Karta kredytowa MasterCard BGŻ - Opinie

Karta kredytowa MasterCard Standard BGŻ - Forum i opinie klientów

Środa 9 październik 2013 7:26
Ekspert PozyczkiOpinie
prześwietlił/a:
Ekspert PozyczkiOpinie
Wrocław

Karta kredytowa MasterCard  Standard Banku BGŻ

Swoboda kupowania, radość oszczędzania – to w opinii BGŻ ma nam dać możliwość korzystania z karty kredytowej MasterCard Standard. Oto co z nią zyskamy...

Karta za 0zł jeśli...

Co najważniejsze to możemy otrzymać 1% zwrotu  za zakupy dokonane kartą. Jednak nie otrzymamy więcej niż 500zł rocznie. Maksymalny limit na wydatki to 35tys. zł. Opłata za kartę wynosi 0zł. Warunkiem jest jednak dokonanie transakcji w trzech kolejnych miesiącach na minimum 1500zł. Okres bezodsetkowy w przypadku tej karty to 56 dni.

Ubezpieczenia

Otrzymamy pakiet ubezpieczeń. Ma on chronić użytkownika przed nieuprawnionym użyciem karty przez osobę trzecią, utratą gotówki wypłaconej kartą lub przedmiotów kupionych przy użyciu karty. Jeżeli mowa o bezpłatnym ubezpieczeniu karty to zabezpieczeni jesteśmy na wypadek nieuprawnionych transakcji dokonanych do momentu zastrzeżenia, w tym transakcje przy użyciu numeru PIN - do wysokości równowartości w złotych 150 euro na jedno zdarzenie w każdym kolejnym 12 miesięcznym okresie trwania ochrony ubezpieczeniowej. Ubezpieczenie karty kredytowej w BGŻ pokrywa również szkody z tytułu rabunku gotówki pobranej z bankomatu, terminalu POS lub kasy Banku przy użyciu karty, ubezpieczenie zakupu produktów, za które zapłacono kartą, na wypadek ich kradzieży, zgubienia lub uszkodzenia, ubezpieczenie  na wypadek utraty karty, dokumentów, portfela, kluczy lub telefonu komórkowego.

Inne atrakcje

Ciekawym dodatkiem jest pakiet rowerowy, a w nim  ubezpieczenie w razie wypadku na rowerze, awarii roweru lub szkody wyrządzonej innym podczas jazdy rowerem.  Dodatkowo klienci BGŻ korzystający z karty mają możliwość wyboru pakietu „Nagradzanie za wydawanie”. Innymi słowy za dokonanie zakupów możemy otrzymać zwrot części wydanych środków. Zwroty otrzymamy jeżeli dokonamy zakupów w: marketach z żywnością, marketach budowlanych, aptekach, sklepach dla dzieci, na stacjach benzynowych, samoobsługowych, myjniach. Pieniądze od BGŻ otrzymamy również korzystając siłowni, fitnessu, salonów piękności. Partnerami są też: linie lotnicze, kolej, autobusy, transport samochodowy, hotele/motele, agencje turystyczne , restauracje, bary, kluby, dyskoteki, koktajl bary, night - cluby  i wiele innych.

Spłata zadłużenia

Zadłużenie na karcie możemy spalać poprzez bezpośrednią wpłatę gotówkową na rachunek karty, przelew z innego banku lub przelew z konta osobistego. Nie musimy również od razu spłacać całego zadłużenia. Konieczna jest spłata kwoty minimalnej. Mamy również możliwość złożenia w BGŻ bezpłatnej dyspozycji powiązania rachunku i skorzystać z opcji automatycznej spłaty zadłużenia na rachunku karty. Wówczas to BGŻ będzie czuwał nad terminowością spłaty zadłużenia.

Pełen pakiet ubezpieczeń. 56 dni bez odsetek. Jedyną wadą jest konieczność miesięcznej opłaty za kartę, bo trudno zwykłemu śmiertelnikowi dokonać co miesiąc transakcji kartą na 1500zł. Chociaż z drugiej strony każdemu może się zdarzyć wpaść w wir zakupów i te limity 3 miesiące z rzędu przekroczyć. A jaka jest wasza opinia Drogie Internautki?

