Bocian Pożyczki - Opinie

Bocian Pożyczki gotówkowe - Forum i opinie klientów

Piątek 3 styczeń 2014 0:15
Ekspert PozyczkiOpinie
prześwietlił/a:
Ekspert PozyczkiOpinie
Wrocław

Bocian Pożyczka z dostawą do domu lub przelew na konto

Bocian Pożyczki to instytucja, która przedstawia się, jako firma, która udziela pożyczek na uczciwych i klarownych zasadach. Celem ma być zadowolenie klienta poprzez świadczenie usług na najwyższym poziomie. A jak jest naprawdę i co oferuje nam Bocian Pożyczki? Sprawdźmy.

Dwie opcje

Bocian Pożyczki proponuje nam dwie opcje. Są to tajemnicze pakiety: PAKIET GOTÓWKA lub PAKIET PRZELEW. Mamy wybór, którego z nich zechcemy skorzystać. Do ofert dołącza się również ubezpieczenie SIGNAL IDUNA, które gwarantuje bezpieczeństwo na wypadek nieprzewidzianych zdarzeń losowych. W przypadku opcji PAKIET GOTÓWKA pieniądze powinniśmy otrzymać natychmiast po podpisaniu umowy a cotygodniowe raty odbierał będzie Przedstawiciel w umówionych terminach, natomiast PAKIET PRZELEW zapewnia przekazanie pieniędzy na indywidualny numer rachunku bankowego a cotygodniowe raty będziemy spłacać przelewem lub przekazem na konto bankowe.

Do 700 zł bez zaświadczenia o dochodach

W ramach pożyczki w Bocian Pożyczka otrzymać możemy od 300 zł do 6tys.zł. Na okresy: 18, 25, 35, 44, 52, 62 tygodni. Pożyczkę w Bocian Pożyczce może otrzymać każda pełnoletnia osoba, która nie przekroczyła jednak 75 roku życia, posiada stałe zameldowanie poświadczone wpisem w dowodzie osobistym oraz ma stałe źródło dochodu. Wymagać się będzie od nas kserokopii dowodu osobistego oraz w przypadku pożyczki powyżej 700 zł zaświadczenie o dochodach.

Odpowiednie rozwiązanie

Bocian Pożyczki może przyznać taką kwotę, jaka w jego opinii będzie tą bezpieczną. Przed podpisaniem Umowy oceniona zostanie sytuacja finansowa klienta, ustalona optymalna kwota pożyczki biorąc pod uwagę wysokość raty i możliwość jej regulowania tak, aby nie była za wysoka w stosunku do możliwości. Jeżeli będziemy mieć problemy ze spłata pożyczki zobowiązani jesteśmy skontaktować się z Przedstawicielem Bocian Pożyczki. Zaproponowane zostanie nam wówczas odpowiednie rozwiązanie. Jeżeli jednak zechcemy spłacić pożyczkę wcześniej odbyć się to może bez przeszkód. Musimy skontaktować się z przedstawicielem lub Konsultantem ds. kontaktów z Klientami telefonując pod numer i przedstawić sytuację.

Dodatkowo zapłacimy za obsługę pożyczki w domu

Śledząc ofertę warto zauważyć, że korzystając z PAKIETU GOTÓWKA zapłacimy więcej. W przypadku PAKIETU PRZELEW opłaty zwierać będą: kwotę do wypłaty, ubezpieczeni, opłatę przygotowawczą oraz oprocentowanie. Tutaj dodatkowo zapłacimy za obsługę pożyczki w domu.

Główna zaletą Bocian Pożyczki ma być dostępność. Korzystając z PAKIETU GOTÓWKA możemy liczyć na odwiedziny przedstawiciela u nas w domu, co w dzisiejszych czasach budzić może niepokój. A jaka jest wasza opinia o rozwiązaniach tego typu?

Ostatnio edytowane przez Ekspert PozyczkiOpinie; Wczoraj 11:26
Wtorek 18 luty 2014 22:07
Danuta
Danuta
Oświęcim
Opinia pozytywna

Bocian pożyczki mają jedną z lepszych ofert i to dostępną w każdej chwili. Bocian zawsze jest szybki i nie sprawdza mnie na prawo i lewo. Nigdy nie miałam z nimi żadnych kłopotów. Raty są niewysokie i łatwo się je spłaca. Nie trzeba chodzić do banku wystarczy umówić się z przedstawicielką.

