskiem jest wówczas oprocentowanie pożyczki. Nie musimy również podpisywać stosu dokumentów i czekać tygodniami na decyzje.

Pierwszy raz

Jeżeli jeszcze nigdy nie korzystaliśmy z serwisu wystarczy przesłać wniosek drogą elektroniczna. Jeżeli natomiast mamy już konto wystarczy założyć aukcję. Możemy wówczas zgłosić chęć otrzymania pożyczki, bądź zainwestowania. Jeżeli chcemy pierwszy raz skorzystać z usług kokos.pl pożyczyć możemy maksymalnie 1 tys.zł. następne pożyczki mogą wynosić już: 2 500 zł, 5 tys.zł, 10tys. zł oraz 25 000 zł. Sprawdź zasady przyznawania statusu - rating lub weź pożyczkę już teraz i przekonaj się sam. W kokos.pl aukcje trwają maksymalnie 7 dni. Jeżeli pożyczkobiorca ma taka wolę, może ten okres przedłużyć do 2 tygodni. Jeżeli natomiast otrzyma wcześniej wnioskowana sumę, aukcja zakończona zostanie automatycznie.

Rating użytkowników kokos.pl

Każdy użytkownik portalu oceniany jest poprzez przyznawanie gwiazdek. Pozwala to określić jak długo dana osoba jest użytkownikiem serwisu oraz jaka jest minimalna kwota spłaconych zobowiązań lub ile pieniędzy dotychczas użytkownik zainwestował. Bardzo ważne jest, jeśli zależy nam na pozyskaniu inwestorów, aby przeprowadzić dodatkowe weryfikacje. Usługi te są odpłatne, ale wówczas nasza wiarygodność w opinii inwestorów wzrasta. Jeżeli zależy nam na kontakcie z danym inwestorem i szybkim otrzymaniu danej kwoty możemy zaproponować im wyższy zysk. Innymi słowy wyższe oprocentowanie pożyczki.

Windykacja

Zdarzyć się może, że pożyczkobiorca nie spłaca zobowiązań. Kokos.pl wysyła wówczas monity do dłużnika. Jeżeli nie spłacimy 2 rat z rzędu otrzymamy ostateczne wezwanie do zapłaty z terminem płatności 7 dni. Jeżeli nadal nie wpłynął zaległe należności sprawa może zostać przekazana do windykacji.

Nawet 25tys.zł w ramach pożyczki społecznościowej to sporo. Kokos.pl to jeden z najprężniej rozwijających się portali proponujących pożyczki społecznościowe. Ostatnio zaczął współpracować z instytucjami bankowymi. Świadczyć to może o chęci podniesienia wiarygodności. Czekamy na dalsze kroki. A jaka jest wasza opinia o tego typu działaniach?

Ostatnio edytowane przez Ekspert PozyczkiOpinie; Piątek 16 czerwiec 2017 22:10
Wtorek 22 październik 2013 18:50
Gość
Gość

jak ta windykacja w kokos naprawdę wygląda? chodzi mi o to czy działa faktycznie czy tylko ładnie jest opisana nic poza tym, może i bym zainwestował w pożyczanie ale boję się że tylko stracę zamiast coś zarobić, czy kokos to bezpieczny sposób na zarabianie?

Skomentuj opinię

Odpowiedzi na opinię:

Sobota 2 listopad 2013 22:28 | Luc | Ostrów Wielkopolski

Myślę że takie firmy mają doskonale opracowany sposób windykacji i odzyskiwania długów. Kwoty które można pożyczyć nie należą do najwyższych, jednak sam proces egzekwowania jest niewątpliwie sprawny i nie pozwala na oszukiwanie. Jak by tak było to kokos nie miał by racji bytu.

Sobota 22 marzec 2014 12:25 | Www | Warszawa

Odpowiedź do komentarza: Sobota 2 listopad 2013 22:28 | Luc | Ostrów Wielkopolski

Myślę że takie firmy mają doskonale opracowany sposób windykacji i odzyskiwania długów. Kwoty które można pożyczyć nie należą do najwyższych, jednak sam proces egzekwowania jest niewątpliwie sprawny i nie pozwala na oszukiwanie. Jak by tak było to kokos nie miał by racji bytu.

