BPS Karta kredytowa Visa Credit - Opinie

Karta kredytowa Visa Credit Banku Polskiej Spółdzielczości - Forum i opinie klientów

Środa 9 październik 2013 7:26
Ekspert PozyczkiOpinie
prześwietlił/a:
Ekspert PozyczkiOpinie
Wrocław

Karta kredytowa BPS Visa Credit

Karta kredytowa BPS Visa Credit to jedna z możliwości, jaką daje nam Bank BPS. Możemy z niej korzystać bezpłatnie, jeżeli jesteśmy aktywnymi użytkownikami. Darmowy kredyt otrzymujemy na 51 dni. Co w powszechnej opinii nie jest okresem długim. Tradycyjnie proponowany okres to 54-56 dni. Maksymalna kwota, jaką możemy wykorzystać to 20tys.zł. jakie jeszcze zalety ma karta kredytowa BPS Visa Credit?

Plan ratalny

Z kartą kredytową BPS Visa Credit otrzymamy specjalny plan ratalny, dzięki czemu zadłużenie możemy spłacać jednorazowo z niższym oprocentowaniem. Do naszej dyspozycji jest też bezpłatna usługa automatycznej spłaty zadłużenia karty. Limit na karcie waha się między 1tys.a nawet 20tys.zł. Wydanie karty jest bezpłatne. Każda karta ważna jest 3 lata. Bank PBS daje nam możliwość minimalnej spłaty zadłużenia, 3% wykorzystanego limitu karty miesięcznie, nie mniej niż 40zł.

Bez opłat czy prowizji

Kartą możemy płacić w sklepach i Internecie oraz za usługi w Polsce jak i za granicą kraju bez naliczania dodatkowych opłat czy prowizji. Co ciekawe za pomocą tej karty możemy dokonywać przelewów.

Kontrola w bankomacie

Wysokość dostępnego limitu kredytowego możemy kontrolować na bieżąco w bankomacie. Jeżeli produkt wydaje nam się atrakcyjny, ale posiadamy już kartę kredytowa w innym banku wystarczy, że złożymy wniosek a produkt zostanie przeniesiony do Banku BPS. Otrzymamy również bezpłatne ubezpieczenie. Ubezpieczenie obejmuje: ubezpieczenie nieuprawnionego użycia karty, ubezpieczenie gotówki od rabunku pobranej przez Posiadacza karty z bankomatu oraz ubezpieczenie zakupionego towaru.

Płatności

Karta kredytowa BPS Visa Credit oprocentowana jest na 16%. Nie płacimy za wydanie karty. Opłata za obsługę karty od 2 roku użytkowania, jeżeli w roku poprzednim wartość transakcji bezgotówkowych i gotówkowych obciążających rachunek karty wynosiła mniej niż 6 tys.zł miesięcznie wyniesie 54 zł. Jeżeli wartość transakcji przekroczyła tę kwotę opłat za kartę nie ponosimy. Okazuje się, że za wpłaty gotówki w bankomatach w kraju już płacimy, jest to kosz 3% min5zł, za granica 3% min10zł. Za obsługę nieterminowej spłaty zapłacimy każdorazowo 20zł.

Bezpłatne wypłaty, ale już kosztowne wpłaty. Tylko 51dni okresy bezodsetkowego. Dość wysokie oprocentowanie karty. Sporo tu minusów tego produktu. A jaka jest wasza opinia na temat tego produktu? Czy gdyby wydłużyć okres bezodsetkowy o 3-5dni Karta kredytowa BPS Visa Credit byłaby produktem atrakcyjniejszym?

Ostatnio edytowane przez Ekspert PozyczkiOpinie; Poniedziałek 30 maj 2016 14:00
Środa 6 listopad 2013 22:26
Irka
Irka
Kutno
Opinia pozytywna

Karta kredytowa BPS Visa Credit oprocentowana jest na 16%. Nie płacimy za wydanie karty. Opłata za obsługę karty od 2 roku użytkowania, jeżeli w roku poprzednim wartość transakcji bezgotówkowych i gotówkowych obciążających rachunek karty wynosiła mniej niż 6 tys.zł miesięcznie wyniesie 54 zł. Jeżeli wartość transakcji przekroczyła tę kwotę opłat za kartę nie ponosimy. Okazuje się, że za wpłaty gotówki w bankomatach w kraju już płacimy, jest to kosz 3% min5zł, za granica 3% min10zł. Za obsługę nieterminowej spłaty zapłacimy każdorazowo 20zł. Wydaje mi się, że ta karta jest całkiem rozsądnym rozwiązaniem.

Skomentuj opinię

Środa 13 listopad 2013 14:09
Patryk
Patryk
Świnoujście

Hm BPS Visa Credit ma chyba więcej minusów niż plusów niestety. Po pierwsze niezbyt konkurencyjne oprocentowanie, 16% w porównaniu z innymi ofertami kart kredytowych to całkiem sporo. Dodatkowo okres 51 dni jako bezodsetkowy, także nie powala na kolana. Czy widzicie jakieś plusy, które mogą zrekompensować te minusy?

Skomentuj opinię

Środa 13 listopad 2013 19:51
Adam
Adam
Nowy Targ

Karta kredytowa BPS Visa Credit ma na pewno taki plus, że koszty utrzymania karty są niższe aniżeli ma to miejsce w przypadku większości konkurencyjnych ofert. Tutaj opłata przy nie spełneiniu warunków wynosi 54 zł rocznie, a same warunki też są korzystniejsze niż w innych bankach, wystarczy zrobić roczny obrót w wysokości 6 tys. złotych, czyli średnio 500 zł miesięcznie, co raczej dla większości osób nie powinno być problemem.