Skomentuj opinię

Odpowiedzi na opinię:

Piątek 21 marzec 2014 20:41 | Gość

hahaha łatwo się je spłaca, kto to pisał, jak ktoś ma na spłatę to łatwo się spłaca jak się nie ma to nie, co to ma do samej pożyczki, bocian to pożyczka z dostawą do domu czyli oprócz kosztów pożyczki są jeszcze koszty przedstawiciela który przynosi pożyczkę a potem przychodzi po raty, jednym słowem jest droga, jak ktoś szuka takiej pożyczki to jego sprawa, ale powiedzenie że łatwo się spłaca nic nie znaczy

Piątek 28 marzec 2014 15:27 | BOGUSIA | Warszawa

TO CHYBA JAKAŚ PANI Z TEJ FIRMY NAPISAŁA OPINIĘ LUB OSOBA,KTÓRA NIE CZYTAŁA INNYCH OFERT ALBO WOGÓLE NIE UMIE CZYTAĆ ZE ZROZUMIENIEM.

Wtorek 1 kwiecień 2014 15:15 | lena | Orzysz

Bocian to złodziejska firma dają kredyt a pózniej nie przyjeżdzają po raty no i mówia że ty nie spłacasz i do sądu

Piątek 4 kwiecień 2014 19:26 | ewa | sokolow podlaski

czy to jest na zasadzie prowidenta??? oni wogole sprawdzaja osobe czy daja bo daja

Niedziela 6 kwiecień 2014 16:14 | Gość | Włocławek

Bocian pożyczka to najgorszy przedstawiciel parabankòw do tego ma strasznych nahalnych przedstawicieli okropnych i do tego strasznie strasznie drogi.Przestrzegam:p

Niedziela 6 kwiecień 2014 16:21 | Gość | Włocławek

:(Bocian pożyczka to złodzieje złodzieje bezwzględni bez skrupułòw a przedstawiciele straszni .P.Ostrzegam jeszcze raz ostrzegam szczrgòlnie taka wysoka blondyna z miasta Włocłaeka po trupach do celu.

Czwartek 24 kwiecień 2014 11:58 | rozcarowana | Katowice

Szczególnie należy uważać na panię Beatę z Katowic która wprowadza klienta w błąd.Jej numer zaczyna się 883 XXX XXX.

Piątek 23 maj 2014 14:39 | Mariusz | Zgorzelec

ta opinia jest zdecydowanie na wyrost...Bocian, cóż, niekompetentni przedstawiciele, brak zainteresowania klientem, brak możliwości kontakt z przedstawicielem..., zdecydowanie nie polecam

Wtorek 17 czerwiec 2014 18:50 | Gość | Tychy

moze i maja ale sa nie kompetetniludzie omijajacie ta firme z daleka ja mialam przyznane 900 brutto byl przedstawiciel z tychow uwazam ze ten pan niepowinien w tej firmie pracowac spytalam sie czy dostane wiecej mialam zaswiadczenie z pracy oprucztego pokazalam mu na konciw w bannku inne dochody zadzwonil do kierownika kierownik powiedzial ze nie da rady tylko 900 brutto a za chwile pan przedstawiciel powiedzial zebym poczekala jedzie na spotkanie z kierownikiem moze sie uda zalatwic wiecej a za10 minut sms ze jest calkowita odmowa paranoja pierw byla przyznana a za 10 min odmowa

