Bilonko - Opinie

Bilonko.pl Pożyczki Społecznościowe - opinie użytkowników serwisu

Czwartek 17 październik 2013 18:32
Ekspert PozyczkiOpinie
prześwietlił/a:
Ekspert PozyczkiOpinie
Wrocław

Bilonko.pl

W ramach skorzystania z portalu bilonko.pl możemy pożyczyć nawet 50zł. Mamy możliwość otrzymania pieniędzy w 24 godziny przez 7 dni w tygodniu. Sami również ustalamy jak długo i w jakiej wysokości raty chcemy spłacać.

Wystarczy mieć 18 lat i konto osobiste

Skorzystać możemy, jeśli mamy ukończone 18 lat i posiadamy konto osobiste. Warunki nie są trudne do spełnienia. Jeżeli spełniamy te wymagania a dodatkowo mamy swoje konto mailowe oraz numer telefonu, możemy bez obaw zarejestrować się na stronie bilonko.pl. otrzymamy link aktywacyjny. Rozpiętość udzielanych kwot jest spora. Zaczyna się, bowiem na 50 zł a kończy na 12tys.zł. pieniądze możemy otrzymać na: 7, 15 lub 30 dni.

Zielona czy czerwona moneta

Użytkownicy weryfikowani są poprzez przyznawanie zielonej i czerwonej monety. Pozytywnie zweryfikowani w bazie CEDR otrzymują zieloną monetę, negatywnie czerwoną. Wyjaśnijmy po krótce, co mogą zyskać posiadacze monet w bilonko.pl. Osoby posiadające jedną zieloną lub czerwona monetę mogą otrzymać pożyczkę w kwocie od 50 zł do 2tys.zł. Po wykonaniu dodatkowych weryfikacji limit zostaje podniesiony do kwoty 5tys. zł. Posiadający dwie monety otrzymają już maksymalnie 8tys.zł, ale warunkiem otrzymania drugiej zielonej lub czerwonej monety jest posiadanie konta od min. 3 m-cy i terminowa spłata zobowiązań na 2 500 zł. Posiadający trzy monety otrzymają nawet 12 tys. zł, pod warunkiem, że posiadają konto od min. 6 m-cy i terminowo spłacili w bilonko.pl zobowiązania na minimum 5tys.zł.

Propozycje dla inwestorów

Jeżeli chcemy, aby nasze limity były wyższe powinniśmy dokupić dodatkowe weryfikacje. Tym samym będziemy wiarygodniejsi w opinii portalu i jego użytkowników. I tak za weryfikacje tożsamości zapłacimy 25 zł, za weryfikacje zatrudnienia 5zł i weryfikacje dochodu 5zł. Jeżeli jesteśmy inwestorami i chcemy, aby nasze aukcje cieszyły się powodzeniem możemy kupić tzw. promowania. Podbijanie aukcji wyniesie nas 1zł za każde podbicie, pogrubiony tekst kosztuje 1 zł, pogrubiony tekst oraz wyróżnienie kolorem to 3zł, przedłużenie aukcji o 5 dni - 2zł i najdroższe, promowanie aukcji na stronie głównej to wydatek 10 zł.

Bonus

Pożyczkodawcy mogą otrzymać bonusy. Jest to dodatkowe wynagrodzenie, którym pożyczkobiorca może zachęcić Pożyczkodawców do szybszej finalizacji aukcji. Bonus może wynosić od 0% - 10%. Pożyczkobiorca jest chroniony przez portal bilonko.pl. Jeśli pożyczkodawca zwleka z przelaniem pieniędzy, pożyczkobiorca może wystawić kontrahentowi negatywny komentarz. Może też wystąpić na drogę sądową.

Opłaty za weryfikacje, opłaty za weryfikowanie, kolorowe monety. Cały system przypomina trochę grę dla dzieci w wieku 5-7 lat, a nie system dla pożyczkobiorców i inwestorów. A jaka jest wasza opinia o systemie nagradzania użytkowników w bilonko.pl?

Ostatnio edytowane przez Ekspert PozyczkiOpinie; Wtorek 7 luty 2017 14:19
Poniedziałek 28 październik 2013 23:06
Aurelia
Aurelia
Kędzierzyn-Koźle
Opinia pozytywna

Pożyczka taka jak ta jest wspaniałym rozwiązaniem, dla osób które pilnie szukają dodatkowych pieniędzy, ale i dla tych które chcą zainwestować. Fajne jest to, że pożyczkodawcy mogą otrzymać bonusy. Jest to dodatkowe wynagrodzenie, którym pożyczkobiorca może zachęcić Pożyczkodawców do szybszej finalizacji aukcji. Bonus może wynosić od 0% - 10%.

