Finansowo - Opinie

Finansowo.pl - Pożyczki społecznościowe - Forum i Opinie

Piątek 25 październik 2013 15:45
Ekspert PozyczkiOpinie
prześwietlił/a:
Ekspert PozyczkiOpinie
Wrocław

Finansowo.pl, pożyczka społeczna naszpikowana zabezpieczeniami

Finansowo.pl serwis internetowy pośredniczący w udzielaniu pożyczek społecznościowych. Jak każdy taki portal ma na celu pośredniczenie pomiędzy chcącymi otrzymać pożyczkę, a tymi, którzy w danej chwili mają możliwość pożyczenia pieniędzy a dodatkowo zarobienia na tym.

Maksymalnie 500 zł na rok

Średnia kwota pożyczki na finansowo.pl to 187 zł. maksymalnie pożyczyć możemy 500zł. Średni okres, na jaki przyznawane są pożyczki to 27 dni. Pożyczki można zaciągać na okres: 7 dni, 15 dni, 30 dni, 2 miesiące, 3 miesiące, pół roku i rok. Spłata odbywa się w całości wraz z odsetkami po upływie tego czasu. Oprocentowanie waha się wynosząc średnio 8,61%. Natomiast maksymalna wysokość odsetek nie może w stosunku rocznym przekraczać czterokrotności stopy kredytu lombardowego, czyli 16%. Spłacalność sięga ponad 90%.

Kontrola

Finansowo.pl zapewnia, ze zawieranie przez portal transakcji jest w pełni bezpieczne. Ma to wynikać weryfikacji potencjalnych pożyczkobiorców. Weryfikowane są: konta bankowe, dowód osobisty, numer telefonu oraz adresu zamieszkania. Użytkownicy sprawdzani są w bazie CEDR (Centralna Ewidencja Dłużników Ryzykownych), która gromadzi informacje o nierzetelnych Pożyczkobiorcach ze wszystkich największych serwisów pożyczkowych w Polsce. Jest to wiec informacja dla inwestorów, jakim użytkowników pożyczek nie przyznawać. Ponadto inwestor ma wgląd do profilu osoby, z którą chce zawierać transakcje. Tam widnieje historia wcześniejszych pożyczek oraz komentarze innych użytkowników. Opracowana została też czarna lista dłużników.

Potwierdzenie i umowa

W momencie zawierania transakcji inwestor otrzymuje potwierdzenie udzielenia pożyczki i umowę pożyczki. Są to dokumenty w formie pisemnej. Aby jeszcze bardziej zabezpieczyć transakcje strony transakcji mogą podpisać. Jeżeli zdarzy się, że inwestor zwleka z przelaniem pieniędzy pożyczkobiorca może wystawić kontrahentowi negatywny komentarz. Może również wejść na drogę sadową. Pokrzywdzony Pożyczkobiorca może też ubiegać się u administracji serwisu o anulowanie niesfinalizowanej aukcji.

Bonus

Pożyczkobiorca jeśli uzna, że w jego opinii transakcja była udana, po takiej transakcji może przekazać pożyczkodawcy bonus, czyli dobrowolne, dodatkowe wynagrodzenie. Wówczas zwiększona zostaje wartość pożyczki. Pożyczkobiorca wystawiając aukcję pożyczki na np. 200zł i oferując bonus w wysokości 20 zł, weźmie pożyczkę na łączną kwotę 220 zł (kapitał pożyczki). Od tej wartości pożyczki liczone będzie oprocentowanie.

Pełna kontrola, niewielkie sumy do pożyczenia. Bonusy. Słowem pożyczka społecznościowa, na której niewiele zyskamy, ale też niewiele stracimy. Kto chętny? Jakie są wasze opinie o produkcie?