Skomentuj opinię

Czwartek 14 listopad 2013 11:14
Marek
Marek
Knurów

Wyczytałem też, iż za pośrednictwem tej karty można robić przelewy, co jest bardzo ciekawym dodatkiem. No i fajny jest również plan ratalny, gdzie można rozłożyć transakcje bezgotówkowe na raty z niższym oprocentowaniem. Brakuje mi tylko współpracy banku z różnymi sklepami, żeby można było korzystać z programów rabatowych...

Skomentuj opinię

Piątek 15 listopad 2013 16:20
Jola
Jola
Wodzisław Śląski

Przelewy za pomocą karty? Pierwszy raz takie coś słyszę, jak to wygląda, jak to się robi? Nigdzie nigdy nie widziałam takiej opcji, a brzmi to bardzo ciekawie, mógłby ktoś mi to wytłumaczyć?

Skomentuj opinię

Piątek 15 listopad 2013 17:46
Łukasz
Łukasz
Tczew

Jeżeli chodzi o przelewy za pomocą kartą kredytową, to w większości banków zapewne jest tak jak w moim, czyli że robisz to za pomocą swojego konta internetowego. W każdym banku jest inny interfejs, więc nie będę Ci tłumaczył, w każdym razie możesz zapłacić przykładowo rachunek za gaz i kasa nie zejdzie z Twojego konta, tylko z Twojej karty kredytowej.

Skomentuj opinię

Piątek 15 listopad 2013 18:58
Jola
Jola
Wodzisław Śląski

Dzięki za wytłumaczenie, kurczę faktycznie sama w swojej dotychczasowej karcie kredytowej mam taką opcję, niestety nie jest to do końca bezpłatne, ale i tak czasami bardziej się opłaca niż przy braku forsy na koncie osobistym i naliczaniu odsetek za nieterminowanie uregulowanie spłaty :) Super sprawa.

Skomentuj opinię

Wtorek 19 listopad 2013 21:09
Jakub
Jakub
Myszków

Na pewno wydłużenie grace period sprawiłoby, iż oferta byłaby atrakcyjniejsza, bo tak jest on jednym z najniższych na rynku... Dodatkowy minus to dosyć niski limit karty, jedynie 20 000 złotych, w porównaniu z innymi kartami, gdzie limit ten wynosi 100 000 zł nawet, jest to dosyć mizerna oferta. Jedyny plus to dosyć niska roczna opłata za kartę i dość niskie wymagania, aby tej opłaty w ogóle nie było.

Skomentuj opinię

Sobota 30 listopad 2013 19:53
Bolek
Bolek
Głogów

Faktycznie, jest tutaj dosyć sporo minusów w porównaniu z ofertami innych banków. Jednakże myślę, że poniekąd jest to pochodna tego, iż istnieje możliwość rozłożenia sobie zadłużenia na raty. Dodatkowo z tego co się orientuje, to tutaj chyba następuje automatyczne przedłużenie ważności karty, dzięki czemu można przynajmniej po tych 3 latach użytkowania uniknąć zbędnych formalności...

Skomentuj opinię

Czwartek 5 grudzień 2013 21:02
Mariusz
Mariusz
Wodzisław Śląski

Dla mnie oferta BPS Visa Credit jest całkiem dobra i może tylko minimalnie gorsza od innych banków, a posiada swoje plusy. Po pierwsze bez spełniania żadnych dodatkowych warunków wydanie karty jest bezpłatne i tutaj BPS zyskuje przewagę nad ofertami wielu innych banków. A po drugie mamy tutaj dość niski limit rocznych wydatków, ażeby karta całkowicie była darmowa.

Skomentuj opinię

Odpowiedzi na opinię:

Poniedziałek 9 grudzień 2013 22:48 | Jacek | Przemyśl

Może i to co piszesz to wszystko prawda ale zobacz jak krótki jest tutaj czas na bezodsetkową spłatę swojego zadłużenia. Wynosi on zaledwie 51 dni!! Pod tym względme jest to jedna z najsłabszych ofert na rynku. Dodatkowo praktycznie nie ma tutaj żadnych bonusów ani zniżek... Do mnie to nie przemawia.

Piątek 13 grudzień 2013 18:38 | Marta | Gdynia

Widzisz, zależy jakie kto ma priorytety. Są osoby (na przykład ja), dla których większego problemu nie sprawia szybkie spłacanie zadłużenia, mi tak na dobrą sprawę wystarczyłoby 30 dni, wystarczy że mi pensja przyjdzie to od razu reguluje wszystkie swoje zobowiązania, więc faktycznie fakt iż niski limit transakcji wystarczy dla darmowego utrzymania karty w takim wypadku jest bardzo zachecajacy.

Niedziela 15 grudzień 2013 11:12 | Jacek | Przemyśl

no i o to chodzi, Tobie takie coś odpowiada, dla mnie to nie wchodzi w grę ponieważ nie mogę sobie często pozwolić na natychmiastowe spłacanie swoich zobowiazan. No i tak jak wspominałem, żadnych bonusów ani znizek. Są karty majace dłuższy grace period oraz do tego jakieś fajne rabaciki, wiec dla mnie osobiscie to jest slaba oferta.

Piątek 20 grudzień 2013 20:44
Diana
Diana
Wrocław

W ofercie jest napisane, że za pomocą karty możemy dokonywać przelewów i tutaj moje pytanie: czy te przelewy podobnie jak inne transakcje bezgotówkowe można wykonywać bezpłatnie czy jednak już za nie potrącane są już jakieś procenciki, tak jak to ma miejsce w przypadku chociażby wypłaty pieniężków z bankomatów??

Skomentuj opinię

Reklama