Wtorek 17 czerwiec 2014 18:52 | :( | Tychy

omijajcie ta firme a przedewszystkim w Tychach ta firma nie powinna byc na rynku

Wtorek 24 czerwiec 2014 18:25 | gg | LUBLIN

Chcieliśmy z mężem skorzystać z tej pożyczki,ale nie doszło do podpisania umowy , gdyż przedstawicielka w okręgu LUBLIN to CHAM ,ba nawet mało powiedziane CHAM. Na dzień dobry babsko stwierdziło cyt.jakie slamsy,chociaż mieszkamy w ścisłym centrum w kamienicy,która jest bardzo zadbana i czysta .Następny komentarz dotyczył naszego nazwiska,że kojarzy jej się z patologią,więc miarka się przebrała.Paniusia najwidoczniej uważa się za lepszą.Nigdy w życiu nie spotkałam się z takim brakiem kultury,tym bardziej pracując wśród i dla ludzi - śmiechu warte goniec za pięć złotych:)) Bardzo się cieszę ,że nie skorzystaliśmy i zrezygnowaliśmy z takich usług.Firma jaka by ona nie była nie powinna zatrudniać starych prukiew,które działają na jej szkodę.Sprawa została zgłoszona do kierownika,jak również pisemna skarga do biura,bo skoro ta pani czuje się lepsza od innych ,to być może takiej magnatce praca jest zbędna.

Piątek 11 lipiec 2014 19:35 | Kaska | P-nan

Masakra miałam zaległosc 50zl co powiadomiłam przedstawiciela ze jestem w szpitalu z córka 1mc i zapłace zaraz po wyjsciu nie miałam nigdy spóznienia a ta ani zaraz tel po rodzinie ze jestem nie zacytuje...wiedziała ze jestem w szpitalu rozwaliła mi zamek w drzwiach dzwonek przepaliła sasiedzi to widzieli boze strach co moze ta kobieta zrobic

Sobota 12 lipiec 2014 10:07 | mimi | Strzelno

ja tez mam przykre doświadczenie w bocianie. Nie dość że oszukali mnie na ratach to jeszcze ścigaja mnie po zakładzie pracy !Są fałszywi i nachalni. Szczególnie przestrzegam przed nijaką Agnieszką z Mogilna !!!!!!!!! odkąd stała się kierowniczką to zarówno stała się wredną solarą!!!!!!!!!!!!!Nie dajcie się nabrać na te ich zapewnienia o niskich ratach bo kłamią aż się kurzy :p

Poniedziałek 4 sierpień 2014 18:49 | Logan | Bydgoszcz

Uważajcie na Bociana w Bydgoszczy jest taka pani która daję pożyczki na lewo a potem są problemy imię tej pani Elżbieta Nowakowska potem nasyła panów w większymi barkami od głowy i robi mobbing nakleja karteczki itp. Ogólnie nie polecam tej instytucji krętacze złodzieje.

Wtorek 5 sierpień 2014 16:15 | Konrad

Przestrzegam przed tą firmą, pożyczki przyznają, ale później nie przychodzą po raty a skontaktować się z nimi jest bardzo trudno, a później przyjeżdżają po 2 miesiącach i straszą sądem, nie polecam zdecydowanie

Poniedziałek 11 sierpień 2014 18:16 | berta | Gdansk

KLAMCY BANDA OSZUSTOW mowia przez telefon ze pierwsza pozyczka od 300-2000zl po czym okazuje sie ze moga dac nie wiecej niz 700zl

Środa 13 sierpień 2014 11:34 | Gość

gdzie te kłamstwo, mówili że pomiędzy 300 a 2000 i tobie akurat wyszło że max 700 więc czego chcesz?

Wtorek 2 wrzesień 2014 15:16 | zenek | krosno odrzańskie

pożyczka droga ale chyba kto bierze ten wie , jeśli nie ma problemów ze spłatą to i oni są ok , tak samo wyglądają raty w banku więc luz. jak sie pożyczyło trzeba zapłacić . proste . druga sprawa jeśli trafiają się wam jacyś nieudolni przedstawiciele co straszą i utrudniają życie wystarczy to zgłosić np . do rzecznika praw konsumenta -uwierzcie mi ze po emailu wysłanym do takiego człowieka będziecie pokierowani co dalej zrobić w takiej sytuacji . nikt nie ma prawa przekraczać swoich kompetencji

Czwartek 25 wrzesień 2014 19:01 | Gość | inowrocław

witam i ostrzegam wszystkich przed kierownikiem który obsługuje teren inowrocław wyzywa jak tylko się da obrarza ludzi i się odgrarza uwarzajcie na niego bo jak nie masz na 1 rate to zaraz się odgraża uprzedzam ludzi pisałam skargę to powiedział że ma to w d....

