Filarum Pożyczki - Opinie

Pożyczka Filarum.pl - Forum i Opinie

Sobota 7 grudzień 2013 14:42
Ekspert PozyczkiOpinie
prześwietlił/a:
Ekspert PozyczkiOpinie
Wrocław

Filarum.pl – pieniądze dla Ciebie w potrzebie

Filarum.pl to nowy portal, gdzie w chwilę możemy pożyczyć od 100zł do nawet 2500zł na okres do 30dni. Przy pierwszej pożyczce możemy maksymalnie pożyczyć 500zł. To, co wyróżnia filarum.pl wśród firm udzielających pożyczki pozabankowe to możliwość przedłużenia okresu spłaty pożyczki, jeśli nie będziemy w stanie spłacić jej w terminie.

Tu weźmiesz pożyczkę: www.Filarum.pl

.

Tylko z czystym KRD?

Aby otrzymać tę pożyczkę musimy wykonać przelew na sumę 1 gr. Filarum.pl nie zachowuje się jednak jak tradycyjna firma udzielająca pożyczek pozabankowych. Pieniędzy nie otrzymają osoby, które w opinii firmy są niewiarygodne czyli te widniejące w rejestrze dłużników ERIF - BIG S.A, w Krajowym Rejestrze Długów KRD, oraz rejestrze dłużników BIG Info Monitor. Pożyczkę mogą otrzymać osoby będące obywatelem Polski lub posiadające stałe miejsce zamieszkania na terytorium Polski. Są w wieku od 21 do 70 lat oraz posiadają stały numer telefonu komórkowego oraz konto osobiste.

Przelew z banków preferowanych

Jeżeli posiadamy konta w: PEKAO SA, BZ WBK, BRE, Alior, PKO BP, Millennium Bank mamy gwarancję, że otrzymamy pieniądze w przeciągu 10 min. Osoby posiadające konta w innych bankach, mogą wybrać dowolne konto, aby przelać opłatę rejestracyjną. Filarum.pl nie współpracuje ze SKOKami.

Jaka kwota?

Przy pierwszej pożyczce możemy pożyczyć od 100 zł do 500 zł, następną pożyczkę możemy uzyskać w kwocie do 1000 zł, trzecią w wysokości do 1500 zł, czwartą do 2000 zł oraz za każdym kolejnym razem do 2500 zł. Ważne jest to, ze w jednym czasie otrzymać można tylko jedną pożyczkę. W momencie spłacenia jednej możemy wnioskować o następną. Pożyczkę możemy spłacać w każdym oddziale, przekazem pocztowym lub przelewem bankowym przed upływem terminu.

Jak to działa?

Po złożeniu wniosku otrzymamy SMS-em decyzje o przyznani pożyczki. Na numer podany w profilu. Filarum.pl skontaktuje się z nami telefonicznie w przypadku niejasności związanych z rozpatrywaniem zgłoszenia.

Spłata

Aby spłacić otrzymaną pożyczkę, należy dokonać przelewu bankowego w terminie oraz wysokości wskazanych w Indywidualnie Uzgodnionych Warunkach Pożyczki. Pożyczkę należy prawidłowo oznaczyć. Spłaty można dokonać dowolną metodą oraz z dowolnego konta bankowego. Jeżeli nie mamy możliwości spłacenia pożyczki w ustalonym terminie możemy przedłużyć termin spłaty pożyczki o kolejne 7, 14 albo 30 dni kalendarzowych.

Koszt

Pożyczając kwotę 500zł na okres 30 dni, zobowiązani będziemy spłacić 640,54zł. Rzeczywiste oprocentowanie wyniesie, więc 1963%. Jeżeli zechcemy pożyczyć 2500 zł na okres 30 dni prowizja, jaką zapłacimy wyniesie 702,70zł. spłacimy 3202,70zł. oprocentowanie wyniesie 1936,3%.

