Citibank Karta Kredytowa - Opinie

Karta Kredytowa Citibank Wizz Air World MasterCard - Opinie

Środa 9 październik 2013 7:26
Ekspert PozyczkiOpinie
prześwietlił/a:
Ekspert PozyczkiOpinie
Wrocław

Karta Kredytowa Citibank Wizz Air World MasterCard

Citi Handlowy to instytucja, która posiada w pakiecie szereg kart kredytowych. Żaden rodzaj klienta nie może czuć się pominięty. Citi Handlowy pomyślał również o klientach najwięcej podróżujących i oddaje nam na ręce kartę kredytową Wizz Air World MasterCard.

Punkty na bilety

W ramach karty mamy możliwość zbierania punktów i wymiany ich na bilety lotnicze Wizz Air. Z Kartą Kredytową Citibank Wizz Air za każde 5 zł wydane przy pomocy karty otrzymujemy 1 punkt, 5 zł wydane na wizzair.com to 2 punkty, a za pierwszą transakcję kartą 1000 punktów powitalnych o wartości 100 zł.

Tańsze bilety w Wizz Air

Oczywiście jak możemy się domyślisz zyskujemy również tańsze bilety lotnicze partnera, czyli firmy Wizz Air. Jeżeli posiadamy kartę Wizz Air możemy zarezerwować miejsce w hotelu, samolocie lub restauracji, dzwoniąc do CitiPhone. Tam Operator Assistance, pomoże nam załatwić wszelkie sprawy związane z pobytem i zakwaterowaniem. Koszt obciąża rachunek karty Wizz Air World MasterCard. Serwis Concierge obejmuje jednak usługi wyłącznie na terenie Polski. Za granicą, więc musimy już sobie radzić sami. Jeżeli chodzi o korzystanie z karty za granicą to transakcje dokonane Kartą Kredytową Citibank w walucie danego kraju przeliczane są na EUR po kursie ustalonym przez daną organizację.

Odsetki, prowizja

Kolejnym haczykiem jak to bywa przy kartach kredytowych jest to, że od kwot, z których skorzystamy naliczane są odsetki. Odsetki są naliczane od kwot wszystkich transakcji bezgotówkowych począwszy od dnia dokonania transakcji kartą kredytową, aż do dnia całkowitej spłaty zadłużenia. Na spłatę kredytu mamy 54 dni. Po tym okresie naliczone zostaną odsetki. Do tego naliczana zostanie prowizja. Prowizja zostanie również naliczona za korzystanie z karty przy wypłatach z bankomatu, w bankach lub w innych instytucjach finansowych.

Rabaty

Płacąc kartą zyskać możemy rabaty nawet do 50% w ponad 5000 punktach handlowo-usługowych w całej Polsce.

Zwiększenie limitu kredytu

W wyjątkowych sytuacjach możemy wnioskować o czasowe zwiększenie limitu kredytu, pod warunkiem, że karta jest naszą własnością, co najmniej 6 miesięcy i dotychczas nie mieliśmy problemu ze spłatą. Po złożeniu wniosku możemy otrzymać pieniądze jeszcze tego samego dnia.

Plan Spłat Ratalnych

Z karty kredytowej możemy również przelewać pieniądze na rachunki innych odbiorców. Istnieje też możliwość przy przelewie z rachunku karty powyżej 500 zł wnioskować o Plan Spłat Ratalnych "Komfort" i tym samym rozłożyć spłaty na 6 do 24 rat miesięcznych o preferencyjnym oprocentowaniu. Umożliwi to korzystanie ze środków na karcie, nawet wtedy, gdy płatność kartą nie jest akceptowana, co daje możliwość zapłacenia np.: należności podatkowych, za prace remontowe oraz za wiele innych usług.

Karta Kredytowa Citibank Wizz Air World MasterCard wydaje się, więc być bardziej gadżetem niż przydatnym narzędziem, w dobie dzisiejszych promocji tanich linii lotniczych. Jeżeli więc zależy nam na plastiku, który ładnie wygląda w portfelu to szczerze polecamy ten produkt. A jakie są wasze opinie o karcie kredytowej Citibank?

Ostatnio edytowane przez Ekspert PozyczkiOpinie; Środa 19 październik 2016 18:20
Sobota 2 listopad 2013 22:14
Olgierd
Olgierd
Gorzów Wielkopolski
Opinia pozytywna

Taka promocja to ja rozumiem. Lubię jak w ramach karty mamy możliwość zbierania punktów i wymiany ich na bilety lotnicze Wizz Air. Z Kartą Kredytową Citibank Wizz Air za każde 5 zł wydane przy pomocy karty otrzymujemy 1 punkt, 5 zł wydane na wizzair.com to 2 punkty, a za pierwszą transakcję kartą 1000 punktów powitalnych o wartości 100 zł. Tak więc jeśli ktoś lubi latać to korzystanie z tej karty może być dla niego świetnym pomysłem.

