Deutsche Bank Karta kredytowa Silver - Opinie

Karta kredytowa Deutsche Bank Silver - Opinie klientów

Środa 9 październik 2013 7:26
Ekspert PozyczkiOpinie
prześwietlił/a:
Ekspert PozyczkiOpinie
Wrocław

Karta kredytowa Deutsche Bank Silver

Ten produkt ma nam umożliwić swobodę finansowania. Okres bezodsetkowy to 56 dni. Możemy otrzymać limit kredytu od 2 do nawet 20tysięcy. Deutsche Bank umożliwia nam również spłatę ratalną karty.

Strefa Rabatów

Z kartą otrzymać możemy również karty dodatkowe dla naszych najbliższych. Z kartą kredytową Deutsche Bank Silver przystępujemy do programu Strefa Rabatów. W ramach programu mamy możliwość otrzymania zniżek na produkty renomowanych marek. W Strefie Rabatów znajdziemy sklepy i punkty usługowe. Zniżki wahają się między 10% a nawet 60%.

Ubezpieczenie

Wraz z kartą otrzymujemy ubezpieczenie w razie utraty lub uszkodzenia karty. W kartę wbudowany jest również chip, czyli bezpieczeństwo transakcji dodatkowo zabezpiecza wbudowany mikroprocesor.

Kontrola

Wydatki na karcie możemy kontrolować poprzez otrzymywany, co miesiąc wyciąg z transakcji. Mamy możliwość podglądu wydatków on-line w systemie db easyNET oraz otrzymywać będziemy powiadomienia SMS o terminie spłaty. W naszej opinii są to wystarczające środki, aby móc kontrolować na bieżąco swoje wydatki, bo przecież braku takiej kontroli przy kartach kredytowych obawiamy się najbardziej.

Opłaty

Spójrzmy teraz jak kształtują się opłaty za kartę. 60 zł wyniesie nas opłata za wydanie karty głównej, naliczana jest ona w pierwszym roku korzystania. Nie zostanie pobrana, jeśli użytkownik dokona dowolnej transakcji w ciągu jednego miesiąca od aktywacji karty. Za kartę dodatkową zapłacimy 30 zł, tutaj podobnie, jeśli wykonamy transakcje w pierwszym miesiącu opłata zostanie nienaliczona. W kolejnych latach bezwarunkowo musimy uiścić za kartę opłatę roczną w wysokości 60 zł za kartę główną oraz 30 zł za dodatkową. Opłaty te nie będą naliczane pod warunkiem, że roczny obrót kartą wyniesie 12tys.zł.

Prowizje

Korzystając z karty Deutsche Bank Silver w Polsce prowizja za korzystanie z karty wyniesie 0zł, natomiast korzystając z niej za granica zapłacimy 3,5%, min.10zł.

Ubezpieczenia

Możemy dokupić pakiety ubezpieczeń. I tak Pakiet Assistance Domowy wyniesie nas 1,5zł miesięcznie, „Bezpieczna karta ” to 3,5zł miesięcznie. Ubezpieczenie wykorzystanego limitu karty na koniec cyklu rozliczeniowego miesięcznie Pakiet "Gwarancja Spłaty" to 0,3%. Za zadłużenia z tytułu Transakcji gotówkowych, bezgotówkowych, transakcji zbliżeniowych oraz Przelewu z Rachunku Karty wyniesie 16%.

Wygodna Spłata

Kolejna zaletą Karty Kredytowej Deutsche Bank jest to, że posiadają one plan ratalny w karcie - Wygodna Spłata. W jej przypadku oprocentowanie jest niższe niż standardowe oprocentowanie karty. Na raty możesz rozłożyć transakcje od kwoty 300 zł. Maksymalna kwota podlegająca rozłożeniu na raty to 80 % limitu. Samemu możemy ustalić liczbę rat miesięcznych.

Strefa Rabatów, Wygodna Spłata, pakiet ubezpieczeń, narzędzia pomagające kontrolować wydatki. Zalet tu bez liku. Jak przy wszystkich kartach kredytowych, zalecamy jedno –zdrowy rozsadek. Waszym zdaniem zdrowy rozsądek wystarczy? Czekamy na opinie.