Ja nie myślę, ja wiem, bo wtopiłem na Kokos 150zł, z zainwestowanego 1000zł, odsetki od zainwestowanych pieniędzy nie pokryły strat. Pożyczkodawca jest zostawiony sam sobie z problemem niespłaconej pożyczki. Kokos w niczym nie pomaga, windykacja jest nieskuteczna, co najwyżej możesz skierować sprawę do Sądu Cywilnego... porażka, nie polecam, na kokosie jest pełno nieuczciwych pożyczkobiorców a Kokos nie ma na nich żadnego rozwiązania.

Piątek 16 czerwiec 2017 22:10 | GOŚĆ | ZA GOŚCIEM

WINDYKACJA W KOKOS TO SĄ TYLKO POZORY

Niedziela 19 styczeń 2014 21:16
Artur
Artur
Dzierżoniów
Opinia pozytywna

Ja uważam że takie firmy jak kokos pl są bardzo potrzebne. Nie każdy może pozwolić sobie na szybka pożyczkę w banku. W takim przypadku zwykle trzeba większego zachodu, sporo czasu oraz wielu dokumentów. Poza tym rzadko kiedy można pożyczyć mniej niż 1000 zł. A niekiedy potrzeba nam niewielkiej kwoty na kilka lub kilkanaście dni. Oczywiście kokos daje możliwość uzyskania większych kwot. A to wszytko bez wychodzenia z domu w bardzo prosty sposób. Ja już korzystałem z pożyczki na kokos pl i jestem zadowolony.

Skomentuj opinię

Piątek 7 marzec 2014 11:10
Gość
Gość

takie pożyczki od ludzi prywatnych to bardzo dobra alternatywa dla chwilówek przez internet, polecam pożyczki Kokos!

Skomentuj opinię

Poniedziałek 22 wrzesień 2014 11:25
Gość
Gość
Wrocław

Kokos nie jest idealny.Ale polecam na początek.

Skomentuj opinię

Odpowiedzi na opinię:

Środa 29 październik 2014 8:33 | Gość

na początek? co znaczy na początek? komu polecasz? i jak na początek to co potem?

Niedziela 11 styczeń 2015 16:40
Jan
Jan
Lublin
Opinia negatywna

W obecnych czasach jest to idealne miejsce na szukanie dodatkowej gotówki, ale bardzo słabe miejsce do inwestowania - ja jako inwestor innym odradzam pożycanie pieniędzy innym ludziom na kokos.pl. Malutki procent, coraz większe poślizgi PB i kulejąca windykacja. Blue media (właściciel koksa) dba tylko o swoje monity i prowizje. 2 lata temu oceniałem serwis wysoko, a teraz to dno plus metr mułu. :(

Skomentuj opinię

Odpowiedzi na opinię:

Środa 21 październik 2015 14:12 | Marlena | Warszawa

:) Dziękuję za prawdziwą opinię , to dzisiaj bardzo ważne bo oszustów żerujących na potrzebujących jest multum

Wtorek 3 listopad 2015 13:19
Marek Ciszewski
Marek Ciszewski
Wrocław

A czy ktoś mógłby mi powiedzieć na jakie cele udzielane są te pożyczki społecznościowe? No właśnie - to musi być konkretny cel, czy nie trzeba podawać powodu, tylko po prostu podać kwotę jaką chciałoby się pożyczyć i po prostu wziąć pieniądze jeśli znajdzie się pożyczkodawca?

Skomentuj opinię

Wtorek 3 listopad 2015 13:21
marek_ciszewski
prześwietlił/a:
marek_ciszewski
Wrocław

A czy ktoś mógłby mi powiedzieć na jakie cele udzielane są te pożyczki społecznościowe? To musi być konkretny cel, czy nie trzeba podawać powodu, tylko po prostu podać kwotę jaką chciałoby się pożyczyć i po prostu wziąć pieniądze jeśli znajdzie się pożyczkodawca?