Skomentuj opinię

Środa 13 listopad 2013 13:47
Michał
Michał
Rzeszów

Wydaje się to być świetna sprawa, Citibank może zyskać naprawdę wielu miłośnikow podróży dzięki tej karcie Wizz Air. Sam jestem tym zainteresowany, jednak zanim podejmę jakąkolwiek decyzję, chciałbym się spytać czy już ktoś z tego korzysta i jakie są warunki zamiany tych punktów na bilety lotnicze? Rozumiem, że to działa na zasadzie zniżek, tak więc ile trzeba zdobyć punktów, aby otrzymać zniżkę i jaka ta zniżka ma wartość?

Drugie pytanie to o sklepy, gdzie są najwyższe zniżki z tą kartą. Można gdzieś znaleźć taką listę?

Skomentuj opinię

Odpowiedzi na opinię:

Piątek 15 listopad 2013 17:01 | Radek | Sanok

Jeżeli chodzi o sklepy, w których przyznawane sa rabaty to z tego co widzę jest i cała masa i są to raczej uznane marki, takie jak Swiss, Cholewiński czy nc+. W niektórych z nich zniżki są procentowe, w innych z kolei na określone kwoty, w każdym razie wygląda to bardzo ciekawie. Zresztą co Ci będę pisał, tutaj masz całe zestawienie: http://www.citirabaty.pl/

Czwartek 14 listopad 2013 11:40
Marcel
Marcel
Świdnik

Oto zapis ze strony wizzair, wydaje się to naprawdę super opcja, zwłaszcza te 1000 pkt na start!

1. Przywileje w Programie Partnerskim Wizz Air

Płacąc Kartą Kredytową Citibank Wizz Air zbierasz punkty i wymieniasz je na bilety.

każde 5 zł wydane przy pomocy karty to 1 punkt, każde 5 zł wydane na wizzair.com to 2 punkty, za pierwszą transakcję kartą otrzymasz 1000 punktów powitalnych o wartości 100 zł.

Każde zebrane 10 punktów pozwala obniżyć cenę biletu o 1 zł. Pamiętaj, że już za pierwszą transakcję kartą otrzymasz 1000 punktów powitalnych o wartości 100 zł.

Skomentuj opinię

Piątek 15 listopad 2013 18:02
Michał
Michał
Rzeszów

Dzięki chłopaki za odpowiedzi, bardzo mi się podobają te oferty promocyjne w Citi Banku, super sprawa, chyba żaden inny bank nie ma aż tak atrakcyjnej oferty. Tylko pytanie, gdzie tu haczyk? Sprawdzał ktoś czy nie ma za takie ekstrawagancje jakichś ukrytych opłat czy haczyków odnoszących się do samych tych ofert promocyjnych??

Skomentuj opinię

Odpowiedzi na opinię:

Piątek 18 lipiec 2014 17:22 | Jerzy | Mińsk Mazowiecki

Gdzie jest haczyk?To proste -zniżki są dostępne w mało popularnych sklepach(i jest ich niewiele) oraz w hotelach i restauracjach.Po prostu bank nagania im klientów.To nie są rabaty dla zwykłego śmiertelnika.Ile razy korzystam z hotelu?Nawet jak mam skorzystać to rezerwując pobyt zawsze wytarguję zniżkę większą niż płacąc tą kartą.

Piątek 15 listopad 2013 19:18
Arkadiusz
Arkadiusz
Radomsko

No właśnie haczykiem stojącym za tymi świetnymi promocjami są opłaty za kartę... Z tego co wyczytałem w Tabeli Opłat roczny koszt karty to 216 złotych (18 zł miesięcznie), chyba że dokonało się obrotu 2000 złotych na miesiąc, co łatwe na pewno nie jest... Niestety coś za coś. No i kolejny dość ważny 'haczyk', że to nie jest karta dla każdego, wymagany ejst minimalny dochód w wysokości 1200 zł.

Skomentuj opinię

Odpowiedzi na opinię:

Piątek 29 listopad 2013 21:46 | Irek | Świdnica

Zgadza się, strasznie wysokie te opłaty za utrzymanie karty sobie ustalili... Podczas gdy w innych bankach spokojnie żyjąc na normalnym, standardowym poziomie i płacąc za zakupy kartą można spokojnie mieć utrzymanie karty za darmo, to tutaj jest to praktycznie przeznaczone tylko raczej dla bardziej zamożnych osób, które często podróżują. Z myślą o takich ludziach ta karta została stworzona, dla kogoś kto nie podróżuje często samolotami to raczej kiepska opcja, jest wiele lepszych ofert.

