Credit Agricole Karta kredytowa Media Markt - Opinie

Karta kredytowa Media Markt w Credit Agricole - Forum i opinie klientów

Sobota 7 grudzień 2013 17:58
Ekspert PozyczkiOpinie
prześwietlił/a:
Ekspert PozyczkiOpinie
Wrocław

Karta kredytowa Media Markt MasterCard w Crédit Agricole

Z kartą kredytową Media Markt MasterCard w Crédit Agricole otrzymamy do 20tys. zł limitu na przystępnych warunkach. Limit do wykorzystania mamy z każdą spłatą. Kartę otrzymać możemy już jeśli mamy 450 zł dochodu miesięcznie. Dostęp do rachunku mamy przez całą dobę. Pieniądze wypłacamy również z bankomatów. Rachunek kontrolujemy przez telefoniczny serwis bankowy.

Plan Spłat Ratalnych

Spłacając limit z karty dopasowujemy sposób spłaty do swoich wydatków. Mamy 54dniowy okres bez odsetkowy. Spłatę rozkładamy nawet na 24 miesiące. Miesięczna minimalna spłata zadłużenia wymagana przez Crédit Agricole obejmuje tylko 4% środków (min. 30 zł). Co wyróżnia tę kartę otrzymujemy do niej, aż 4 karty dodatkowe.

Bez prowizji

Kartą kredytową Media Markt zapłacimy za wszystkie swoje zakupy i usługi, bez ponoszenia dodatkowych kosztów. Możemy dokonywać płatności w punktach handlowo-usługowych oznaczonych logo MasterCard w dowolnym miejscu na świecie. Za pośrednictwem karty regulujemy rachunki za prąd, gaz, telefon.

Zakupy w Media Markt

Posiadając kartę kredytową w Credit Agricole automatycznie zostajemy członkiem Klubu Rabatowego Banku Credit Agricole. W ramach tego programu bank współpracuje z blisko 4.000 sklepów Media Markt, gdzie płacąc kartą można liczyć nawet na 30% rabatu.

Zbliżeniowo

Posiadając kartę Media Markt MasterCard w Crédit Agricole korzystamy z płatności zbliżeniowych nawet za transakcje powyżej 50 zł. Nasze pieniądze chronione są kodem PIN. Dodatkowo karta posiada mikroprocesor, limity autoryzacyjne, blokadę w razie zgubienia.

Bezpieczeństwo

Posiadacze karty otrzymują kompleksowy pakiet Pełna Ochrona z zabezpieczeniem finansowym w razie śmierci, utraty dochodów, oraz ochroną transakcji kartą. Jeżeli w naszej opinii jest to przydatne wykupujemy Pakiet Podróżnik, przydatny w podróży w Polsce i za granicą. Wydana jednorazowo karta ważna jest 3 lata.

Opłaty

Opłata za wydanie oraz opłata roczna za kartę główną to koszt 40zł. tyle samo wyniesie nas każda karta dodatkowa. Jeśli w przeciągu 2 miesięcy od wydania karty dokonasz nią minimum 3 transakcji bezgotówkowych na dowolną kwotę, otrzymasz zwrot kwoty za wydanie karty. Prowizja za wypłatę gotówki z bankomatów w kraju i za granicą lub w placówce Banku to koszt 5% od wybranej kwoty. Wymagana spłata minimalna wynosi 4% kwoty wykorzystanego kapitału oraz należne bankowi opłaty, prowizje i odsetki, min. 30 zł. Limit 20tys.zł, rabaty do 30%. Warunki atrakcyjne. Opłata za wydanie chociaż spora to a aktywnym użytkownikom zostanie zwrócona. Czy warto? Naszym zdaniem warto. A jaka jest wasza opinia odnośnie karty kredytowej Media Markt MasterCard w Crédit Agricole?

Ostatnio edytowane przez Ekspert PozyczkiOpinie; Sobota 28 styczeń 2017 3:18
Niedziela 8 grudzień 2013 14:23
Iwona
Iwona
Piła
Opinia pozytywna

Nie moge w to uwierzyć : "Z kartą kredytową Media Markt MasterCard w Crédit Agricole otrzymamy do 20tys. zł limitu na przystępnych warunkach. Limit do wykorzystania mamy z każdą spłatą. Kartę otrzymać możemy już jeśli mamy 450 zł dochodu miesięcznie. Dostęp do rachunku mamy przez całą dobę. Pieniądze wypłacamy również z bankomatów. Rachunek kontrolujemy przez telefoniczny serwis bankowy". Czy to prawda że przy tak małym dochodzie można mieć nawet 20 tys zł?

Skomentuj opinię

Odpowiedzi na opinię:

Poniedziałek 9 grudzień 2013 22:12 | Mariusz | Tczew

No jak widać taka jest prawda. Chociaż jest to według mnie dosyć nierozsądne i głównie krzywdzące dla osób, które przy takim dochodzie zdecydują się na taką karte i powaznie się zadłużą... Wtedy mogą wpaść w poważne tarapaty finansowe. No ale co to wydawcę karty obchodzi, grunt żeby była kasa, a teraz taka współpraca z media markt w obliczu zbliżających się Świąt wydaje się przemyślanym posunięciem.