Środa 1 październik 2014 14:14 | zła | Gdańsk

bocian to złodziej. Spłaciłam przed terminem pożyczkę i po pewnym czasie otrzymałam pismo z sądu że nie spłacam. Zatrudniają złodziei którzy ich okradają a klient na tym cierpi. Szczerze nie polecam,lepszy już chyba provident jest

Środa 1 październik 2014 18:30 | OSZUKANA | MAZOWIECKIE

PRZESTRZEGAM PRZED BRANIEM POŻYCZKI W FIRMIE BOCIAN WCHODZĄ NA KONTO, WYSYŁAJĄ PISMO DO PRACODAWCY BEZ OSTRZEŻENIA ŻĄDAJĄ SPŁATY PRZED TERMINEM UWAŻAJCIE NA JUSTYNĘ M

Środa 1 październik 2014 18:51 | oszukana

Proszę o kontakt osoby, które spłacały pożyczkę u pani Justyny M. ( LEGIONOWO, NOWY DWÓR MAZ.) PILNE !!!!!!

Środa 1 październik 2014 18:57 | magda

nie ma co równać do prowidenta PROWIDENT TO NAPRAWDĘ PORZĄDNA FIRMA MASZ OPÓŻNIENIE POTRAFIĄ ZROZUMIEĆ !!!

Środa 1 październik 2014 19:00 | doświadczona

O KOLEJNY BOCIAN SIĘ CHWALI PRZESTRZEGAM !!! SPŁACASZ A ONI CIĘ DO ZAKŁADU PRACY ALBO DO SĄDU !!!!

Środa 1 październik 2014 19:06 | krzysztof

BOCIAN JEDNO WIELKIE OSZUSTWO I CHAMSTWO NA WIELKĄ SKALĘ !!! NIE DAROWAĆ ZŁODZIEJOM POZYWAĆ DO SĄDÓW WCZEŚNIEJ SPŁACASZ POŻYCZKĘ A ONI ZABIERAJĄ DALEJ !!! PRZESTRZEGAM !!! uwaga na legionowo, nowy dwór mazowiecki i na justynę m. !!!! omijacie i szkołe policealną NOVA w legionowie bo i tam pracuje ta pan i i szuka potencjalnych klientów wśród słuchaczy kobieto NIE DARUJEMY CI TEGO ZAWODOWEGO OSZUSTWA !!!!!!!!

Środa 1 październik 2014 19:29 | jarek

ALE SZTUCZNY POST REKLAMA BOCIANA PAZURĄ BOCIANA JAKA GŁUPIA NAZWA FIRMY !!!!!!!!

Środa 1 październik 2014 19:30 | jarek

ALE SZTUCZNY POST REKLAMA BOCIANA PAZURĄ BOCIANA JAKA GŁUPIA NAZWA FIRMY !!!!!!!!

Środa 1 październik 2014 20:16 | SiDiana | Bydgoszcz

Dla mnie jest to firma bez sensu.Pani najpierw sprawdza mój Pesel nie wiem do czego jest potrzebny później mówi że decyzja jest pozytywna dostanę 2000zł potem jak już jest u mnie mówi że mam za niskie dochody i nawet tysiąca nie może mi dać ! :/ banda oszustów ! to najpierw powinni sprawdzać dochody a nie patrzeć Pesel ! ! ! to już wolę Provident u nich dostałam 3900zł i nie mówili że niski dochód... :D NIE POLECAM !!! !!!:p

Sobota 18 październik 2014 17:43 | ofiara oszustwa | legionowo

kto to pisał / pewnie ci z bociana ostrzegam przed tą firmą zero etyki i kultury !!!

Poniedziałek 20 październik 2014 22:24 | gość | kujawsko-pomorskie

witam naprawde nikomu nie polecam pożyczki z tej firmy:( a wiem co pisze

Środa 19 luty 2014 18:45
Gość
Gość

pakiet przelew to wygląda jako tako ale czy dają go nowym klientom? czy trzeba być już stałym klientem żeby dostać pożyczkę na przelew?