Ostatnio edytowane przez Ekspert PozyczkiOpinie; Środa 29 listopad 2017 17:03
Sobota 26 październik 2013 19:46
Jacek
Jacek
Wrocław
Opinia negatywna

Finansowo.pl to jeden z portali, które oferują szybkie pożyczki bez zbędnych formalności. Jenak jak ostatnio próbowałem wsiąść taki szybki kredyt i wcale nie było to tak proste jak piszą. Po za tym kwota o jaką można się starać jest śmiesznie niska a odsetki bandycko wysokie. Osobiście nie polecam. Chyba że ktoś nie ma wyjścia.

Skomentuj opinię

Odpowiedzi na opinię:

Sobota 26 październik 2013 22:04 | Gość

nieprawda, odsetki nie sa wysokie, ale też nie polecam, dużo pewniejszy jest kokos.pl albo zakra.pl tam pożyczałem nie raz i nie było problemów

Wtorek 29 październik 2013 18:27
Gość
Gość

stanowczo odradzam, totalna amatorka

Skomentuj opinię

Odpowiedzi na opinię:

Niedziela 17 listopad 2013 20:25 | Artur | Skarżysko-Kamienna

Jak dla mnie strona jest bardzo czytelna. Wszystko można łatwo i szybko załatwić. Już dwa razy miałem szczęście pożyczyć parę groszy. W dodatku koszty z tym związane nie są wysokie. Pierwszym razem pożyczyłem 500 zł na miesiąc i oddałem 600. Wszytko zostało załatwione bardzo szybko.

Sobota 10 styczeń 2015 18:28
agnes11
prześwietlił/a:
agnes11
poznań

nie polecam. do dzisiaj oddają mi pieniadze...polecam szybkigrosz.pl

Skomentuj opinię

Środa 20 kwiecień 2016 18:04
Gosc
Gosc
Opinia negatywna

Nie polecam, duzo naciagaczy, pozniej zamrozone duze kwoty, ktore trzeba sciagac przez komornika...

Skomentuj opinię

Czwartek 13 październik 2016 17:22
mario
mario
Wągrowiec

udzieliłem na finansowo 30 pożyczek. od razu zeby mieć próbę i sprawdzić czy da się na tym zarobić. Zwrot z zainwestowanego kapitału jest wysoki bo ponad 10% MIESIĘCZNIE tylk co z tego jak spłacalność jest na poziomie 50%. ku_wa na 30 udzielonym różnym ludziom spłaciło mi 16... jestem w dupe na 7 tysi które muszę sciągac przez komornika. stanowczo odradzam pożyczkodawcom. I jeżeli ktoś pisze ze na innych portalach jest inaczej to nieprawda. jest dokładnie tak samo.

Skomentuj opinię

Poniedziałek 31 październik 2016 11:42
ofprofit
ofprofit

Już niebawem można będzie bezpiecznie i dobrym zyskiem inwestować na ofprofit.com

Skomentuj opinię

Piątek 16 grudzień 2016 20:00
Gość
Gość
Kraków

Próbowałem wziąć niby szybką pożyczkę przez internet w jednej z najbardziej reklamowanych firm w TV. Niestety skończyło się na 30 minutowym wklepywaniu wszystkich danych wrażliwych do ich serwisu, a na koniec dostałem info. że trzeba poczekać 24h na decyzję. Po 24 godz. dostałem odpowiedź odmowną, a wszystkie moje dane wrażliwe poszły w świat.

Teraz znalazłem nowy ciekawy serwis pożyczek społecznościowych pod zastaw. Jak przetestuję to się wypowiem.

Gość.

Skomentuj opinię

Odpowiedzi na opinię:

Piątek 16 grudzień 2016 20:11 | Tom | Wawa

Jak się nazywa ten społecznościowy pod zastaw ?