Ostatnio edytowane przez Ekspert PozyczkiOpinie; Poniedziałek 27 luty 2017 6:31
Sobota 26 październik 2013 19:29
Anna
Anna
Starachowice
Opinia pozytywna

BGŻ- to bank niedoceniany. Powiem szczerze, że ja też jak dotąd nie zwracałam uwagi na ich ofertę. Zmieniłam jednak zdanie w momencie gdy szukałam odpowiedniego rachunku osobistego. Rachunek jest ok, a w dodatku przeniosłam do BGŻ swoją kartę kredytową. Warunki kredytowania są znacznie lepsze niż dotychczas a w dodatku dostęp do internetu i możliwość spłaty z bieżącego rachunku bezcenna.

Skomentuj opinię

Środa 13 listopad 2013 14:33
Paweł
Paweł
Legionowo

Mam pytanie, czy karta przy spelnieniu odpowiednich warunków jest bezpłatna przez wszystkie lata użytkowania, czy tylko w pierwszym roku, tak jak to ma miejsce w ofertach większości banków? Jeżeli przez wszystkie lata, to wielki plus dla BGŻ. Także te 500 zł zwrotu to ciekawa oferta, ten 1% zwracany jest zawsze czy też trzeba spełnić jakieś warunki?

Skomentuj opinię

Odpowiedzi na opinię:

Czwartek 14 listopad 2013 11:24 | Ada | Bydgoszcz

Nie widzę na stronie banku żadnych warunków co do tego 1%, tak więc raczej od każdej transakcji można dostać ten zwrot.

Środa 13 listopad 2013 19:30
Patryk
Patryk
Nowa Sól

W pierwszym roku karta będzie darmowa, jeżeli dokonasz za nią operacji bezgotówkowych na wartość minimum 1500 zł miesięcznie przez pierwsze trzy miesiące, inaczej opłata ta będzie wynosiła 72 zł rocznie. W pozostałych latach jest podobnie, roczna opłata to 72 zł, chyba że przekroczysz roczną sumę transakcji na 9000 złotych.

Skomentuj opinię

Piątek 15 listopad 2013 17:09
Paweł
Paweł
Legionowo

Okej, dzięki wszystkim bardzo za odpowiedzi, oferta karty kredytowej Master Card w BGŻ coraz bardziej do mnie przemawia, tym bardziej ta akcja "Nagradzanie za wydawanie". Wie ktoś, gdzie można znaleźć bardziej szczegółowe informacje na temat tej promocji oraz jakie sklepy i punkty wchodzą w grę?

Skomentuj opinię

Piątek 15 listopad 2013 18:38
Kuba
Kuba
Myszków

Wybierając kartę kredytową MasterCard Banku BGŻ możesz wybrać jeden z Pakietów „Nagradzanie za wydawanie” oferowanych przez Bank BGŻ. Pakiety „Nagradzanie za wydawanie” obejmują usługodawców, u których płacąc naszymi kartami otrzymasz od Banku częściowy zwrot wydatków. Nie musisz wybierać konkretnej firmy, sklepu czy marki, istotna będzie tylko branża, w której działa usługodawca. Pakiety „Nagradzanie za wydawanie”:

Codzienne Zakupy - markety z żywnością Twój dom - materiały budowlane, instalacyjne oraz z wyposażeniem domu lub mieszkania Sport - siłownie, fitness, kluby sportowe Zdrowie i Uroda- apteki, salony piękności i fryzjerzy Twoje Dziecko- sklepy dla dzieci i nastolatków, gry, zabawki Twoje auto - stacje benzynowe klasyczne i samoobsługowe, myjnie Podróże - linie lotnicze, kolej, autobusy, transport samochodowy, hotele/motele, agencje turystyczne Rozrywka - restauracje, bary, kluby, dyskoteki, koktajl bary, night - cluby Prestiż - biżuteria, zegarki, zegary, kamienie szlachetne, sklepy z elektroniką

Skomentuj opinię

Piątek 15 listopad 2013 19:21
Mirek
Mirek
Siedlce

Oo to nagradzanie za wydawanie wygląda bardzo obiecująco? I to działa na tej zasadzie, że przykładowo jeżeli wybiorę opcję codziennymi zakupami, to będę nagradzany za zakupy we wszystkich w Polsce marketach z żywnością? Jeszcze kwestia, co oni rozumieją pod pojęciem market. Nie wiem... Dino już się łapie jako market? Czy może tylko takie większe jak Piotr i Paweł. Wie ktoś?