Skomentuj opinię

Odpowiedzi na opinię:

Środa 4 listopad 2015 18:32 | Gość

nie musisz podawać celu na co chcesz przeznaczyć pożyczkę, to przy kredytach bankowych musisz podać cel na który chcesz przeznaczyć środki, w pożyczkach nie ma takiego obowiązku określania celu

Wtorek 10 listopad 2015 21:15
carlooo
carlooo
Opinia pozytywna

Ja tam sobie chwalę. Można spokojnie pożyczyć nawet kilka tys. w koszcie poniżej 15%. Banki też pożyczają, ale rzadko poniżej 20 %. Chyba nikt nie wierzy w bankowe, reklamowe brednie o 5 procentach. Z mojego doświadczenia wynika, że zwykle można zaoszczędzić ok. 10 proc. kosztów, a brałem już towary w bankach na raty, więc wiem co mówię, to złodzieje. Jestem uczciwy, zawsze zwracam pieniądze w terminie, mam duże zaufanie inwestorów, więc uzyskiwanie tanich pożyczek w Kokos to dla mnie żaden problem. Polecam ten serwis.

Skomentuj opinię

Poniedziałek 16 listopad 2015 13:27
marek_ciszewski
prześwietlił/a:
marek_ciszewski
Wrocław

A wiecie coś na temat CapitalClub? Bo trafiłem właśnie na to i z tego co widzę to akurat tutaj nie ma żadnego wątku o tym, a chciałem się czegoś dowiedzieć o nich ze sprawdzonej ręki :)

Skomentuj opinię

Odpowiedzi na opinię:

Sobota 5 grudzień 2015 0:46 | Gość

też się chętnie dowiem, wiesz już coś więcej?

Wtorek 15 grudzień 2015 16:35 | Gość

no właśnie, jak szybko można dostać tam pożyczkę? czy realna jest pożyczka przed świętami?

Wtorek 22 grudzień 2015 10:37
Gość
Gość

szukam pożyczki prywatnej, czy w kokos dostanę od ręki pożyczkę bez zaświadczeń?

Skomentuj opinię

Odpowiedzi na opinię:

Środa 30 grudzień 2015 15:10 | xcx

do 2500 tylko weryfikuja dwod.

Czwartek 2 czerwiec 2016 9:21 | Gość

i nie trzeba żadnych innych dokumentów? tylko dowód wystarcza żeby dostać w kokos pożyczkę do 2,5 tys?

Piątek 16 czerwiec 2017 22:07 | janusz | bielsko

Tak w kokos dostanie pan bez problemu , i można jej nie spłacić też bez problemu .

Wtorek 7 luty 2017 14:20
Olek9222
prześwietlił/a:
Olek9222
Katowice

Witam Masz problem w uzyskaniu pożyczki lub kredytu? Twoim problemem jest zły Bik i zła przeszłość kredytowa? Mamy na to sposób przyjdź do nas jeśli masz samochód i jesteś jego jedynym właścicielem. Możesz uzyskać kredyt do 60 % wartości samochodu. 100 % przyznawalność bez względu na bazy BIK, Krd, Komornik i inne. Mój tel 668 810 547 proszę o pozostawienie numeru telefonu oddzwonię

Skomentuj opinię

Wtorek 14 luty 2017 18:11
swepper
swepper
Starogard
Opinia negatywna

nie polecam kokos.pl, ani tez pozyczek spolecznosciowych jako inwestycji jestem o dwoch lat na kokos.pl i 75% pozyczek nie jest splacanych w terminie, 25% nie jest splacana w ogole. DO tego pretensje pozyczkobiorcy, czesto pozyczkobiorca zachowuje sie jak dziecko i wymysle najrozniejsze wymowki, a ile obiecanek... splata przed terminem, na pewno szybko planuje rok z wyprzedzeniem, a sie okazuje, ze po roku z 12 rat splacone 4, z czego dwie na poczatku z samej pozyczki... ale pozyczkobiorca twierdzi, ze splaca i traktuje inwesterow jak go***.

szczerze nie polecam!! szkoda czasu i nerwow, lepiej juz zwykla lokata, niby wydaje sie malo ale po uwzglednieniu strat w kokos.pl wychodzi sie na to samo a ile czasu i nerwow sie oszczedza

Skomentuj opinię

Piątek 16 czerwiec 2017 20:34
janusz
janusz
bielsko

Do wiadomości wszystkich inwestorów , przeklinam ten dzień w którym odwiedziłem kokos .pl od pół roku nie śpię po nocach i mam koszmary na pożyczkach społecznościowych straciłem około 40000 tysięcy jest to fabryka która produkuje dłużników , oszustów i upadłościowych konsumentów , zgłoszenie przestępstwa w prokuraturze bez szans , odzyskanie długu w upadłości 10 % kosz sprawy 380 zł , czas trwania do 36 miesięcy .

Skomentuj opinię

Reklama