Poniedziałek 19 grudzień 2016 10:57
marek_ciszewski
prześwietlił/a:
marek_ciszewski
Wrocław

Finansowo nie ma niestety żadnej oferty przygotowanej pod firmy, a pożyczyć można raczej niskie kwoty do kilku tysięcy złotych. Ja z kolei potrzebowałem trochę rozkręcić swoją działalność, bo mimo dobrej kondycji finansowej nie byłem w stanie wyłożyć kilkudziesięciu tysięcy złotych na już, a moim zdaniem było to konieczne, by dokupić trochę sprzętu. Bank jak zwykle miał sporo obostrzeń, wymogów, komplikował sprawę jak tylko się dało, więc poszukałem sobie innego rozwiązania i znalazłem je w CapitalClub - też jest to social lending, ale kierowany wyłącznie ku firmom. Tego mi wcześniej brakowało i o ile mi wiadomo jest to jedyna tego typu platforma, która wyciąga rękę w stronę firm. Zdecydowanie plusuje fakt, że w ten sposób firma może otrzymać sensowne pieniądze - nie kilka, ale kilkanaście, kilkadziesiąt czy nawet kilkaset tysięcy złotych. Wszystko zależy od tego czy znajdą się odpowiedni inwestorzy, ale zwykle się znajdują, bo obserwuję sytuację na platformie na bieżąco i de facto nieustannie coś się tam dzieje. Z punktu widzenia inwestora chyba też się to opłaca, bo dowiedziałem się, że spłacalność jest wysoka, a oprocentowanie atrakcyjne dla każdej ze stron. Niewykluczone, że po spłaceniu mojej pożyczki spróbuję swoich sił jako inwestor - ale to jednak raczej dalekosiężne plany jak dla mnie, póki co skupiam się na tym, by uregulować swój własny dług. A no i moja firma nabrała tempa w rozwoju, kupiłem kilka maszyn, rozszerzyłem swoje działania, zatrudniłem nowych pracowników i póki co jest pięknie.

Skomentuj opinię

Wtorek 7 luty 2017 14:17
Olek9222
prześwietlił/a:
Olek9222
Katowice

Witam Masz problem w uzyskaniu pożyczki lub kredytu? Twoim problemem jest zły Bik i zła przeszłość kredytowa? Mamy na to sposób przyjdź do nas jeśli masz samochód i jesteś jego jedynym właścicielem. Możesz uzyskać kredyt do 60 % wartości samochodu. 100 % przyznawalność bez względu na bazy BIK, Krd, Komornik i inne. Mój tel 668 810 547 proszę o pozostawienie numeru telefonu oddzwonię

Skomentuj opinię

Środa 29 listopad 2017 17:03
Malvoro
prześwietlił/a:
Malvoro
Warszawa
Opinia negatywna

Ostrzegałem już raz dodając opinię na ich stronie na facebooku, lecz widzę, że ze względu na zbyt dużą liczbę negatywnych zostały one wyłączone, więc ostrzegę ponownie. Około 90% pożyczek nie jest spłacanych, pożyczkobiorcy mają swoje metody budowania wiarygodności poprzez branie wielu małych pożyczek, które spłacają, a potem jednej większej, której spłaty brak. Większość osób bierze pożyczki w małych kwotach wiedząc, że windykacji takich jest nieopłacalna, gdyż koszta przekroczyłyby często wartość samej pożyczki. Statystyki użytkownika są tak pokazane, że każdy ma ponad 90% spłacalności, lecz w rzeczywistości można być wiele tysięcy na minusie. Osobom, które zamierzały zacząć pożyczać proponuję wpierw rozeznać się w firmach windykacyjnych, bo 9/10 pożyczek nie jest spłaconych o czym świadczy zakładka niespłaconych pożyczek z lawinowo rosnącą ich liczbą za ułamek ich wartości. Serwis nie partycypuje w kosztach windykacji, pobiera prowizję od każdej pożyczki stąd w jego interesie jest jak największa liczba zawieranych pożyczek bez względu na niską wiarygodność pożyczkobiorców, dokumenty excel, które generuje system do stworzenia pozwu do EPU zawierają błędy, brakuje rzetelnej weryfikacji pożyczkobiorców. Nie raz okazuje się, że pożyczkobiorca ma ukryte długi, czy ma już prowadzoną windykację komorniczą a mimo to nadal ubiega się o kolejne pożyczki. Serwis jest szyty na miarę dla osób, które planują wziąć kredyt i go nie spłacić

Skomentuj opinię

Reklama