Ostatnio edytowane przez Ekspert PozyczkiOpinie; Piątek 3 czerwiec 2016 4:50
Sobota 9 listopad 2013 14:17
Barbara
Barbara
Kędzierzyn-Koźle
Opinia pozytywna

Bez karty kredytowej nie wyobrażam sobie życia. Oczywiście jestem posiadaczem i chętnie nią płacę. Najlepiej przydaje się podczas zakupów internetowych. A w przypadku tej konkretnej karty odkryłam, że w Strefie Rabatów znajdziemy sklepy i punkty usługowe, gdzie możemy skorzystać z promocji i rabatów. Zniżki tu wahają się między 10% a nawet 60%. Fajna jest świadomość, że płacą kartą za zakupy zbieramy punkty i możemy za nie dostać nagrody czy upusty.

Skomentuj opinię

Odpowiedzi na opinię:

Poniedziałek 9 listopad 2015 17:41 | Gość

to jesteś typowym lemingiem, nigdy nie miałem karty kredytowej, mam płatniczą ale nie kredytową, bo co mi kredytowa jak mogę zapłacic płatniczą

Środa 13 listopad 2013 14:01
Kamil
Kamil
Łuków

Kurczę fajna sprawa z tymi różnymi rabatami, jednak opłata roczna troszkę odstrasza, nasuwa się pytanie, czy wartość tych rabatów, które możemy otrzymać, zrównoważy przynajmniej (nie mówiąc o przewyższeniu) koszt utrzymania karty? Orientuje się ktoś może w jakiej wysokości rabaty są przyznawane przez konkretne marki? 12 tysięcy rocznie nie mam szans raczej obrócić, więc chiałbym sobie obliczyć mniej więcej czy mi się to kalkuluje.

Skomentuj opinię

Odpowiedzi na opinię:

Poniedziałek 9 listopad 2015 17:41 | Gość

to zależy ile będziesz nią płacić, musisz sobie policzyć

Środa 13 listopad 2013 20:01
Olek
Olek
Nowa Sól

Z tego co się orientuję, to Deutsche Bank należy do partnerów http://www.premiumclub.pl/ i jeżeli chodzi o punkty, które honorują przy tej karcie rabaty oraz jaka jest wysokość tych rabatów, to prawdopodobnie informacje na ten temat znajdziesz na tej stronie. Wyczytałem też, że przy korzystaniu ze Statoil, punkty są podwajane.

Skomentuj opinię

Odpowiedzi na opinię:

Czwartek 14 listopad 2013 11:03 | Kamil | Łuków

Aa faktycznie, nawet sporo mają tam tych różnych sklepów, gdzie można otrzymać rabaty, tylko muszę się zorientować jak to dokładnie działa, ale dzięki za cynk ;) Mam jeszcze pytanie dotyczących tych prowizji zagranicą: te 3.5% jest pobierane od każdej transakcji czy o co chodzi? powiedzmy zapłacę za coś zagranicą 100 euro, to z karty zejdzie mi 103.5 euro?

Piątek 15 listopad 2013 17:23 | Emila | Szczecin

Jeżeli chodzi o tę prowizję 3.5 % to chodzi tylko o transakcje gotówkowe, czyli np. wypłaty z bankomatów. Wtedy opłaca się więcej wybrać aniżeli tylko powiedzmy 50 zł, bo minimalna opłata wynosi i tak 10 zł.

Piątek 15 listopad 2013 18:42 | Kamil | Łuków

Dzięki Emila za rozjaśnienie sytuacji :) Kurczę, szkoda tylko, że trzeba jeszcze te ubezpieczenia całe dokupić w razie czego, że nie sa one darmowe. Jak myślicie, warto się ubezpieczać? Co tak w ogóle te ubezpieczenia dają, od czego chronią?

Piątek 15 listopad 2013 19:24 | Piotrek | Sanok

Masz różne pakiety ubezpieczeń, w zależności od tego jakie spełni warunki. Przykładowo, zeby mieć ubezpieczenie na podróz, to musisz kartą zapłacić za całą podróż. Inne z kolei pakiety są na początku darmowe, a następnie pobierana jest za nie neiwielka opłata. Czy się opłaca? Zależy jakim pechowcem jesteś ;) Tutaj masz link do tego, sam sobie najlepiej poczytaj: https://www.deutschebank.pl/klienci-indywidualni/karty/karty-kredytowe/karta-kredytowa-deutsche-bank-silver.html wejdz w ubezpiezenia i usługi

Sobota 30 listopad 2013 20:19
Dariusz
Dariusz
Szczecinek

Ja osobiście jestem bardzo zadowolony z karty kredytowej Deutsche Bank. Bardzo zrównoważona oferta, chyba najlepiej wyważona spośród wszystkich ofert dostępnych w tym momencie na rynku. Wprawdzie limit kredytowy wynosi 20 tysięcy, ale według mnie jest to jak najbardziej wystarczające na nagłe wydatki - a takie według mnie powinno być przeznaczenie karty kredytowej, a nie jakieś zadłużanie się na nie wiadomo jakie kwoty...