Skomentuj opinię

Czwartek 13 marzec 2014 20:05
Czesio
Czesio
Opinia negatywna

Pakiet przelew to fikcja, na infolinii poinformowano mnie że na pożyczkę w tym pakiecie trzeba czekać 2 tygodnie i decyzję czy ją dostaniesz podejmie kierownik regionu.

Skomentuj opinię

Odpowiedzi na opinię:

Piątek 21 marzec 2014 20:42 | Gość

proste, pożyczka z dostawą do domu to zapewne podwójny zysk

Wtorek 25 marzec 2014 16:08
kyxa123
kyxa123
warszawa

pani z którą rozmawiałam przez telefon mówiła że trzeba czekać na kontakt z przedstawicielem 48 godzin i też nie jestem pewna czy ten kontakt będzie????

Skomentuj opinię

Odpowiedzi na opinię:

Czwartek 27 marzec 2014 13:54 | Gość | warszawa

napweno nie bedzie ja czekam juz nastepne 48 to jest totalna lipa i oszusci

Piątek 28 marzec 2014 15:24 | Tadzik | Bytom

Wyślij maila z ich strony z reklamacją to może zadzwonią.Wydaje mi się jednak że to jakaś szemrana firma i nie zależy im na dawaniu pożyczek i opinii a raczej praniu brudnej kasy i tyle

Czwartek 27 marzec 2014 13:58
Gość
Gość
warszawa
Opinia negatywna

kierownik porzyczek bocian tylko obiecuje ze zadzwoni ale tego nie robi ta firma to okropna lipa nie brac od nich porzyczek bo to oszusci:p

Skomentuj opinię

Odpowiedzi na opinię:

Piątek 28 marzec 2014 9:48 | paulinka33172 | warszawa

święta racja ja składałam u nich wniosek 2 razy nikt nie dzwonił ani przedstawiciel ani kierownik nikt mi tez nie poinformował że nie mogę wziąć pożyczki z jakichkolwiek przyczyn ba mój syn już dorosły też u nich składał a mieszka w innej dzielnicy u niego też cisza od czego to zależy kto dostanie a kto nie czy to jest na chybił-trafił orzełek czy reszka?????niech ktoś kompetentny odpowie mi na to pytanie!!!!

Wtorek 17 czerwiec 2014 18:54 | :( | Tychy

zgadzam sie z innymi opiniami

Piątek 28 marzec 2014 15:22
Lena
Lena
Katowice
Opinia negatywna

Ta pożyczka to fikcja,po pierwsze na stronie są 2 nieścisłości bo nawet dla pożyczki poniżej 700 zł trzeba mieć wszelkie zaświadczenia a po drugie dowiedziałam się po telefonie ich przedstawiciela (na który czekałam 3 dni!!!!!),że spłaca się miesięcznie nie tygodniowo,ale oczywiście nie zmniejsza to opłat za obsługę.Ich oferta jest do bani i tyle.Dzwoniłam z reklamacją,ale konsultantka w sumie nie była zainteresowana tym że mam jakieś opinie a tym czy biorę pożyczkę czy nie,skoro nie to baj i odłożyła słuchawkę.KOszmar jakiś

Skomentuj opinię

Wtorek 1 kwiecień 2014 15:24
lena
lena
Orzysz
Opinia negatywna

Bocian to naciągacze i złodzieje dostajesz kasę a póżniej nie ma komu przyjechać by odebrać ratę mówią że ty nie płaćisz i podają cię do sądu

Skomentuj opinię

Odpowiedzi na opinię:

Środa 1 październik 2014 18:47 | oszukana

Zgadzam się w pełni spłacałam pożyczkę z górką a oni wysłali na mnie pismo do pracodawcy !!! BARDZO CHAMSKA FIRMA !!! Podpisują umowę na 25 tygodni a jak co do czego to trzeba wpłacić w ciągu 3 miesięcy !!! PRZESTRZEGAM !!!!!!!!!!!

Sobota 19 kwiecień 2014 8:59
klient
klient
Szczecin
Opinia pozytywna

W Szczecinie firma działa na dobrym poziomie przedstawiciele dzwoniom w dzien złozenia wniosku lub najpózniej w dzien nastepny. Są drodzy to fakt, ale od razu nazywanie złodziejami to przesada. Widziały gały co brały.

