Hapi Pożyczki - Opinie

Hapi Pożyczka - Forum i opinie klientów

Wtorek 2 czerwiec 2015 10:10
Ekspert PozyczkiOpinie
prześwietlił/a:
Ekspert PozyczkiOpinie
Wrocław

Nowa pożyczka od Providenta - HAPI Pożyczka

Znany chyba w całej Polsce z pożyczek pozabankowych Provident postanowił nie przyglądać się biernie rosnącej konkurencji na rynku internetowym i postanowił uruchomić własną markę chwilówek online: Hapipożyczki.

Oferta różni się nieco od większości działających w tej branży firm, gdyż zamiast krótkoterminowych pożyczek na zazwyczaj maksymalnie jeden miesiąc, Hapipożyczki ofertuje chwilówki nawet do kwoty sięgającej 7500 zł na okres od 3 miesięcy do 2 lat. Również forma spłata jest inna niż u konkurencji i zamiast jednorazowego zwrotu gotówki na koniec okresu pożyczki, tutaj płatności podzielone są na comiesięczne raty, zawierające część kapitału oraz należne odsetki.

Proces wnioskowania o chwilówkę w Hapipożyczki jest standardowy, najpierw wypełnia się wniosek z podstawowymi danymi osobowymi, sytuacją materialną oraz zawodową, a następnie dokonuje przelewu weryfikacyjnego w wysokości 1 zł, które następnie jest zwracane. Pracownicy firmy analizują wniosek, po czym dają odpowiedź czy chwilówka zostanie przyznana. Początkowo opinie na ten temat były dość negatywne, odrzucane były wnioski klientów nawet z czystą historią kredytową, jednak z czasem sytuacja poprawiła się. Mimo to, będąc obecnym w rejestrach dłużników nie ma raczej co liczyć na otrzymanie pożyczki w Hapipożyczki, gdyż kwestia ta jest bardzo dokładnie sprawdzana.

O pożyczkę wnioskować mogą jedynie pełnoletni obywatele Rzeczypospolitej Polskiej, którzy posiadają internetowe konto bankowe, adres e-mail oraz aktywny telefon komórkowy.

Ostatnio edytowane przez Ekspert PozyczkiOpinie; Piątek 4 sierpień 2017 0:28
Wtorek 2 czerwiec 2015 11:46
Gość
Gość

a co wychodzi taniej hapi pożyczka czy provident na konto?

Skomentuj opinię

Odpowiedzi na opinię:

Poniedziałek 9 listopad 2015 17:38 | Gość

tak samo

Wtorek 10 listopad 2015 11:18 | Adam

nie prawda!

pożyczka 3000zł w providencie na 12 miesięcy na konto pakiet standard plus - do spłaty - 4075,64 zł (80,80% RRSO)

pożyczka 3000zł w hapipożyczki na 12 miesięcy - do spłaty - 4763.04 zł (150.16% RRSO)

i już wiesz gdzie taniej

Wtorek 10 listopad 2015 11:47 | Gość

a mówią że provident jest drogi

Środa 24 luty 2016 14:40 | Gość

na pewno? to po co ta pożyczka? ludziom w głowie mącą

Środa 24 luty 2016 17:24 | Gość

bo pożyczki są od tego aby na nich zarobić :) pomyliłeś chyba pożyczkę z zasiłkiem :D

Wtorek 3 listopad 2015 20:31
Gość
Gość

zaciekawiła mnie ta oferta, czy wymagania mają jak provident czy jednak to co innego? czy trzeba mieć pracę czy nie?

Skomentuj opinię

Odpowiedzi na opinię:

Środa 4 listopad 2015 20:12 | Gość

tak trzeba posiadać dochód, jeżeli nie posiadasz żadnego dochodu to nie masz co liczyć na pożyczkę, bo z czego spłacisz, proste!

Poniedziałek 16 listopad 2015 10:38 | Gość

pracy nie musisz mieć, musisz mieć dochód i może to być np z tytułu renty, emerytury

Wtorek 3 listopad 2015 21:24
Gość
Gość

a jakie rejestry są dokładnie sprawdzane? możecie napisać co sprawdzają? krd, erif? bik?

Skomentuj opinię

Odpowiedzi na opinię:

Środa 4 listopad 2015 20:15 | Gość

jeżeli masz pracę to obecność w bazach nie eliminuje cię z szansy na uzyskanie pożyczki, każdy klient traktowany jest indywidualnie w przypadku złych wpisów w bazach i każdy ma szansę na pożyczkę mimo złych wpisów, nie ma jednoznacznej odpowiedzi czy dostaniesz pożyczkę, musisz złożyć wniosek i zostanie on rozpatrzony indywidualnie

Niedziela 8 listopad 2015 15:55 | Gość

to prawda provident jako provident czy jako hapi rozpatruje indywidualnie każdy przypadek i nawet złe wpisy w bazach nie przekreślają szans na pożyczkę, i co ważne nic nie trzeba płacić wcześniej za rozpatrzenie wniosku jak u innych oszustów

Poniedziałek 30 listopad 2015 12:04
Gość
Gość

jakie bazy dłużników sprawdzają hapi pożyczki?