Czwartek 5 grudzień 2013 21:17 | Andrzej | Piaseczno

Mylicie się, roczny koszt karty nie wynosi 216 złotych tylko 96 złotych, przynajmniej tak widziałem w jakiejś porównywarce. 216 złotych to jest koszt przyznania karty, który rozkładany jest na raty miesięczne po 18 zł, jeżeli nie będzie tych 2 tysięcy na miesiąc, natomiast do tego dochodzi jeszcze te 96 złotych rocznie, czyli 8 miesięcznie. Więc chyba wychdozi na to, że opłata miesięczna w pierwszym roku użytkowania to 26 zł, chyba że zrobi się te 2000 obrotu. Tak jak rozumiem tę ofertę...

Poniedziałek 9 grudzień 2013 22:44 | Robert | Wołomin

Wyliczenia Andrzeja wydają się logiczne, mógłby ktoś z forum to jakoś potwierdzić czy znaleźć źródło, w którym jednoznacznie jest napisane ile wynoszą opłaty w pierwszym i drugim roku? Bo tutaj faktycznie wygląda na to, że opłata za wydanie karty jest rozliczana miesięcznie...

Niedziela 5 styczeń 2014 0:07 | GONIA | PRUSZKÓW

JAK ZŁOŻYSZ WNIOSEK PRZEZ INTERNET PIERWSZY ROK JEST ZA DARMO PÓŹNIEJ 18 ZA MIESIĄC CHYBA ŻE ROBISZ OBRÓT MIESIĘCZNY 2000 ZŁ MIESIĘCZNIE.OPŁAT ZA WYDANIE NIE MA

Wtorek 19 listopad 2013 22:05
Miłosz
Miłosz
Tarnów

Serwis Concierge? Pierwszy raz słysze taką nazwę, mógłby mi ktoś wytłumaczyć na czym to polega i czy dotyczy tylko karty kredytowej Citibank Wizz Air World MasterCard czy tez może taka usługa dostępna jest także w ofertach innych banków?

Skomentuj opinię

Czwartek 21 listopad 2013 21:36
Adam
Adam
Zabrze

Serwis concierge znajduje się w ofercie także innych banków. A na czym on polega? Krótko mówiąc możesz dzwonić pod specjalny nr telefonu i wtedy pracownicy banku mogą rozwiązywać za Ciebie pewne problemy, np. gdybys miał jakieś kłopoty w domu czy z samochodem, to oni się wszystkim zajmą.

Skomentuj opinię

Piątek 13 grudzień 2013 18:33
Marysia
Marysia
Wodzisław Śląski

Widzę nikt tutaj na forum o tym jeszcze nie wspomniał, ale Citibank przygotował zachęcającą ofertę jeżeli chodzi o zamawianie karty. Mianowicie jeżeli zamówi się kartę przez Internet, to przez pierwszy rok jej użytkowanie bez względu na żadne warunki jest darmowe!! Mało kto o tym wie, ludzie latają po oddziałach i zakładają, a tak można zaoszczędzić przyjemną sumkę ;)

Skomentuj opinię

Niedziela 15 grudzień 2013 11:07
Rafał
Rafał
Gorzów Wielkopolski

Od nowego roku będzie mnie czekało sporo podróży liniami lotniczymi i tak szukając sposobów na obniżenie kosztów, natrafiłem właśnie na ofertę Citibank Wizzair... Jednak nie mam zbyt dużego udokumentowanego dochodu i tutaj moje pytanie: czy są jakieś limitu dochodu, które sa niezbędne, żeby móc tę kartę otrzymać? Bo bardzo mi na niej zależy.

Skomentuj opinię

Odpowiedzi na opinię:

Piątek 20 grudzień 2013 20:46 | Tadeusz | Nowy Sącz

Dokładnie teraz z pamięci nie jestem w stanie odpowiedzieć Ci na pytanie, ale jestem przekonany, że jakiś minimalny limit dochodów i to na pewno nie jest kwota rzędu 400-500 złotych. Wydaje mi się, że raczej na pewno trzeba zarabiać powyżej 1000 zł, ale też nei dam sobie głowy uciąć. Najlepiej poszukaj gdzieś w Internecie, powinny być o tym informacje albo niech ktoś inny z forum może pomoże.

Niedziela 5 styczeń 2014 0:04 | gonia | pruszków

minimalny dochód trzeba mieć 1200 i zachowaną tzw zdolność kredytową

Reklama