Iwoca - Opinie

Pożyczka dla firm Iwoca.pl - Forum i opinie klientów

Środa 18 marzec 2015 12:29
Ekspert PozyczkiOpinie
prześwietlił/a:
Ekspert PozyczkiOpinie
Wrocław

Finansowanie firm Iwoca.pl

Większość firm zajmujących się pożyczkami pozabankowymi kieruje swoją ofertę do grona klientów indywidualnych, jednakże Iwoca się od nich odróżnia - przeznaczona jest jedynie dla firm. Sama forma przyznania pożyczki również odbiega od standardowych chwilówek i bardziej przypomina schemat działania kart kredytowych, bowiem dla każdej firmy tworzony jest indywidualny limit kredytowy, do poziomu którego przedsiębiorstwo może się zadłużyć. Poziom odsetek także z góry nie jest przesądzony, gdyż Iwoca umożliwia spłatę w dowolnym momencie i koszt pożyczki uzależniony jest od okresu, w jakim pożyczkobiorca będzie korzystał z pieniędzy firmy.
Sam proces uzyskania pożyczki trwa trochę dłużej niż zwykle, jednak powinien zamknąć się w przeciągu 2-3 dni. Należy wypełnić formularz znajdujący się na stronie internetowej, a następnie dana firma będzie indywidualnie oceniona przez pracowników Iwoca. Limit kredytowy możliwy do uzyskania mieści się w przedziale 3000 - 100 000 zł i jest przede wszystkim uzależniony od wyników finansowych danego pożyczkobiorcy. Maksymalny okres pożyczki może wynieść 6 miesięcy. Oferta skierowana jest do polskich przedsiębiorstw, którzy istnieją co najmniej pół roku na rynku i mają więcej niż 10 tysięcy złotych sprzedaży online. Właśnie przede wszystkim przedsiębiorstwa internetowe są głównym adresatem usług firmy. Bardzo korzystnie jest posiadać konto na Allegro i to za jego pośrednictwem prowadzić sprzedaż, gdyż wtedy poprzez specjalny system można zintegrować swoje konto z portalem aukcyjnym i wtedy proces weryfikacyjny jest szybszy i prostszy, gdyż pracownicy Iwoca otrzymują dostęp do najważniejszych dla nich danych. Jeżeli chodzi o koszty pożyczki, to na stronie można porobić symulacje i przykładowo zapożyczając się na 10 000 zł na okres 4 miesięcy, spłacić będzie trzeba w sumie 11 351 zł, natomiast przy pożyczce w wysokości 50 000 zł, po 2 miesiącach będzie należało zwrócić 57 081 zł. Firma szczyci się tym, iż jest liderem jeżeli chodzi o opinie klientów na serwisie Opineo i faktycznie taka jest prawda, o Iwoca można przeczytać naprawdę wiele pozytywnych opinii. Samo przedsiębiorstwo ma swoją siedzibę w Londynie i na Wyspach Brytyjskich także cieszy się dobrą renomą, można przeczytać o niej artykuły chociażby w takich międzynarodowych mediach jak Forbes czy BBC.

Ostatnio edytowane przez Ekspert PozyczkiOpinie; Wtorek 9 styczeń 2018 12:33
Piątek 20 marzec 2015 9:24
Gość
Gość

to tylko dla firm jest ta pożyczka?

Skomentuj opinię

Odpowiedzi na opinię:

Środa 25 marzec 2015 10:38 | Gość

Dokładnie tak, iwoca udziela pożyczek tylko przedsiębiorstwom

Piątek 15 maj 2015 15:02 | Gość

a prowadzącym jednoosobową działalność też?

Sobota 7 listopad 2015 22:13 | Gość

a co jednoosobowa działalność to nie firma? oczywiście że firma, więc dlaczego by nie

Wtorek 5 styczeń 2016 10:34 | Gość

może być działalność, generalnie to firma musi działać minimum 4 miesiące i mieć minimum 50000 rocznej sprzedaży żeby móc aplikować o pożyczkę

Piątek 15 maj 2015 10:42
Andrzej
Andrzej
Rzeszów
Opinia pozytywna

Sprostowanie : za 50 000 zł na 2 miesiące zapłacimy w sumie 53 800 zł (ze wszystkimi odsetkami, opłatami itd). Warto sprawdzić sobie koszty tutaj: https://www.iwoca.pl/kalkulator/ - korzystałem już z iwoca i koszty są właśnie takie jak na tym kalkulatorze.

Skomentuj opinię

Odpowiedzi na opinię:

Sobota 7 listopad 2015 22:13 | Gość

to nie jest drogo

Sobota 12 grudzień 2015 16:56 | Gość

to dobra oferta dla firm, polecam!

Wtorek 5 styczeń 2016 11:29 | Gość

jeżeli to prawda z tymi wyliczeniami to dobra oferta!

Środa 30 marzec 2016 22:34 | Gość

czyli roczny koszt takiej pożyczki to 22.800,00 - to ma być tanio? RRSO - coś ok 75% ...