Skomentuj opinię

Odpowiedzi na opinię:

Środa 30 lipiec 2014 12:54 | kora | Warszawa

Mam pożyczkę z Bociana i nie mam z nimi żadnych problemów. Firma jak każda inna. Negatywne opinie wypisują ludzie którzy nie dają rady ze spłacaniem pożyczki.Każda pożyczka poza bankowa jest droga, nie tylko w Bocianie.Wypisywanie bzdur nic tu nie pomoże,kiedy klient jest nieuczciwy.

Środa 1 październik 2014 18:53 | obserwator

kto z bociana to pisał ha, ha, ha ??? PRZESTRZEGAM !!!!!!!!!

Sobota 19 kwiecień 2014 22:41
ufo
ufo
Warszawa
Opinia negatywna

dziadostwo dziadostwo i jeszcze raz dziadostwo byl u mnie jakis kierownik kompletny debil nie udzielil mi pozyczki pozniej sie dowiedzialem dlaczego poniewaz po pieciu minutach rozmowy stwierdzil ze mam problem z alkoholem i nie udzieli mi pozyczki tylko problem polega na tym iz wogole nie pije mysle ze ten facet ma problem z tym i widzi go wszedzie buraki i tyle i do tego jeszcze drodzy

Skomentuj opinię

Odpowiedzi na opinię:

Wtorek 22 kwiecień 2014 8:53 | Gość

skoro nie pijesz a na takiego wyglądałeś to chyba sam masz problem

Poniedziałek 30 czerwiec 2014 21:45 | Gosc:-)

Hmm....Skoro kolega , nie pije a na takiego wyglada(w oczach innych)znaczy ze wy macie ze soba problem...jestem pewna,ze komentarz napisal ten caly kierownik....Wszystko dla ludzi ale obrazanie innych nie daje satysfakcji....Wszystko mowi za siebie..Faktem jest,ze po samej symulacji widac jakie koszty np.z 4000tys ma ten caly BOCIAN..bez przesady....8000tys?za wziete 4000?Jaja poprostu...

Wtorek 22 kwiecień 2014 14:32
KRIS
KRIS
WROCŁAW
Opinia negatywna

DNO,OBŁUDA I ZŁODZIEJSTWO!!!!ODRADZAM!!!OSZUKUJĄ NA KAŻDYM KROKU,WYŁUDZAJĄ PIENIĄDZE,A PO ZŁOŻENIU REKLAMACJI,MAJĄ CIE GDZIEŚ I SIĘ NIE ODZYWAJĄ!!!:(

Skomentuj opinię

Wtorek 22 kwiecień 2014 19:54
PITUPITU
PITUPITU
Aleksandrow Lodzki
Opinia negatywna

Te 2 panie co jezdza po Aleksandrowie Lodzkim kierowniczka z druga przyjaciolka mowie o BOCIANIE nie nadaja się do tej pracy.Sa nie mile wobec klienta,chamskie wobec klientów,opryskliwe.Nie polecam tej firmy szczególnie ze względu na chociażby pracowników którzy jezdza i zastraszają ludzi ze jak się szybko nie wpłaci to sprawa pojdzie do komornika. Zawsze tak strasza a kiedy powie się to oddajcie do komornika wtedy miekkna bo wiedza dobrze ze od komornika dostana fige z makiem i z pasternakiem.

Skomentuj opinię

Wtorek 6 maj 2014 19:32
w oczekiwaniu na BOCIANA
w oczekiwaniu na BOCIANA
Warszawa
Opinia negatywna

Nie polecam tych obibokow obsluga klienta ponizej poziomu zera!!!!!!! ogolny brak kontaktu z ich strony do tego czas oczekiwania na decyzje nieznany niby 48h a mija 5 dni i nic. Jak samemu sie nie doprosi to wieczne czekanie tylko w Bocianie takie powinni miec haslo reklamowe hehe poprostu kicha !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! BOCIANIA KUPA...

Skomentuj opinię

Środa 7 maj 2014 20:39
krystian
krystian
Płock

Kto został oszukany przez Monike Parzych przedstawiciela firmy Bocian w Płocku niech odpisze.