Skomentuj opinię

Sobota 2 listopad 2013 18:49
Gość
Gość

kolejny klon kokosa

Skomentuj opinię

Odpowiedzi na opinię:

Czwartek 5 grudzień 2013 21:26 | Robert | Sieradz

No i bardzo dobrze. Potrzebna jest konkurencja, dzięki temu firmy te będą prześcigać się w wymyślaniu coraz to atrakcyjniejszych ofert, aby przebić konkurentów i dzieje się z wielką korzyścią dla wszystkich stron.

Sobota 7 listopad 2015 22:11 | Gość

jaki klon? to tak dla porównania czy uważasz że powinien byc tylko jeden bank bo pozostałe to też będą klony? :D:D:D

Wtorek 3 grudzień 2013 21:51
Tadeusz
Tadeusz
Żyrardów
Opinia pozytywna

Szybko i bez zbędnych formalności. W tych kilku sowach najlepiej określić jak działa ten portal. Co do stawek to już gorzej bo tanio to tu nie jest. Ale jeśli ktoś jest w nagłej potrzebie to na pewno drobna kwota mu nie zaszkodzi. A raty będą jak najniższe.

Skomentuj opinię

Odpowiedzi na opinię:

Piątek 13 grudzień 2013 19:04 | Grzesiek | Siedlce

No niestety jeżeli chodzi o pożyczki społecznościowe, to ciężko się spodziewać, aby było tanio ;) To jest właśnie specyfika ich działania: robią wszystko pod klienta, jak najszybciej, małe wymagania, mało formalności, jednak już oprocentowanie w takich wypadkach jest solidne zazwyczaj.

Niedziela 29 grudzień 2013 14:22 | Gość

na pewno będzie taniej niż brać jakąś pożyczkę pozabankową!

Środa 22 kwiecień 2015 20:38 | Misiek | Kraków

Nie polecam Bilonko to gorsza odmiana KOKOS-a.

Czwartek 23 kwiecień 2015 11:43 | AgnieszkaO | Warszawa

Należy zwrócić uwagę kto jest właścicielem bilonko-słynne Euro-finanse ,które działały z kokosem. Sama obsługa jest bez komentarza jak też bezsensowne telefony właściciela z nagabywaniem na inne portale tego typu . Ten portal psuje rynek i to bardzo

Czwartek 12 luty 2015 18:31
Gość
Gość

a jak z bezpieczeństwem transakcji na tym portalu? mam na myśli ochronę prywatnych inwestorów? czy są jakieś statystyki pokazujące stopień spłaty pożyczek? jestem bardzo ciekaw, może ktoś podzieli się linkiem lub informacją na ten temat?

Skomentuj opinię

Odpowiedzi na opinię:

Niedziela 26 kwiecień 2015 17:43 | AgnieszkaO | Warszawa

Bezpieczeństwo:) Smiechu warte portal nie dba o to ,statystyki są straszne i wskazują na bardzo dużą szkodliwość i do tego jeszcze ukrywa PB z innych portali ,a jak wiadomo to działa na szkodę

Poniedziałek 27 lipiec 2015 20:12 | Jahoda

Uważajcie z Bilonko. Najpierw dobrze a potem właściciel wypnie się na Was. Nie umie robic interesów ale obgadywać inne firmy i owszem. Zero profesjonalizu i bezpieczeństwa.:(

Środa 29 lipiec 2015 15:53 | Gość

a konkretnie to o co chodziło?

Środa 4 listopad 2015 18:38 | Gość

no właśnie też jestem ciekaw, ja nie miałem problemów

Wtorek 15 grudzień 2015 16:36 | Gość

ponawiam pytanie, jak bilonko dba o bezpieczeństwo inwestorów jeżeli chodzi o zabezpieczenie zwrotu pożyczek?

Wtorek 10 maj 2016 14:27
Ninana
Ninana

:( ciężko wystartowac z jedna pozyczka

Skomentuj opinię

Odpowiedzi na opinię:

Środa 1 czerwiec 2016 9:25 | Rocky1976 | Imielin

Witam tu potwierdzam rację przedmówczyni.Całe to bilonko to wielka ściema,mnóstwo podobnych nicków(klonów),którzy wyłudzają pożyczki a potem nie spłacają.A jak ktoś na prawdę potrzebuje pomocy bo jest np.chory i pilnie potrzebna pożyczka na leki-to inwestorzy się wypinają bo wolą udzielać znajomkom.

Czwartek 2 czerwiec 2016 9:20 | Gość

co ty bredzisz

Wtorek 7 luty 2017 14:19
Olek9222
prześwietlił/a:
Olek9222
Katowice

Witam Masz problem w uzyskaniu pożyczki lub kredytu? Twoim problemem jest zły Bik i zła przeszłość kredytowa? Mamy na to sposób przyjdź do nas jeśli masz samochód i jesteś jego jedynym właścicielem. Możesz uzyskać kredyt do 60 % wartości samochodu. 100 % przyznawalność bez względu na bazy BIK, Krd, Komornik i inne. Mój tel 668 810 547 proszę o pozostawienie numeru telefonu oddzwonię

Skomentuj opinię

Reklama