Skomentuj opinię

Odpowiedzi na opinię:

Sobota 5 grudzień 2015 16:02 | Gość

a hapi to nie pożyczka bez baz tak jak provident?

Środa 9 grudzień 2015 15:37 | Gość

bez baz jest tylko provident w obsłudze domowej, pożyczka na konto czy to provident czy hapi myślę że sprawdza już bazy, ale jest też dużo tańsza niż domówka, coś za coś

Poniedziałek 14 grudzień 2015 23:11 | Gość

a jakie bazy sprawdzajom?

Wtorek 16 luty 2016 14:42 | Gość

"sprawdzajom"? kup sobie słownik człowieku i lepiej nie bierz pożyczek bo marnie skończysz jak masz nawet problem z pisaniem w ojczystym języku!

Sobota 19 grudzień 2015 13:37
Gość
Gość
Opinia pozytywna

polecam jak najbardziej, pożyczkę dostałam bez żadnych problemów i do tego wszystko online, żadnego chodzenia do firmy ani wizyt przedstawicieli w domu, polecam hapi pożyczki!

Skomentuj opinię

Odpowiedzi na opinię:

Środa 20 styczeń 2016 19:30 | Gość

a napisz ile dostałeś bo rozumiem że to twoja pierwsza pożyczka była w hapi?

Środa 24 luty 2016 14:38
Gość
Gość

czy mając pożyczkę w providencie mogę wziąść hapi pozyczke?

Skomentuj opinię

Odpowiedzi na opinię:

Środa 24 luty 2016 17:23 | Gość

raczej nie, ale próbuj :)

Piątek 26 luty 2016 11:00
Gość
Gość
Opinia pozytywna

Pożyczka godna polecenia! Nie ma co się zastanawiać! Polecam Hapi Pozyczki!

Skomentuj opinię

Odpowiedzi na opinię:

Poniedziałek 25 lipiec 2016 13:21 | Gość

nie ma co się zastanawiać? śmieszny jesteś, zawsze trzeba się zastanawiać 100 razy czy będzie się miało z czego spłacać pożyczkę gdziekolwiek ona by nie była brana nawet w banku

Sobota 27 luty 2016 17:06
Gość
Gość

czy w sobotę dojdzie kasa z hapi pożyczki?

Skomentuj opinię

Poniedziałek 29 luty 2016 9:28
Gość
Gość

polecam, dostałam!

Skomentuj opinię

Środa 2 marzec 2016 16:56
Gość
Gość

co grozi za niespłacanie hapi pożyczki?

Skomentuj opinię

Sobota 26 marzec 2016 13:26
Gość
Gość

czy hapi pozyczki sprawdzaja czy jest sie w prowidencie?

Skomentuj opinię

Odpowiedzi na opinię:

Poniedziałek 25 lipiec 2016 13:19 | Gość

to ta sama firma więc na pewno wiedzą o pożyczce w providencie

Poniedziałek 9 maj 2016 13:26
michell
michell
Tychy
Opinia negatywna

Najgorszy wniosek,jaki wypełniałem.

Wymagają wielu bardzo wrażliwych danych,m.in czasu zamieszkania,stażu pracy.Podają niezbyt rzetelne dane,bo interesuje ich cel pożyczki,a piszą,że tak nie jest.

No i te zgody marketingowe,trzeba zaznaczyć wszystkie,bo inaczej nici z zatwierdzenia wniosku.

Minimalna kwota 1500 na 3 miesiące...Tanio nie jest...

Skomentuj opinię

Piątek 24 czerwiec 2016 17:02
Gość
Gość
Opinia pozytywna

dostałam, polecam, dobra oferta

Skomentuj opinię

Odpowiedzi na opinię:

Poniedziałek 25 lipiec 2016 13:14 | Gość

ile dostałaś? brałaś pierwszy raz?

Środa 29 czerwiec 2016 22:24
Gość
Gość

ile moge dostac za 1 razem w hapi pozyczki?

Skomentuj opinię

Piątek 23 wrzesień 2016 11:43
Gość
Gość

happy pozyczki co sprawdza?

Skomentuj opinię

Poniedziałek 2 styczeń 2017 15:29
majk
majk
turek

ktoś wie co się dzieje z hapi pożyczki bo strasznie długo się czeka za kolejna oferta?

Skomentuj opinię

Piątek 12 maj 2017 10:03
Gość
Gość
Lublin

To jakaś paranoja . Bierzemy 15 tysięcy na 36 miesięcy i oddajemy ponad 32 tysiące złotych . Przecież to normalna lichwa

Skomentuj opinię

Odpowiedzi na opinię:

Piątek 4 sierpień 2017 0:28 | Gość

a znalazłeś gdzieś taniej?

Reklama