Możliwość pożyczenia do 2500zł, możliwość przedłużenia okresu spłaty pożyczki, Indywidualnie Uzgodnione Warunki zachęcają do skorzystania z oferty filarum.pl. Jednak kwoty, które trzeba spłacać jeśli chcemy otrzymać wyższą kwotę odstraszają. A jaka jest wasza opinia filarum.pl? Czy macie już jakieś doświadczenia? Spotkaliście się z tą firmą?

Ostatnio edytowane przez Ekspert PozyczkiOpinie; Środa 16 kwiecień 2014 8:37
Piątek 13 grudzień 2013 18:55
Sławek
Sławek
Tarnobrzeg

A jak to jest z tym przedłużeniem spłaty, jest do darmowe? Czy jednak trzeba ponieść z tego tytułu jakieś dodatkowe koszty? Ta druga opcja wydaje mi się niestety bardziej prawdopodobna. To byłoby zbyt piękne, gdyby takie przedłużenie było wolne od dodatkowych kosztów...

Skomentuj opinię

Odpowiedzi na opinię:

Niedziela 29 grudzień 2013 14:25 | Gość

nigdzie nie dostaniesz wydłużenia okresu spłaty pożyczki bez ponoszenia kosztów z tego tytułu w chwilówkach, coś takiego jest możliwe tylko w provident, ale to nie są chwilówki tylko pożyczki na kilka miesięcy i tam możesz dogadać się z przedstawicielem że spłacisz w innym terminie niż pierwotnie założony bez poniesienia dodatkowych kosztów, ale tez nie przeciągniesz tego w nieskończoność, w końcu i u nich poniesiesz koszty tego faktu

Poniedziałek 13 styczeń 2014 23:21 | Gość

darmowe? zapomnij żadna chwilówka nie ma przedłużenia spłaty za darmo, oni najwięcej zarabiają na tym że ktoś nie płaci w terminie i filarum.pl w niczym tu się nie różni od innych chwilówek online

Środa 12 luty 2014 18:12 | Gość

z tymi rejestrami dłużników KRD ERIF BIG to nie do końca prawda, nie każdy klient jest odrzucany

Poniedziałek 17 luty 2014 13:23 | Gość

a czy filarum sprawdza bik? prosze o odpowiedź

Środa 19 luty 2014 18:47 | Gość

może i sprawdzają wyrywkowo jak podejrzany klient, ale to nie jest wyznacznikiem w przyznawaniu pożyczki w chwilówkach, bardziej chyba liczy się aktualna sytuacja

Wtorek 25 luty 2014 21:20 | Gość

nie sprawdza

Wtorek 1 kwiecień 2014 20:47 | Wojtek | Gorzów wlkp

W Filarum po przesłaniu grosza szukali go 3 dni,mimo przesyłania dowodu przelewu bankowego nie dali pozyczki 150 zł bo za bardzo ich wyśmiewałem.NIE POLECAM Filarum !!!!!!

Środa 16 kwiecień 2014 8:37 | Gość

filarum wysłałem im wczoraj grosza i z pietnastu minut wyedłużają nadal a pieniędzy nie ma już 20 godzin. oszuści!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

Niedziela 15 grudzień 2013 16:17
Kinga
Kinga
Skarżysko-Kamienna
Opinia pozytywna

Warunki otrzymania takiej pożyczki wydaja się całkiem nie złe. Ja jednak wolę dmuchać na zimne. Wiem że to nie jest oferta dla ludzi mających pieniądze tylko dla tych którzy potrzebują drobnego wsparcia finansowego mnie jednak nie zachwyca ta oferta i będę szukać czegoś tańszego.