Poniedziałek 10 luty 2014 17:45 | Mariusz | Chorzów

Minimalna kwota zarobkowa czyli 450 zł daje możliwość zaciągnięcia mniej więcej 1500 zł.

Jaka inteligentna osoba pomyśli, że zarabiając 450 zł można wziąć 20 000 zł pożyczki? Przy minimalnej kwocie spłaty czyli 3% pożyczka kosztuje miesięcznie 800 zł, więc przeczytajmy ze zrozumieniem, weźmy kalkulator przed oczy i pomyślmy zanim coś napiszemy.

Piątek 13 grudzień 2013 18:07
Kacper
Kacper
Bytom

W obliczu zbliżających się świąt, te rabaty do 30% są świetną sprawą. jednak chciałbym poznać więcej szczegółów na ten temat, jak to jest dokładnie z tymi rabatami? rozumiem ze tylko na wybrane grupy produktów sa tak wysokie zniżki, tak? to w takim razie gdzie mozna sprawdzic jakie grupy produktow sie kwalifikuja do takich znizek a jakie do innych?

Skomentuj opinię

Odpowiedzi na opinię:

Niedziela 15 grudzień 2013 10:36 | Bartek | Suwałki

No właśnie problem jest taki, że nigdzie nie ma chyba podanej informacji, kiedy przysługuje jaka wysokośc rabatu. Jedynym wyjściem wydaje się udanie do samego Media Markt i tam zapytanie o szczegóły, jednak uciążliwa sprawa. Wątpie, że ludziom będzie się chciało jechać do Media Markt żeby pytać o rabaty i potem ewentaulnie isc do banku zakładać kartę. Sami działają na swoją szkodę przez takie niedoinformowanie...

Poniedziałek 23 grudzień 2013 23:38
WITEK
WITEK
Będzin
Opinia pozytywna

Przy karcie kredytowej 54dniowy okres bez odsetkowy to żadna nowość. Spłatę rozkładamy nawet na 24 miesiące to też standard. Miesięczna minimalna spłata zadłużenia wymagana przez Crédit Agricole obejmuje tylko 4% środków (min. 30 zł). To co mi akurat przypadło do gusty to, to że do karty głównej dostać mogę jeszcze 4 karty dodatkowe.

Skomentuj opinię

Sobota 31 maj 2014 9:40
Magdalena
Magdalena
Bielsko-Biała
Opinia negatywna

Witam, A ja czuję się oszukana przez niedoinformowanego pracownika banku. Kupiłam w MM laptopa i oczywiście , ponieważ innego wyjścia nie było, została mi wciśnięta karta. Terminy spłaty raty różne więc nie ma możliwości ustawienia sobie stałego zlecenia co jest już trochę kłopotliwe. Problem pojawił się natomiast w momencie kiedy dokonałam na nią zakupu i ten zakup postanowiłam spłacić natychmiast po powrocie do domu. Otóż Pracownik banku ZAPOMNIAŁ poinformować mnie ,że (cytuję panią z banku) "karty nie wolno sobie spłacać kiedy mi się podoba" ponieważ okazuje się ,że każda wpłata księguje się w pierwszej kolejności na spłatę raty!? :o . Tym sposobem , spłaciłam ,niczego nie świadoma, 1200 zł raty laptopa , a w nowym planie pojawiła się kwota 1300 zł do spłaty bezodsetkowej ,do której złodziejski bank zdążył już sobie doliczyć 49 zł odsetek . Po telefonie do banku , Pani mi powiedziała ,że nic z tym zrobić się nie da i jak nie chcę płacić kolejnych odsetek to muszę spłacić wymaganą całość. Tym samym, NIESTETY , spłaciłam prawie całego laptopa (dobrze ,że miałam z czego) … i za niewiedzę i niedoinformowanie DODATKOWO 49 zł odsetek . Rezygnuję ze złodziejskiego Banku.

Skomentuj opinię

Czwartek 25 grudzień 2014 21:49
Grzegorz
Grzegorz
Wrocław

W sądzie jest pozew zbiorowy przeciwko Credit Agricole. Można odzyskać sporą sumę pieniędzy. Szczegóły pozwu są tutaj http://www.pozywamzbiorowo.pl/grupy-pozwy-zbiorowe?view=grupa&layout=pozew&id=17 Wciąż można dołączyć do pozwu.

Skomentuj opinię

Czwartek 24 grudzień 2015 16:17
Gość
Gość

czy z karty media markt można wypłacać pieniądze

Skomentuj opinię

Wtorek 29 grudzień 2015 10:58
Gość
Gość

czy credit agricole sprawdza bik?

Skomentuj opinię

Reklama