Skomentuj opinię

Odpowiedzi na opinię:

Poniedziałek 30 czerwiec 2014 21:46 | Gosc:-)

JA A co tam?

Czwartek 8 maj 2014 12:00
Kacha
Kacha
Suchedniów

Ja dostałam od razu po kontakcie z infolinią..obsługa miła,nie moge nic powiedziec zle na temat bociana...owszem procent jest ale przecież widziały gały co brały!!!

Skomentuj opinię

Odpowiedzi na opinię:

Wtorek 13 maj 2014 23:07 | Ten Obcy

...a ja przestrzegam przed panem Kukułą ( kukim ) ze Zgierza. Strasznie nachalny typ i do tego prostak

Środa 28 maj 2014 13:08 | szymon | Kraków

Ja mam pożyczkę w bocianie od stycznia 2014 , mam jakieś poślizgi z ratami tyg. , ale staram się na bierząco spłacać . obsługa miła , był szybki kontakt i nie było żadnego problemu z uzyskaniem . polecam

Wtorek 17 czerwiec 2014 18:56 | :( | Tychy

a ja przestrzegam prze przedstawicielem w Tychach

Sobota 17 maj 2014 21:52
klient
klient
zabrze

witam miał ktoś przyjemność w Zabrzu z firmą bocian?

Skomentuj opinię

Odpowiedzi na opinię:

Poniedziałek 2 czerwiec 2014 15:08 | toto | zabrze

w zabrzu jest 2 przedstawicieli są ok pozyczki tez

Czwartek 26 czerwiec 2014 18:30 | kropka | Zabrze

A jak się nazywają tę Panie z Zabrza? Macie jakiś kontakt? Wolałabym osobiście z przedstawicielem gadać niż z infolinią. Dajcie numer pilne!!!!

Sobota 7 czerwiec 2014 17:47
Warszawa
Warszawa
Warszawa
Opinia pozytywna

Witam dostałam pożyczkę 700 zł przy dochodach 2000tyś - spłata raz w miesiącu 200zł - do spłaty mam 1200zł - nie maiłam problemów Warszawa ok

Skomentuj opinię

Odpowiedzi na opinię:

Wtorek 30 wrzesień 2014 14:15 | Gość | lubuskie

to ci nie uwierzę ja mam tez 700 zł z czego dostałam 350 bo jakieś opłaty od razu są pobierane i spłacam 250 /mc

Środa 1 październik 2014 19:10 | Gość

O i koleną opinię wystawia sobie bocian jaka głupia nazwa a jakie prostackie wzory pism mają z dziobem bociana wkrótce zamieszczę na necie !!!! PRZESTRZEGAM OMIJAJCIE ICH Z DALEKA !!!

Środa 1 październik 2014 19:14 | oszukani

proszę jak sobie tu smarują sami sobie !!! nie czytajcie tego rodzaju BZDUR, OSTRZEGAMY PRZED BOCIANEM !!!!

Poniedziałek 9 czerwiec 2014 12:34
znany
znany
inowrocław

witam bocian to najdroższe i najgorsze pożyczki jakie znam przedstawiciele jakoś ujdą ale kierownik to szuja jakich mało normalnie wyłudza zastraszaniem pieniądze czy to normalne najpierw dają a puzniej straszą ze zadzwoni do opieki ze powołujesz sie na rodzinne itd normalnie szok i hamstwo a do tego za 100 zł nachodzą ludzi w pracy

Skomentuj opinię

Odpowiedzi na opinię:

Środa 1 październik 2014 19:25 | oszukana !

ZGADZAM SIĘ Z TYM NACHODZENIEM W PRACY MIMO, ŻE SPŁACASZ... CHAMSTWO DO KWADRATU ALBO NIE PRZYJEŻDZAJĄ PO RATĘ A MÓWIĄ, ŻE BYLI !!! ALBO DO PRACODAWCY UWAŻAJCIE PRZY PODPISANIU UMOWY NIE ZGADZAJCIE SIĘ NA TO, ŻEBY AUTOMATYCZNIE PRACODAWCA PRZELEWAŁ WASZE CIĘŻKO ZAROBIONE PIENIĄDZE DO NICH NIE WYSYŁĄJĄ DO WAS OSTRZEGAWCZYCH POWIADOMIEŃ MIMO ŻE SIĘ PŁACI ZAPEWNE KRADNĄ PRZEDSTAWICIELE NIE WYSYŁAJĄC PIENIĘDZY DO CENTRALI A NAS ŚCIGA CENTRALA ZA NIE PŁACENIE !!! OSTRZEGAM, DOŚWIADCZYŁAM MOMO SPŁACANIA RAT Z GÓRKI !!!!!!!!!!!!! MAZOWIECKIE !!!!!!