Skomentuj opinię

Odpowiedzi na opinię:

Sobota 30 listopad 2013 21:01 | Filip | Lębork

To czy w takim razie udaje Ci się utrzymywać tę kartę bezpłatnie? Skoro twierdzisz, że wydajesz tylko na nagłe wypadki, to zakładam iż 1000 złotych miesięcznie nie wyrabiasz, a to jest warunek konieczny, aby bank nie pobierał Ci opłaty za kartę. Są banki, które wymagają mniejszej miesięcznej opłaty i bardziej się nadają do takiego używania karty jaki Ty preferujesz ;)

Czwartek 5 grudzień 2013 20:50 | Dariusz | Szczecinek

Mam tę kartę od niedawna, więc póki co jeszcze żadna opłata nie została mi naliczona. Zrobiłem transakcję w pierwszym miesiącu i dzięki temu nic zapłaciłem za jej wydanie. Teraz zbliża sie okres świąteczny, więc akurat okazji co do zakupów będzie co nie miara :) A czy uda mi się rocznie uzyskać te 12 000? Zobaczymy. Planuję kartą zapłacić za wakacje i inne większe wydatki, więc zakładam, że tak. Przecież to nie musi chyba być 1000 miesięcznie, liczy się żeby było 12 tys. rocznie, prawda?

Czwartek 5 grudzień 2013 22:40 | Filip | Lębork

Tak, tak zgadza się, liczy się obrót wykonany podczas roku, tak więc na dobrą sprawę można przez 10 miesięcy korzystać z karty w minimalnym zakresie, a przez 2 miesiące zrobić w sumie 10 tysięcy obrotu i opłata nie będzie pobrana ;) Życzę w takim razie powodzenia i miłego korzystania z karty :)

Poniedziałek 9 grudzień 2013 22:24
Zuza
Zuza
Zduńska Wola

Mam pytanie odnośnie opłat za kartę dodatkową. Otóz jest napisane, iż opłaty za karty nie będą naliczane, jeżeli obrót w przeciągu roku wyniesie 12 tysięcy złotych. I tutaj moje pytanie: to się tyczy każdej kart z osobna czy można je łączyć? Przykładowo jeżeli na karcie głównej będzie obrót 8000 a na karcie dodatkowej 5000 to wtedy nie płaci się za nie nic?

Skomentuj opinię

Odpowiedzi na opinię:

Piątek 13 grudzień 2013 18:16 | Jacek | Chorzów

Nie nie, obroty na kartach się nie sumują, każda jest rozliczna osobno. Tak więc żeby mieć darmowe utrzymanie wszystkich kart, to na wszystkich z nich musisz dokonać transakcji bezgotówkowych na sumę 12 tysięcy złotych niestety. Gdyby było tak jak Ty mówisz, to by bankom się nie opłacało, ktoś brałby karty dodatkowe na wszystkich członków rodziny i by się im ładnie sumowało i bank by nie zarabiał ;)

Niedziela 15 grudzień 2013 11:00 | Zuza | Zduńska Wola

Eh racja, to byłoby zbyt piękne, żeby mogło być prawdziwe ;) Ale też można poniekąd 'oszukać' system, po prostu użyczając przykładowo swojemu partnerowi życiowemu swojej karty i wtedy on płacąc na swoje wydatki nabija ten limit potrzebny do utrzymania darmowej karty :)

Piątek 20 grudzień 2013 20:52
Kamila
Kamila
Pabianice

Nie rozumiem kwestii tej prowizji za granicą. O co w tym chodzi? W jaki sposób za granicą będę ponosiła jakąś dodatkową prowizję w wysokosci 3.5% minimum 10 zł?? O co chodzi? To w końcu 3.5% czy 10 zł? Strasznie namieszane ;/

Skomentuj opinię

Odpowiedzi na opinię:

Poniedziałek 9 listopad 2015 17:40 | Gość

3,5% ale nie mniej niż 10zł jak te 3,5% wyjdzie ci 7 zł to i tak zapłacisz 10, czego tu nie rozumieć?

Niedziela 8 listopad 2015 17:25
Gość
Gość

ile się czeka w deutsche bank na kartę kredytową?

Skomentuj opinię

Reklama