Skomentuj opinię

Odpowiedzi na opinię:

Niedziela 12 styczeń 2014 12:37 | Gość

masz racje zobacz sobie vivus jeśli jeszcze nie brałeś tam, na 1 pożyczkę możesz mieć nawet 1200 co ciekawe bez kosztów

Poniedziałek 13 styczeń 2014 12:00 | Gość

popieram przedmówcę, sprawdź sam jeśli nie wierzysz

Wtorek 28 styczeń 2014 18:55 | Gość

w filarum teraz też pożyczka bez kosztów, tylko maksymalna kwota mniejsza, ale warunki te same

Czwartek 26 grudzień 2013 20:39
Gość
Gość

500 zł na 30 dni to śmieszna kwota a spłata w wysokości 640 zł po miesiącu to jednak dla mnie zbyt dużo, wolę poszukać tańszej pożyczki niż ta w filarum, nie brałem więc moje opinie to tylko to co widzę w ofercie nie jestem i chyba nie będę klientem filarum także opinia neutralna

Skomentuj opinię

Odpowiedzi na opinię:

Czwartek 2 styczeń 2014 19:10 | Gość

normalna oferta jak to chwilówki, oprocentowanie duże, krótki okres spłaty, filarum.pl to zwykła chwilówka więc nie ma co się spodziewać jakichś cudów, oferta pożyczki podobna do innych jakie można wziąć przez internet, nie zawojują rynku, choć nie żałują na reklamę, ale nie pobiją pożyczki vivus, tam to samo a nawet więcej można mieć bez żadnego oprocentowania

Niedziela 12 styczeń 2014 12:38 | Gość

może i normalna ale są lepsze chwilówki przez internet a wymogi co do pożyczkobiorców mają takie same, napisałem już o tym wyżej

Wtorek 28 styczeń 2014 18:54 | Gość

teraz jest promocja w filarum, bierzesz 500 i oddajesz 500!

Piątek 28 luty 2014 10:26 | Gość

a co to za promocja tylko 500 zł, konkurencja ma już promocję 1400 zł

Poniedziałek 10 marzec 2014 17:19 | Gość

weźmiesz tu 500 tam 1400 i się uzbiera, nikt ci nie da nie wiadomo ile na 0%

Wtorek 14 styczeń 2014 11:29
Gość
Gość

jak się reklamują szeroko to i znajdą frajerów

Skomentuj opinię

Odpowiedzi na opinię:

Wtorek 28 styczeń 2014 18:53 | Gość

dlaczego zaraz frajerów, zobacz sobie że pierwsza pożyczka w filarum do 500zł jest bez oprocentowania, ile bierzesz tyle samo spłacasz nie doliczają odsetek, to chyba trzeba być frajerem żeby nie wziąć u nich a szukać gdzie indziej gdzie doliczą ci kilkaset złotych dodatkowych kosztów

Środa 15 styczeń 2014 20:03
Gość
Gość

dlaczego zaraz frajerów? filarum.pl to chwilówka jak każda a nawet na lepszych warunkach niż wiele innych bardziej znanych, nie będę tu wymieniał nazw nie o to chodzi, każdy sprawdzi sobie jak zechce

Skomentuj opinię

Środa 15 styczeń 2014 20:09
Gość
Gość

filarum.pl to własność Rapid Finance Polska Sp. z o.o. czyli właściciela sohocredit tyle że na filarum nie ma takich promocji jak w sohocredit :)

Skomentuj opinię

Odpowiedzi na opinię:

Czwartek 16 styczeń 2014 21:01 | Gość

no i w tej drugiej ogólnie jest dużo taniej niż w filarum, ale wiadomo pieniądze wydane na reklamę musza się zwrócić

Wtorek 28 styczeń 2014 18:52 | Gość

w filarum masz aktualnie promocję i pierwsza pożyczka jest darmowa tak samo jak np w vivus

Wtorek 11 luty 2014 23:33 | Gość

dokładnie promocja jest i to lepsza

Wtorek 4 marzec 2014 13:27 | Gość

teraz ma

Środa 22 styczeń 2014 13:32
alban
alban
xxx

Kolejna firma która robi ludzi w konia, nie chodzi o koszt pozyczki ale samo podejscie do klienta, przelewasz 1zł i czeeeeekasz, naturanlie zero odpowiedzi. Potem kontak telefoniczny i czeeeeekasz. :) bo ponoc cały czas nie mają zaksiegowanej kwoty. Zyjemy w 21 wieku i przelew trwa kilka sekudn. Zdecydowanie nie polecam

Skomentuj opinię

Odpowiedzi na opinię:

Wtorek 28 styczeń 2014 18:51 | Gość

nie pisz bzdur, wszystko odbywa się błyskawicznie, polecam filarum jako małą chwilówkę przez internet

Poniedziałek 10 luty 2014 16:58
Gość
Gość

nie można wejść na stronę filarum.pl jakiś komunikat tylko error

Skomentuj opinię

Odpowiedzi na opinię:

Poniedziałek 10 luty 2014 22:21 | Gość

wszystko działa, za dużo reklam za dużo ludzi wchodzi i czasem nie działa

Poniedziałek 10 luty 2014 17:36
Gość
Gość

czy osoba bezrobotna dostanie pożyczkę w filarum? czy trzeba mieć pracę?

Skomentuj opinię

Odpowiedzi na opinię:

Środa 12 luty 2014 18:06 | Gość

nie, filarum nie wymaga przedstawiania żadnych zaświadczeń, nie potrzebne jest zaświadczenie o zarobkach ani zaświadczenie o zatrudnieniu

Poniedziałek 31 marzec 2014 17:44 | Gość

nie trzeba

Wtorek 11 luty 2014 21:26
gość
gość
Opinia negatywna

przelew zrobiony i czeeeeekam tel z mojej str odp konsultanta awaria systemu i czeeeeeeeeeeeekam i tydz już bez odp, takich jak ja frajerów nastu po 1 zł i całkiem fajna sumka się zbierze. No cóż szkoda tylko że tak dałam się nabrać. NIE POLECAM chyba jednak lepiej przebiedować niż dać się zrobić w trąbe

Skomentuj opinię

Odpowiedzi na opinię:

Wtorek 11 luty 2014 22:20 | Gość

coś kręcisz, chyba ci się firmy pomyliły, bo w filarum opłata rejestracyjna to 0,01 zł - 1 grosz, więc trzeba 100 osób żeby nazbierać złotówkę, to jaki to interes byłby dla nich? popatrz jak to robią inne firmy, jest taka jedna o której poczytasz też na tym forum która bierze za rejestrację 10 zł to wtedy można przypuszczać że tylko o to im chodzi żeby wyciągać po te 10 zł od każdej rejestracji, ale filarum bierze 1 grosz i nie chce mi się wierzyć że z takiej opłaty chcą uzbierać jakąś konkretną sumkę haha

Wtorek 11 luty 2014 23:36
Gość
Gość

z tym czystym BIK to przesadzacie, takie pożyczki nie są dla osób z czystym BIK bo dla nich są kredyty i pożyczki w banku, a filarum bankiem nie jest i jest to pożyczka właśnie dla osób które nie mają nienagannego BIK więc można próbować startować jest szansa

Skomentuj opinię

Odpowiedzi na opinię:

Poniedziałek 17 marzec 2014 14:58 | Gość

to sprawdzają ten bik czy nie? jak jest wkońcu?

Sobota 22 luty 2014 10:27
Gość
Gość

czy filarum sprawdza bik przez big infomonitor? bo wiem że taka możliwośc ma

Skomentuj opinię

Odpowiedzi na opinię:

Poniedziałek 24 luty 2014 11:41 | Gość

tylko za zgoda klient mają taką możliwość, ale nie sprawdzają

Poniedziałek 10 marzec 2014 17:20 | Gość

wydawało mi się że bik sprawdzają tylko banki i skoki? coś się zmieniło w tej kwestii? nie sądzę

Piątek 7 marzec 2014 11:14
Gość
Gość

wie ktoś czy filarum robi przelewy w weekend?

Skomentuj opinię

Odpowiedzi na opinię:

Niedziela 16 marzec 2014 11:45 | abc

NIe działają w weekendy, pytałem...

Poniedziałek 24 marzec 2014 12:43 | Gość

a jak się ma konto w tym samym banku co filarum to też nie robią przelewu w weekend?

Poniedziałek 7 kwiecień 2014 15:54 | Marc | Płock

Ja tam w weekend dostałem bez problemu :)

Reklama