Wtorek 10 czerwiec 2014 15:53
alik
alik
Wawel?

Polska to dziwny kraj,złodzieje typu Bocian,Provident,itp.działają legalnie w imieniu litery prawa.Tylko nieudacznicy życiowi pożyczają w takich lichwiarskich firmach i tak po zastanowieniu myślę że grom ludzi to wyborcy PiS czyli ciemnogród wszystko łyknie....:)

Skomentuj opinię

Odpowiedzi na opinię:

Wtorek 24 czerwiec 2014 14:26 | jędrek | wawa

Dobrze, że Ty jesteś taki zaradny życiowo. Tylko zastanawiam się co Cię skłoniło zaglądać i czytać takie forum ??

Niedziela 15 czerwiec 2014 12:31
klient
klient
Bielsko

Witam, ja nie jestem przedstawicielem firmy bocian tylko klientem, i jakoś nie miałem do tej pory problemów a jak w danym tygodniu nie miałem kasy to po prostu dzwoniłem do przedstawiciela i szczerze mówiłem że nie mam pieniędzy w danym tygodniu. Raczej było zrozumienie ze strony firmy bocian. Natomiast dziwię się za przeproszeniem imbecylom, którzy pożyczają i nie spłacają i jeszcze mają pretensje. Z tego co wiem żadna firma pożyczkowa nie zmusza na siłę aby pożyczać i żaden przedstawiciel na świecie nie dzwoni jako pierwszy do klienta. Jak ktoś nie ma ksy na spłatę bo np. kłamie że pracuje a tak naprawdę nie pracuje to chyba musi mieć świadomość kłopotów w przypadku niespłacania bo kasę zawsze trzeba zwracać a nikt nie pożycza za darmo, przynajmniej ja nie znam nikogo takiego. To nie firmy pożyczkowe są złe tylko klienci są idiotami że nie oddają kasy. Tyle na ten temat.

Skomentuj opinię

Odpowiedzi na opinię:

Niedziela 15 czerwiec 2014 15:49 | Gość

dokładnie! pożyczka kosztuje o czym niektórzy zapominają!

Niedziela 6 lipiec 2014 11:20 | Zaskoczona | Pułtusk

Dokładnie!!! Ludzie zastanówcie sie najpierw nad soba pozyczacie nie oddajecie a potem to jaki ten Bocian nie dobry!!! ocknijcie sie!!

Czwartek 17 lipiec 2014 6:52 | sylwia | tarnowskie gory

ja chcialam wziasc i chyba nie wezme ...za duzo opini negatywnej ale dzieki juz nie raz slyszalam o bocianie ale za duzo osob sie skarzy. Pozdrawiam

Środa 30 lipiec 2014 12:58 | kara | Warszawa

Zgadzam się z Panem, ja też nie mam z nimi problemu. Jak się pożycza to się spłaca....

Poniedziałek 8 wrzesień 2014 14:19 | Gość

ja czekałam na kontakt półtorej tygodnia a jak przyszło do umówienia spotkania to pan kierownik nie ma czasu dla klienta przez całe dwa tygodnie po tym czasie numer telefonu do przedstawiciela przestał byc aktywny dotyczy przedstawiciela z chorzowa

Środa 1 październik 2014 19:12 | oszukany

spłaca się a oni żądają więcej ???? to gdzie tu uczciwość pytam ????

Środa 1 październik 2014 19:17 | naiwny

BZDURA I NIEPRAWDA NO PEWNIE NAPISAŁ TO CHAMSKI WYŁUDZACZ OD BOCIANA !!!! OSTRZGAM SPŁACAŁEM I WYSŁALI PISMO DO ZAKŁADU PRACY !!!!!!!!!

Reklama