Skomentuj opinię

Odpowiedzi na opinię:

Sobota 30 listopad 2013 20:24 | Szymon | Nowy Targ

Tak jest, chodzi o daną branżę sklepów, a nie o konkretne sklepy. Myślę, że Dino załapuje się do kategorii sklepów z żywnością, bo to właśnie o to tutaj chodzi, żeby to były sklepy z żywnością, aby działały właśnie w tej branży. Podobnie do kategorii Podróże zalicza się wszelkie hotele, linie lotnicze czy też nawet wynajmy samochodów.

Czwartek 5 grudzień 2013 20:53
Aga
Aga
Żory
Opinia pozytywna

Bardzo mi się podobają te wszelkie programy promocyjne w tej ofercie. Świetna sprawa z tym 1% procent zwrotu, nie wiem czy uda mi się osiągnąć pułap 500 zł, ale myślę 100 zł co najmniej raczej na tym zyskam, zamierzam płacić teraz tylką tą kartą :) No i do tego to nagradzanie za wydawanie! Super, super, super, jestem bardzo zadowolona z tej oferty :)

Skomentuj opinię

Poniedziałek 9 grudzień 2013 22:52
Bartek
Bartek
Suwałki

Zgadzam się ze wszysktimi pochlebnymi ofertami na temat karty MasterCard w BGŻ. Co wiecej, przeglądałem ostatnio rankingi kart kredytowych i okazuje się, że według portalu bankier.pl, to właśnie ta karta została wybrana na najlepszą w 2012 roku, a od tego czasu warunki raczej za bardzo się nie zmieniły, o ile w ogóle się zmieniły ;) Teraz niecierpliwie czekam na ranking na 2013 rok.

Skomentuj opinię

Odpowiedzi na opinię:

Piątek 13 grudzień 2013 18:44 | Juras | Świdnica

Właśnie po przeczytaniu tego rankingu zdecydowałem się sięgnąć po tę kartę kredytową i nie żałuję :) Naprawdę, Mastercard Standard w BGŻ to karta kredytowa na najwyższym poziomie i ciężko mi sobie wyobrazić, iż mógłbym korzystać z innej. Zdecydowanie wszystkim polecam, konkurencja się nie umywa :)))

Niedziela 15 grudzień 2013 11:15 | Tomek | Kołobrzeg

Zainteresowaliście mnie tymi rankigami. Sam nie mam obecnie karty kredytowej, ale zamierzam się do zdobycia takowej, jednak chciałbym wybrać najlepsza dla sieibe opcje. Wiecie możek iedy można spodziewać sie rankingu kart? Z chęcią bym poczytal opinie specjalistów w tym zakresie.

Piątek 20 grudzień 2013 20:34 | Michał | Malbork

Generalnie zazwyczaj takie rankingi prowadzone są w pierwszych miesiącach każdego roku, tak więc jeżeli do tej pory takowy sie nie pojawił ze strony bankiera (a nie wiem, nie sprawdzałem, może już jest?), to może się już w ogóle nie pojawić. Ale myślę, że są inne strony internetowe, które dokonywały takich zestawień, wygugluj sobie ;)

Środa 29 czerwiec 2016 11:53
kasia
kasia

jak przelac z karty kredytowej na konto debetowe?mam z tym problem

Skomentuj opinię

Odpowiedzi na opinię:

Poniedziałek 27 luty 2017 6:31 | Łukasz | ostroleka

Jak wezmę gotowke 1500 muszę to od razu zapłacić czy to jest w formie rat?

Reklama