Środa 17 sierpień 2016 21:16 | 1q | Bielsko-Biała

Jeżeli te 50000zł tyle kosztuje za 2 miesiące to szkoda czasu. Firma nie chce kłopotów z ustawą o ochronie konsumenta. Koszt x 3 w stosunku do banku, produkt dla analfabety, nie znam Anglików ale jak nasi przedsiębiorcy korzystają to muszą być w niezłych tarapatach. Jeżeli ministerstwo gospodarki przyznało nagrodę to gratuluję Premierowi ministerstwa.

Poniedziałek 14 grudzień 2015 23:19
Gość
Gość
Opinia pozytywna

polecam, czytelna umowa, żadnych ukrytych kosztów, możliwa spłata przed terminem bez żadnych kar czy opłat!

Skomentuj opinię

Odpowiedzi na opinię:

Wtorek 5 styczeń 2016 10:35 | Gość

brałeś i spłaciłeś? podziel się informację ile było do zwrotu, jakie są odsetki od kredytu iwoca?

Wtorek 5 styczeń 2016 11:31
Gość
Gość

podobno pożyczka uzależniona jest od komentarzy w allegro czy to prawda? trochę to niepoważne jak dla mnie

Skomentuj opinię

Odpowiedzi na opinię:

Środa 20 styczeń 2016 19:32 | Gość

to tylko jeden z czynników który może pomóc w uzyskaniu pożyczki ale nie jest wymagany

Środa 30 marzec 2016 22:31
Krzysztof
Krzysztof
Oświęcim
Opinia negatywna

Generalnie nie polecam. Dwa tygodnie nas trzepali - zażyczyli sobie dostęp do wszystkich danych, z hasłem do allegro włącznie, ale i tak ich system "nie mógł zaczytać danych" - jednym słowem LIPA. Zero kontaktu z ich strony przez 10 dni a potem tysiąc pytań do... zapytania do BIK i BIG - choć mieliśmy czyste i bez żadnych zaległości decyzja negatywna. Bardziej opłaca się iść do banku - analiza w IVOCA jeszcze bardziej dogłębna. Nie warto marnować czasu a pożyczka 3 razy droższa jak w banku. To nieprawda że ponad 11 tys. spłacane od kwoty 10 tysięcy otrzymanej to mało - faktyczna RRSO wynosi coś ok 30% ... Odradzam - firma nie ma nic do zaproponowania a dane pożyczkobiorcy uciekają za granicę.

Skomentuj opinię

Wtorek 7 luty 2017 14:22
Olek9222
prześwietlił/a:
Olek9222
Katowice

Witam Masz problem w uzyskaniu pożyczki lub kredytu? Twoim problemem jest zły Bik i zła przeszłość kredytowa? Mamy na to sposób przyjdź do nas jeśli masz samochód i jesteś jego jedynym właścicielem. Możesz uzyskać kredyt do 60 % wartości samochodu. 100 % przyznawalność bez względu na bazy BIK, Krd, Komornik i inne. Mój tel 668 810 547 proszę o pozostawienie numeru telefonu oddzwonię

Skomentuj opinię

Piątek 8 grudzień 2017 16:01
krzysztof
krzysztof
kielce
Opinia negatywna

Firma daremna.Zadnych szans na pozyczke z czystym Bik.Narobili tyle zapytan ze nie mozna pozniej nigdzie nic dostac.Najlepiej bank.Szkoda czsu i nerwow.W banku tez troche papierkow i czasu,ale kredyt bezproblemowo.NIE POLECAM!!!!

Skomentuj opinię

Piątek 8 grudzień 2017 19:51
krokey22
prześwietlił/a:
krokey22
Siedlce

Dodatkowe pieniążki za wzięcie darmowej pożyczki!

Witam wszystkich, Jeśli jest tu osoba, która potrzebuje pożyczki, a przy tym chciałaby zarobić dodatkowo od 20-80zł to proszę się ze mną skontaktować poprzez e-mail - krokodyl1225@o2.pl. Moja propozycja jest skierowana także do osób, które niekoniecznie potrzebują pożyczki, ale chciałyby właśnie dodatkowo zyskać pieniążki. Osoby zainteresowane zapraszam na priv. Napiszę wtedy szczegóły. Od razu zaznaczam - nie ma tu żadnej ściemy. Zyskam na tym ja, jak i Ty ;) Pozdrawiam ;)

Skomentuj opinię

Odpowiedzi na opinię:

Wtorek 9 styczeń 2018 12:33 | maddzia56 | Warszawa

Pożyczka na Ratalska.pl to absolutna nowość na rynku i możliwości, które przyciągają coraz więcej pożyczkobiorców. Nowa firma pożyczkowa oferuje wysokie kwoty pożyczki, którą następnie można spłacić nawet w 24 ratach. Aby uzyskać dodatkową gotówkę, wystarczy złożyć jasny i przejrzysty wniosek pożyczkowy. Minimum formalności, duża przyznawalność i pożyczka uszyta na miarę – taka oferta to same korzyści dla pożyczkobiorcy.

Reklama